שאלה למנוסות ב-IVF

ליברה*

New member
שאלה למנוסות ב-IVF

ותסלחו לי אם השאלה הזאת כבר לעוסה בקרב הותיקות. היתה לי התפתחות יפה של זקיקים באמצעות גונל F. ביום התשיעי למחזור שישה זקיקים שהמוביל בן 17 מ"מ (E2 היה כמעט 1200). מינון הגונל הוגדל במעט ונוסף לו הצטרוטייד. היום, יום אחד-עשר למחזור ואין שום התקדמות. בן ה-17 הפך פתאום ל-15 מ"מ וכל השאר לא גדלו. גם לא הרירית. דבר כזה עוד לא קרה לי. התשובות הסתמיות מהרופא לא הניחו את דעתי ואני מודאגת ומבואסת ולא מבינה איך זה קורה. מנסיונכן, מה אתן יודעות על עצירה כזאת בהתקדמות? האם קרה למי מכן? האם יכולה להיות השפעת הצטרוטייד? הפחד הכי גדול שלי זה מביוץ ספונטני שידפוק את השאיבה. מישהי יכולה להרגיע אותי בבקשה?

רומי 007

New member
לא יודעת לגבי הE2

מראש אני מתנצלת שלא באה להרגיע אותך. ישנן 2 אפשרויות עקריות: 1. טעות של הטכנאית (ואת זה אפשר לבדוק שוב מחר בבוקר) 2. יכול להיות, וסביר יותר לצערי, באמת שבייצת וה-17 התפוגג ואילו ה-15 שאת רואה עכשיו הוא אחד קטן יותר שגדל. אני לא יודעת מה לומר לך לגבי השפעת הצטרוטייד כי לי דווקא כן הולך איתו ומה שקרה לך קורה לי תמיד במחזורי מוקפאים וקרה לי גם פעם אחת בעטיו של דקא ארוך. הטיפול האחרון שלי בכלל היה השתוללות הורמונלית שאף אחד לא מבין את פישרה. אני הייתי מבקשת לדבר עם הרופא עוד הבוקר ושיגידו לאן זה הולך. אולי יש טעם לקבל כוריגון ולבוא לטיפול מוקפאים?

עמית@

New member
תמיד יכולות להיות עצירות בטיפול

אפילו עד שבוע ללא התקדמות הצרה היא שלרוב אז הרופאים קופצים ורוצים לבטל טיפול- אבל בהחלט יכול להיות שתהיה עצירה ואז הכל יתחיל לזוז שוב) זה קרה לי בטיפול הקודם- חמישה ימים עם אותו E2 חשבתי שאני משתגעת- בסוף הוא הואיל בטובו לזוז קצת.. ה17 וה15 זו יכולה להיות טעות מדידה סטייה של עד 3 ממ´ בUS עשויה להחשב תקינה.) אני מקווה שהכל יתאושש וירביץ קפיצה הגונה לקראת השאיבה בהצלחה ליברה.

נועם@בת

New member
לי כבר קרו דברים כאלה בעבר

לפעמים זאת יכולה להיות טעות במדידה. ולפעמים עצירה שאין לה ממש הסבר. אין לי מושג אם זה קשור בצטרוטייד או לא, כי לא התנסיתי. אבל היו לי פעמים שדברים נתקעו, רמת הורמונים ירדה ועלתה, זקיקים לא התפתחו ועוד. הסיכוי לביוץ ספונטני הוא קטן מאוד, ותעשי לעצמך טובה ותשתדלי לא לחושב עליו כל כך. לחץ בטיפולים עושה שערות לבנות וחצ´קונים
וחבל על האנרגיה שתבזבזי על זה. אני בטוחה שבUS מחרתים יראו שוב צמיחה, והמתח ירגע עד הלחץ הבא
בהצלחה נועם

רומי 007

New member
אז עוד יש לי מה ללמוד../images/Emo8.gif

ליברה מקווה שלא ייאשתי אותך. לי עצמי היה ביוץ ספונטני אחרי 40 יום של טיפול וזה באמת היה סיוט. בכל הפעמים ש"נתקעו"לי הערכים לא "התאוששתי" והופסק הטיפול. אבל לפי מה שעמית מספרת - האנומליה יכולה להוביל גם להריון אז הלואי שזה יהיה המצב אצלך.

