שאלה למנוסים

gami088

New member
שאלה למנוסים

עברנו תהליך החזרה אחד בפרוטוקול רפואי צמוד.. לצערנו לא צלח הניסיון..
לאחרונה קראתי על תהליך החזרה בפרוטוקול טבעי..
יש למישהי ניסיון עם העניין הטבעי????
נשמח מאוד לשמוע...
בהצלחה. לכולם ותודה

hope4good

New member
מחזיקה אצבעות, הלוואי שהפעם יצליח!

אם יש מוקפאים החזרה טבעית זה אחלה דבר כי אז לא צריך להזיז את המחזור של הפונדקאית. למוקפאים אכן יש איזשהו חיסרון על פני טריים, מן הסתם, אבל להחזרה טבעית יש כנראה יתרון על פני החזרה "לא טבעית" כי זה ללכת עם הגוף שלך אז זה מגדיל את הסיכויים להצליח, נשמע הגיוני, לא? מבחינת הפונדקאית עוקבים לראות מתי הביוץ ואז סופרים מיום הביוץ יומיים עד חמישה (לפי גיל העוברים) כדי לדמות את המצב הטבעי. מחזירים למשל עובר יום 3, שלושה ימים מהביוץ (סטיה של 24 שעות היא בסדר כי גם במצב הטבעי יכולה להיווצר סטיה כזו). אצלנו בהחזרות הטבעיות הפונדקאית קיבלה תמיכה של פרגניל (3 זריקות) ושל נרות (אנדומטרין או קרינון). זה לא הכרחי אבל עשוי לעזור. שיהיה בהצלחה, תעדכני איך הלך!

gami088

New member
תודה על התגובה

הפונדקאית שלכם נקלטה בהליך טבעי??

hope4good

New member
דווקא לא...

ניסינו ארבע פעמים על בסיס טבעי, יכול להיות שזה פחות התאים לנו, אני יכולה לחשוב על סיבה אחת לפחות למה.
אצלנו הנסיון החמישי על בסיס טריים היה זה שהצליח...

בהצלחה!

hope4good

New member
מחזיקה אצבעות! הלוואי שיצליח!

הקדימו אותי ופירטו כאן למטה...
שיהיה המון בהצלחה!!!

natasaa

New member
לפי מחקרים - הסיכויים זהים בשני סוגי ההחזרות.

hope4good הסבירה ממש טוב את "איך" בתהליך הטבעי.
בבסיס "לא טבעי" למעשה מדמים את מה שקורה באופן טבעי, אבל מתוזמן. לכן זה יותר פשוט מבחינת לוגיסטיקה. אין חשש שמפספסים ביוץ או שהחזרה נופלת ביום "לא טוב" מבחינת אחד הצדדים (או רופא או מרפאה..). בהתחלה מדכאים את ביוץ של הפונדקאית (עם דקפפטיל), מעבים את הרירית (עם נרות או כדורי אסטרוגן), ומסיימים אם פרוגסטרון שהופכת את רירית ל"קולטת" יותר.
לפי מחקרים שקראתי לא היה באמת הבדל בהצלחות של שיטה אחת או אחרת. זה העדפה של רופא, פונדקאות וזוג. בסיס טבעי הוא יותר נוח לפונדקאית (אין הורמונים
), אבל חייבים להיות עם אצבע על הדופק מבחינת ביוץ, אז חייבים שרופא יהיה בנוי לזה (לא יהיה שומר שבת - ואז לא יוכל לעשות את החזרה שנפלה בשבת)
בהצלחה

VNRN

New member
בסיס לא טבעי - השלמה

בהדסה עין כרם עושים החזרות רק בימי חול. מעולם לא היתה לי בעיה עם מועד ההחזרה. הם עושים בדיקות דם ואולטרסאונד לעיתים קרובות ושולטים על מועד ההחזרה ע"י שימוש בהורמונים.

