שאלה למפאזלים בגדול

123נעמי

New member
שאלה למפאזלים בגדול

ספרו לנו איך מתארגנים לבנית פאזל של 5000 חלקים ומעלה לחבר לגודל כזה קרטוני ביצוע - זה בטח לא פרקטי שולחן בגודל כזה - בלגן של מקום לבנות על הריצפה - לא נוח ובעיה של ניקיון זה בטח גם לוקח הרבה זמן לגמור כזה פאזל. אז איך מתארגנים לכזה דבר? למי יש ניסיון ויכול לספר לנו איך הוא עושה את זה?

א ר י ק ל

New member
אז ככה-

נעמי היקרה- כולם יגידו לך שהם מחברים קרטוני ביצוע או קאפות,וזה לא מורגש. לדעתי זה מרגיז מאוד. לי יש פאזל של 6000. בגודל 156*107 וזה ענק. הלכתי לנגרייה עם המידות בתוספת של 2 ס"מ לכל צד (עבור שטח לדפני מסגרת עתידית שלא תגזול מהתמונה.) הסתכלתי על סוגי המשטחים שיש שם, בחרתי לי כמו דיקט דק, שצידו האחד חלק לגמרי (כמו פרקט). והדיקט עצמו לא "זול" ודקיק מידי, כדי שלא יתעקם. וחתכו לי במידה הרצוייה. הזמנתי את חבר שלי שיש להם מכונית עם בגא'ז ענק, והוא סחב לי את זה. ואני בונה על זה,וגם ידביק בעתיד. משטח אחד עמיד ונוח. הדיקט עצמו מונח על מיטה וחצי. וזה כמעט בגובה שולחן עבודה. והולך טוב. לפני כן זה היה על הריצפה--והלך לי הגב, והמשטח התמלא בלכלוכים.

123נעמי

New member
רעיון טוב

נשמע רעיון גאוני ללכת לנגריה ולקנות פלטת דיקט. את הפלטת אפשר להניח על שולחן וככה לעבוד תודה
עזרת לי מאוד אני מאוד רוצה להרכיב פאזל גדול

nawa

New member
את הפאזל של ה-3000 חלקים

הרכבתי על פלטת עץ ישן של מיטה זוגית שזרקנו, את הפלטה שמתי על חמורים (מעמדי ברזל כאלה, למי שלא מכיר) וכן היה לנו גם חדר פנוי ככה שלא היתה בעיה... אגב את הפלטה עדיין שמרתי במחסן לפאזלים גדולים יותר שיבואו...ולדירה שאקנה בע"ה...

123נעמי

New member
עם ה3000 חלקים

אפשר עוד להסתדר חיברתי 2 קרטוני ביצוע וזה עבד טוב הרעיון של פלטת עץ טובה לי לפאזל גדול ואתה הוספת זוג חמורים זה בכלל טוב תודה

ay01

New member
עכשיו סיימתי פאזל של 5000

והרכבתי אותו על קרטוני ביצוע (4 סה"כ) אין לי מושג מה אני אעשה איתו (מתלבטת אם להדביק או לפרק) הרכבתי אותו על הרצפה (כן, כואב לי הגב מזה) ולקח לי שבוע קלנדרי להרכיב זמן נטו הרבה פחות - אולי 5 ימים +- זהו עד כאן מהניסיון שלי עבודה נעימה

ay01

New member
התמונה של...

יום שישי ה- 13. תכף נראה אם יש מצב לתמונה אחפש את המצלמה

ay01

New member
במיוחד לבקשת מממאיה35

אז ככה, זה היה ממש מורכב, טיפסתי על כיסה כי הפאזל גדול ולא הסתדרתי עם ההשתקפות של הפלאש אבל בכל זאת אני מעלה 2 תמונות - האיכות ממש גרוע אבל אני בטוחה שתבינו את הציור. כרגע עוד לא חיברתי את שני החצאים כי לא החלטתי אם אני ממסגרת או לא. ואם אני ממסגרת אני צריכה אותם מופרדים כדי להביא אותם לחנות המסגור. ובכל מקרה, שוב מתנצלת על האיכות. אתם תראו בכל מהתמונה גוון שונה - זהו ניסיון לטשטש את הפלאש ובכל מקרה צרפתי עוד תמונה של אותו חצי מפולש כדי להשלים לכם את החסר תהנו

מממאיה35

New member
וואי זה נראה פאזל מורכב ../images/Emo8.gif

תרתי... איך הלכה ההרכבה? קלה? קשה? האם את ממיינת לפני שמרכיבה או שולפת חלק חלק?

ay01

New member
אז ככה....

ההרכבה היתה בסדר גמור לא קשה רק מאוד מעייפת זה לא נגמר.... במקרה הזה מיינתי נושאים לפי צבעים עיקריים והרכבתי איים. אח"כ בין האיים הרכבתי באמצעות שליפת חלקים.

ay01

New member
באמת ראיתי מישהו...

יוצא מהדלת ובורח והוא היה דומה לדודו....

inigo2

New member
18000

אני מרכיב עכשיו את הפאזל השני של 18000 חלקים שלי. אני מרכיב על אוסף של קרטוני ביצוע, כל פעם חלק אחר של הפאזל. בסוף לוקחים את כל הקרטונים, ומדביקים על מזונית גדולה או דיקט גדול (קשה למצוא דיקט בגודל יותר מאשר 2X3 ישר)

למעלה