אולי מנוסה, מה שבטוח ותיקה ../images/Emo8.gif

כפי שכבר ענו לך עד כה. תיתכן סטיה של מ"מ שניים במדידת הזקיקים ואף במדידת הרירית מכיוון ש US הוא אינן מכשיר מדוייק במאה אחוז ובמיוחד שמעורבים כאן גם עיניים של אנשים. לדעתי צטרוטייד אינו משפיע על שינוי לטובה או לרעת הנתונים, הוא משפיע או לפחות אמור להשפיע על הביוץ שלא יהיה ספונטני. לא רוצה להלחיץ בכלל אבל לי היה עם צטרוטייד ביוץ ספונטני בפעם האחרונה שנישאבתי וזה היה מזמן. אפשר לדעת אם עומדים לבייץ ואפילו באיזה יום בדיוק לפי בדיקות דם. אני אישית מומחית ש"טיפולים תקועים" ששום דבר לא זז או מתפתח לאיזשהו מקום. מצטערת אם לא הרגעתי. סאני.

ליברה*

New member
ביוץ ספונטני זה הדבר הכי גרוע

שיכול לקרות לי כי אין לי מוקפאים ומחזור IVF זה הוא קריטי ביותר בשל קוצר הזמן. אז תתפללו בשבילי שלא יהיה ביוץ. Please Please Pleae. מה שהדאיג אותי זה חוסר התפתחות הזקיקים במיוחד מכיוון שזה לא קרה לי עד כה. תוצאות בדיקות דם יהיו רק אחרי 1:00 ואז אדע אם להירגע או להיכנס לדיכאון. אגב, באיזה גודל של זקיקים שואבים? נועם, כמו תמיד את מכניסה לפרופורציות. יכול להיות שזה אטרף של ההורמונים שעלו לי לראש. על כל מקרה, קניתי בקבוקון של רסקיו רמדי ואני מטפטפת כמו אלכוהוליסטית. ולעמית, ממש לא אכפת לי "להעתיק" אותך ולעבור מחזור טיפולים "רע", כל עוד הוא יצליח כמו אצלך... לא אכפת לי כלום - העיקר שבסוף יהיו חיתולים קטנים עם קקי.

עידית ד

New member
כבר אחרי 13:00

אני מתפללת לבקשתך לאל הביוצים שבאמת לא היה ביוץ. ותעדכני מה קורה אני מחכה

ליברה מחזיקה לך ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

שחס וחלילה לא תכנסי לדיכאון... ובאמת מאחלת לך שבסוף יהיו חיתולים עם קקי (ועוד ועוד ועוד).

ליברה*

New member
אז ככה: ב-IVF איכילוב מסתבר לא

מוסרים תוצאות בדיקת דם בטלפון וכמו בשיר: ...כל תחנוני לא הועילו. אבל כן אמרו לי ש"הכל בסדר" (מיי גוד, מה זה אומר?...) בבקשה להירגע ולבוא שוב בעוד יומיים לבדיקה נוספת. ז.א. שיש לפני עוד יומיים של היטרפות טוטאלית של השכל. עכשיו יש לי דאגה חדשה: האם אפשר לסמוך על שיקול הדעת של הרופאים שם? טוב, כפי שאתן רואות, השתגעתי לגמרי. אני הולכת להשתקע בעבודה ולהסיח את הדעת. תודה על כל התמיכה ועל הסבלנות להתקף השיגעון שלי. משתדלת להירגע. צ´או,

עמית@

New member
אני לא מבינה את זה ../images/Emo2.gif לי תמיד מסרו

את התוצאות כשביקשתי (באיכילוב) נורא מוזר
העיקר שלא בייצת!!

אם אמרו לך שהכל בסדר,

זה אומר, כנראה, שהכל בסדר (לא בייצת והתוצאות כנראה משביעות רצון). אני מאמינה שמח´ ה-IVF באיכילוב מספיק מנוסה בשביל לסמוך על שיקול הדעת של הרופאים שם. אוי ואבוי אם לא
ממליצה בחום לשקוע עמוק בעבודה, ולפני שתשימי לב כבר ידקרו ויאלטרסאונדו אותך שוב. מחזיקה אצבעות
מרב

ליברה - שמחתי להכיר../images/Emo8.gif

אם אמרו לך שהכל בסדר, אני לא הייתי דואגת. בכל מקרה - אולי כדאי שתתקשרי לבקש את התוצאות המדוייקות, ואם את לחוצה - צלצלי מייד אחר כך לרופא שלך (או לחילופין שלחי שאלה בפורום של זיידמן) - העיקר שתוכלי לעבור את היומיים הללו מבלי להשתגע,,,, מחזיקה אצבעות בשבילך

ליברה*

New member
../images/Emo13.gif תודה, הצלחתן להעלות חיוך על

שפתותי. סחתן על החידוש הלשוני של מרב... אימצתי.

נוג

New member
ליברה ../images/Emo24.gif תמשיכי לחייך../images/Emo25.gif

את כל התשובות כבר קבלת. אז מוסיפה רק אצבעות שמחזיקה לך חזק חזק ומחשבות חיוביות. שהזקיק יתנהג יפה והרירית תתעבה. שיהיה בהצלחה
נוג

למעלה