שאלה למנוסים שבניכם :D

ZoNiS

New member
שאלה למנוסים שבניכם :D

אני מבין שיש פה הרבה מאוד אנשים שצללו בחו"ל ופגשו כרישים, לוויתנים ..
יש לי כמה שאלות .. :
1. יצא לכם לראות כריש \ לוויתן \ כריש לוויתן \ דולפין בצלילה בארץ ישראל ? ( לא כולל ריף הדולפינים ) אם כן , איפה? מתי ?
2. כשאתם רואים כריש או כל דג גדול אחר.. מה אתם מרגישים ? אתם לא מפחדים ?

bkeilat

New member
אין דגים גדולים מסוכנים באילת, אין מה לפחד

אם כי אני נורא נבהלתי בפעם הראשונה שראיתי דולפין במים - אני מניח שזה היה דולפין מהריף בתקופה שהם נתנו לדולפינים לצוד בחוץ - והוא התקרב אליי בלי ששמתי לב, בטח רצה לשחק, וכשהסתובבתי וציפיתי לראות את בת זוגי, האף של הדולפין היה פחות מחצי מטר מהאף שלי. אני צרחתי לתוך הוסת מזה שהייתי כל כך מופתע, ולצערי הבהלתי והברחתי את הדולפין.

באילת ראיתי יותר כרישי לויתן בשחייה מאשר בצלילה (זאת אומרת כאשר אני שחיתי על פני המים בשביל ספורט, הוא ממילא גם שחה וגם צלל). פעמיים בשנתיים האחרונות ראיתי כרישי לויתן בצורה הזאת, ואחד היה די גדול - 5-6 מ' אורך, ופתאום יש תחושה שאוטובוס עובר מתחתיך במים. כמעט במרחק נגיעה אבל זה לא טוב לדגים לגעת בהם וזה גם עבירה על החוק. זה ממש מרשים לראות חיה ענקית אבל אלגנטית שוחה כמעט ללא מאמץ רק קצת מזיזה את הזנב הגדול, ואין לך אפשרות להדביק את קצב השחייה שלה. בפעם הראשונה שראיתי כרל"ו בצלילה (בהוואי) המים לא היו לגמרי צלולים, עם ראות של אולי 15 מ', ופתאום מתוך העכירות הופיע משהו גדול וגם אז היתה תחושה שמישהו זרק לנו אוטובוס לתוך המים.

ZoNiS

New member
וואו

חחח בטח מלחיץ עם הדולפין..
אבל כשאתה רואים לדוגמא משהו שהוא לא נדיר כל כך.. כמו חתול ים .. לא מפחיד אותך שפתאום הוא יעיף עליך את הזנב שלו ? ..
מצד אחד לצלול עם כרישים וחיות ענקיות זה חלום שלי .. אבל זה נראה לי ממש מפחיד חחח .. ולפי האתר DISCUS יש שם מגדיר דגים של ים סוף ואני רואה שיש פה כרישים .. BLACKTIP SHARK , ZEBRA SHARK, כריש פתיש .. ורשום שם שהם נראים פה דווקא לא מעט ..

Ginger L Honey

New member
לא נותנים עוד לדולפינים של הריף לצאת?

הרבה מאוד זמן לא הייתי באילת...
כאשר עשיתי את הקורס, לפני כיותר מעשור, פגשנו באחת מצלילות הקורס שני דולפינים. אחד מהם התקרב ונשך לי את הזרוע, אבל זה לא כאב:) כנראה רצה לשחק

bkeilat

New member
לא

הם גרמו נזק (בלתי הפיך במקרה של כמה מינים) לאכלוסיית הדגים בשונית

Dani Barchana

New member
בנימין יקירי, מנה נא מין אחד שנגרם לו נזק ?

לדולפינים לא נותנים לצאת מסיבות מאוד טובות, ביניהן -
הזדווגות פוטנציאלית עם דולפינים מקומיים.
מפגשים לא טובים עם בני האדם - לשני הכיוונים.
האכלה של הדולפינים על ידי אנשים (קרה לצערי
)

אבל פגיעה במינים מקומיים אינה אחת הסיבות, בעיקר משום שיש כבר במפרץ אוכלוסיה גדולה של דולפיני בר מסוגים שונים ושישה דולפינים המקבלים את כל מזונם בריף , אינם גורם שבכלל ניתן להתייחס אליו במשוואה הזאת......

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בזמנו הסבירו לנו שיש הבדל בהרגלי הציד בין

הדולפינים המקוריים של מפרץ אילת ובין דולפיני הריף.
דולפיני מפרץ אילת נוהגים לצוד בעומק בעוד שדולפיני הריף שהובאו מהים השחור נוהגים מצוד ברדוד.

קטונתי מלהבין בהרגלי הציד של הדולפינים אבל "זכיתי" במו עיני לראות יותר מפעם אחת את דולפיני ריף הדולפינים עושים שמות בדגי השונית באילת.

עובדתית בשנים שבהן היתה נהוגה מדיניות הדלת הפתוחה נעלמו מאילת רוב הדגים הגדולים ושנה או שנתיים לאחר שהדולפינים ננעלו התחלנו לראות להקות גדולות של סוויטליפס, כחלילים, צניניות ועוד.

נורא כיף לפגוש דולפינים בצלילות אבל כנראה שבכ"ז עדיף שישארו בגבולות ריף הולפינים.