מירבי*

New member
פרוטוקול החזרה

לא כל הרופאים תומכים בפרוטוקול טבעי. שמעתי כבר יותר מרופא אחד שאומר שזה מסוכן כי הפונדקאית יכולה לקיים יחסים ולהיקלט להריון טבעי שלה.
מכיוון שמתבססים על הביוץ הטבעי של הפונדקאית, תאורטית מצב כזה יכול לקרות. אני סומכת על הפונדקאיות שתדענה מה מותר ומתי ולא נראה לי שמישהי תסתכן ככה.
שווה לכם לנסות לשוחח עם הרופא על האפשרויות.

בהצלחה יקירתי

gami088

New member
תלוי ברופא??

תודה על כל התגובות...
אז מה שאומרות זה שזה תלוי בנוחות של הרופא... לנו אין שום זכות החלטה???
העניין עם ההורמונים ממש מטורף ולדעתי זה נותן לבית החולים אפשרות להתמרח מעבר לצורך...
גם ככה כלום לא זז בקצב נורמלי ואף אחד שם לא באמת מראה אכפתיות והתענינות...
חשבתי שאם נעשה הליך טבעי זה ייתן להם מסדרון צר שאי אפשר ממש להתמרח בו..
מקווה שהכל יתחיל לרוץ...
בקצב שהדברים זזים עכשיו, העוברים הקפואים יגיעו לגיל חמש לפני ההחזרה הבאה...חחחח

איך מחשבים ביוץ ??

קראתי שהביוץ הוא רק יום או יומיים ואז בעצם הרירית בונה עצמה ומתעבה מכינה עצמה להיריון ? או קצת לפני ? בקיצור אני זקוקה להסבר כמו לילד קטן כי לא מבינה מתי ואיך מחשבים !! תודה וסורי על הבורות . כתוב במסמכים רפואיים יום ביוץ מהווסת .. אז בעצם מחשיבים את ימי הווסת ?

בתיה א

New member
קצת הסברים (יצא לי קצת ארוך...)

אי אפשר ממש לחשב מתי הביוץ. צריך לבדוק.

הסבר על מה שבעצם קורה במחזור טיבעי:
בזמן המחזור הרירית מתפרקת ויוצאת החוצה (זו הווסת). בהמשך הרירית מתחילה להיבנות מחדש על מנת להכין את השטח לעובר פוטנציאלי ובמקביל מתפתח זקיק שבו מבשילה ביצית.
בזמן כלשהו אחרי תחילת המחזור (לצורך הענין כשבועיים) מתרחש הביוץ שבו הביצית הבשלה יוצאת מהזקיק ודרך החצוצרה נעה לכיוון הרחם.
אם בזמן הזה מגיע זרע, נפגש עם הביצית והכל עובד טוב (יש הפריה והכל תקין), נוצר עובר, הוא מגיע לרחם נצמד לרירית ומתחיל להתפתח הריון.
אם כל זה לא קרה, אחרי שבועיים הגוף רואה שאין הריון ומתרחש שוב מחזור (הרירית שוב מתפרקת וכו').

הביצית "חיה" במשך יום - יומיים מזמן הביוץ, לזרע אם אני זוכרת נכון יש אורך חיים קצת יותר ארוך (נדמה לי כ- 3 ימים).
לכן יתכן הריון רק אם יגיע לאזור זרע כיומיים לפני הביוץ עד יום יומיים אחרי הביוץ (בכל זמן אחר אין ביצית "חיה").

אז למה בעצם אי אפשר לדעת מתי הביוץ רק לפי חישוב?
מבחינת זמנים - בעיקרון מה שידוע זה שהביוץ מתרחש שבועיים לפני המחזור הבא (וגם זה לדעתי לא ממש מדויק), כלומר כשאת מקבלת את יכולה לדעת שלפני שבועיים היה ביוץ (מה שלא ממש מועיל בזמן אמת....). כלומר מישהי שהמחזור שלה היה 28 יום, הביוץ שלה היה ביום ה 14 מתחילת הווסת. מישהי שהמחזור שלה למשל 25 יום, הביוץ היה ביום ה 11. אם המחזור היה 30 יום, הביוץ ביום ה 16 וכו'.
ולכן - אלא אם כן המחזור ממש מדויק, את לא יכולה לדעת מראש מתי הביוץ (ולדעתי גם לאלה שמדיקות, זה לא ממש מתמטיקה...).
בגלל זה עושים מעקבים של אולטרא סאונד ובדיקות דם בשביל לזהות את זמן הביוץ.

בתהליך של פונדקאות, המטרה היא להכניס את העובר לרחם בהתאם לגילו.
כלומר - היום שבו שואבים את הביציות ומפרים עם הזרע נחשב כיום הביוץ. אם נניח שנתנו לעובר להתפתח במעבדה במשך יומיים, הוא נחשב בן יומיים ולכן ירצו לעשות את ההחזרה יומיים אחרי הביוץ של הפונדקאית (כדי שתהיה התאמה בין גיל העובר לשלב בו נמצאת הפונדקאית מבחינה הורמונלית ומצב הרחם).

יש שתי אפשרויות:
החזרה על בסיס טיבעי - כלומר הפונדקאית עושה מעקב של אולטרא סאונד ובדיקות דם בשביל לזהות את זמן הביוץ, ואז בהתאם לכך ולגיל העוברים מתזמנים את ההחזרה.
לא כל רופא מוכן לעשות טיבעי, וזה לרוב אפשרי רק כאשר העוברים מוקפאים ולכן ניתן להפשיר אותם מתי שהפונדקאית מוכנה.

החזרה על בסיס הורמונלי - כלומר נותנים לפונדקאית הורמונים על מנת לשלוט ולתזמן את הגוף.
במצב זה אם רוצים להחזיר עוברים טריים צריך בעצם לתזמן את האם המיועדת והפונדקאית על מנת שהביוץ שלהן יהיה באותו זמן.

מקווה שהצלחתי לעשות לך קצת סדר בבלאגן (ושלא בלבלתי אותך יותר מידי).
בהצלחה,
בתיה

בתיה א תודה רבה על ההסבר המעולה !!!

וואי סוף סוף הכל מסתדר לי בראש . תודה רבה רבה :)

תודה לכולם על התשובות לגאמי...

אני שוקלת אולי ללכת לרופא באופן פרטי... נמאס לי מהחוסר יחס הזה בסורוקה זה פשוט מרגיזזזז
כמו שגאמי אמרה- יש הרגשה שבגלל שיש את ההורמונים אפשר להתמזמז עם הזמן חופשיייי
אין לי כבר סבלנות... כל פעם אחרי בדיקת דם צריך להתקשר ב- 14:00 שוב ושוב עד שעונים בזמן שבמרפאות אחרות הרופא עושה את הטלפונים בעצמו אז אולי כמו שהכל בארץ עובד... כסף כסף וכסף יכריע את כף הזמן...?!?!?!?
מה אתן אומרות??

gami088

New member
תותית מתוקית

היי מאמי... חייבת להגיד לך מזל שיש את הפורום, טוב לדעת את כל הדברים האלה מנקודת מבט של. נסיון וחויה אישית...
הלוואי שהכל יתחיל לרוץ לנו ולטובה...
בהצלחה לכולםםםםםם

היי ראשית כל המון הצלחה

מנסיון אני יכולה לומר לך שעל טיבעי אין בעיה בכלל
בתהליך הקודם עברתי החזרה בסיבוב טיבעי שממנה
נולד נסיך שהיום כבר כמעט בן 4

אז אל תחששי הכל יהיה בסדר
טיבעי או לא מאחלת לכם שבטיפול הקרוב יהיה לכם הריון קל ו״משעמם״...

בהצלחה

יזראלהה

New member

כתבה כאן אחת שלפעמים גם 4 החזרות טיבעיות לא עוזרות
ואחרת שיש כבר תינוק בן 4 מהשיטה

כמה שנים באמת קיימת השיטה הטיבעית ? מה החסרונות והיתרונות שלה ?
האם יש פחות סיכון לעובר עם מומי מולדים ? פחות סיבוכים לפונדקאית ?

למעלה