Dani Barchana

New member
לא מתוכח על כך שהם צריכים להשאר בריף, להיפך

רק שיכולת ההכחדה של מינים על ידי מספר דולפינים, שחלק מהם בכלל מפחד ממילא לעזוב את הריף, היא מועטה עד בלתי סבירה. מה גם שהדולפינים מקבלים ממילא מזון בריף, כך שמה שהם יצודו זה באמת רק חלק זעיר מהיכולת שלהם.
דגים גדולים לומדים להזהר מדולפינים ולהעלם כל זמן שנשקפת להם סכנה, אבל לאמר שהיה נזק בלתי הפיך, לא הגיוני בעליל.
לא שאני בעד יציאה של הדולפינים, להיפך, יש לי הרבה נגד, אבל מסיבות אחרות, גם הן בעיקר אקולוגיות.
במפרץ ישנם מינים שונים של דולפינים, חלקם ציידי מים פתוחים, חלקם ציידי מים רדודים (סטנלות, אדונקוס - אוולין ומרקו). הסיבה העקרית שלא רואים את ציידי המים הרדודים באילת היא בני האדם.....

AKaza

New member
כריש לוויתן מופיע באילת לפעמעם,

בד"כ תשמע דיווחים עליו יום לפני או יום אחרי הביקור שלך שם
או באותו יום אך חצי שעה לפני או אחרי הצלילה שלך
או באותו הזמן אבל "רק 50 מ' הצידה" מפי צוללים אחרים.

כל אחד עם המזל שלו. לי, במשך הרבה שנות צלילה ומאות צלילות
באילת יצא להסתכל במשך 3 שניות על הזנב המתרחק שלו מטווח 10מ' - אין
סיכויי לצלם. אנשים אחרים כבר בקורס ראו אותו...

לגבי לוויתנים - לפני כמה וכמה שנים (כלובי הדגים עוד היו במפרץ)
היה דיווח על לוויתן ליד הכלובים (היו בהם חורים, כלומר - ארוחה חינם
לטורפים). שאלתי חבר אם הוא שמע על לוויתנים בים סוף, הוא אימץ
את הזכרון ואמר שקרא דיווחי ספינות בריטיות מהמא ה-18 על לוויתנים
בים סוף. אמרתי לעצמי, זה כנראה ממש נדיר. אבל לא עבר חודש
והיה דיווח על להקה של 14 לווינים נתבים ליד הכלובים,
אולי הראשון סיפר להם על אוכל בחינם?

והיה גם דיווח על כריש טיגרי באורך 4מ'
ליד הכלובים. בסביבות 2002 (?) היה כאן ווכוח לגבי צילום
באיכות לא גבוהה של כריש שצולם באילת האם זה "מקו שמן"
או הלבן הגדול (במקרה זה הוא צריך לנגב את הזיעה עם הסנפיר
מהמצח ולהגיד: "אוף, מה אני עושה בים כל כך חם הזה?").

כשרואים כריש... עד עכשין רק בסיני, מוקף בהרבה (יותר מדי)
צוללים, ומחשבה העיקרית: שלא יסתירו מהמצלמה, שלא יברח,
צריך להתקרב מספיק בשביל פלאש.
כמובן שאחד (או שניים) מול כריש טיגרי באורך 4מ'
כנראה לא אשחה אליו לצלם...

Dani Barchana

New member
בצלילה זה די נדיר לראות, אבל הם שם !

כרישי לוויתן מבקרים בכל שנה סמוך לחוף, לפחות פעם אחת.
כרישים אחרים בד"כ מאוד ביישנים ומפחדים מאנשים ולכן לא תראה אותם, גם אם הם שם. קח לדוגמא את הכרישים בים התיכון - כמה אנשים ראו כריש בצלילה בים התיכון? לעומת זאת, אם תבקר ביציאת המים החמים של שתי תחנות הכח, אשקלון וחדרה, בימים אלו, תוכללצפות בכרישים רבים מהחוף - כלומר הכרישים שם, אבל לרוב לא תראה אותם בצלילה.
לגבי לוויתנים ודולפינים (שהם סוג של לוויתן), השנה למשל היו דיווחים על לוויתן מסוק MINK WHALE שנצפה על ידי חיל הים, להקה של סטנלות (דולפינים), גור של סטנלה שהסתובב ליד הריף כמה זמן (כלומר גםאמא שלו והלהקה היו באיזור) והיו דיווחים גם על להקה של עב-שנים False Killer whale שהם גם סוג של דולפינים.
בשנים האחרונות היו גם דיווחים על להקות של דולפינן מצוי Pacific bottlenose dolphin , נווטים Pilot whales ועוד מינים שונים.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לפני מספר שנים צולם מהחוף ליויתן באילת

הסרטון הוצג פה ואף בחדשות עם קרדיט לפורום.

לגבי הכרישים בתחנת הכוח, עד איזו תקופה ניתן לראות אותם במקום ?
ראינו אותם בחדרה בשבוע שעבר אבל המים קרים מדי לטעמי לביצוע צלילה במקום.

Dani Barchana

New member
עד למרץ לדעתי, לפעמים אפריל.

המים החמים ביציאה של התחנות גורמת למים להיות חמים ב8-10 מעלות ממה שבים, לדעתי צביקה רשם שם 23 מעלות !! השבוע.

אילןפרי

New member
יותר מזל מניסיון !

מצ"ב תיעוד שלי למפגש עם כריש לוויתן לפני כשנה באילת.
האם זה מפחיד? שהמפלץ מגיח מאחור, כן! !!
למה ואיך בכל זאת התעשתתי?
בנוסף ל נושאי הצלילה סיקרן אותי וקראתי חומרים (אמיר גור) על הדגה ובעלי החיים בים סוף. בדיעבד זה נתן לי את הכלים להבנת המצב ולהינות ממנו. שותפי טילפו במרץ דוך לחוף...
אז הייתי עם וותק של שנה בצלילה , המזל קובע כאן אבל רצוי לעזור לו במה שאפשר...

https://www.youtube.com/watch?v=7AXkySNdJYg&feature=youtube_gdata_player

למעלה