שאלה למנהל הפורום

collapsed child

New member
אריה לוין-איך אתה לא מתבייש?

אמנם אני לא פעיל מרכזי כאן (יותר ברוחני) אבל אחרי שראיתי בשבוע האחרון את הדיון כאן אניממש מתפלא עליך-הרי מנהל הפורום ביקש לא פעם ולא פעמיים לא לפרסם את דעת אמת ואתה בשלך... אז החלטתי להביא תמונה של 10 ההודעות האחרונות שלך שכולם יראו שכל מה שאתה עושה תחת השם הנ"ל זה להפיץ את תורת דעת אמת. תסתכלו בתמונה: נ.ב-אישית הייתי חוסם אותו.

giingiit

New member
לדעתי אין סיבה שלא יכתוב אם הוא

רוצה להוסיף לדיון אבל אריה לא תורם לדיון אלא רק עסוק בהפצת אתר דעת אמת.

aryehlevin

New member
שאלתי בחיטים וענית בדובים

כל שאלתי היית מה ההבדל בין דעת אמת לעת לחשוב? זהו נורא פשוט עת לחשוב מפורסם בפורום הזה ויתכן שאף חלק ממנו, ואני חוזר על שאלתי מה ההבדל? בקשר ללינקים המצורפים, וכי הכחשתי שאני קורא ומעיין באתר דעת אמת? וכי הכחשתי שחשוב לי לקבל תגובות עינייניות לטיעונים של אנשי דעת אמת? נ.ב איני כותב כדי להתנצח אלא תורה היא ולימוד היא צריכה אריה

giingiit

New member
אם כך, אולי תסביר לי במילותיך

(בהודעה שלא תכלול לינקים לשם שינוי), האם לדעתך יש בורא לעולם? ואם לא, כיצד אתה מסביר למשל את הווצרות התא הראשון? אני מניחה שאתה רוצה לדון בשאלות כאלו ולא רק במה שכתוב בקונטרסים? גם אשמח לשמוע את דעתך על ההבדל בין התלמוד הבבלי לירושלמי ולמה מקובל יותר ללמוד את התלמוד הבבלי מאשר הירושלמי. מה דעתך בנדון?

aryehlevin

New member
ברור שיש בורא לעולם

מקובל ללמוד בבלי וזה מן הדברים שנאמר עליהם "שאפילו ספר תורה שבהיכל תלוי במזל" אריה

giingiit

New member
מוכן לפרט?

בעיקר על התלמוד הבבלי. הסבר את כוונתך. קשה להבין למה אתה מתכוון בכל כך מעט מילים. ואני לא מבינה אם אתה מאמין בבורא עולם, למה אינך מברר מכל הכיוונים מה מתחייב מכך ואם נדון אותך לכף זכות ונאמר שביררת, מה בדיוק מביא אדם שמאמין שיש בורא לעולם לצאת נגד דברו? אשמח לשמוע הסבר תודה

aryehlevin

New member
מעולם לא יצאתי נגד דברו של בורא עול

מהיכן למדת שאני יוצא נגד דברו של בורא עולם? הציבור היהודי קיבל על עצמו את התלמוד הבבלי וזה מן הדברים התלויים במזל אני כל הזמן מברר את המתחייב מקיומו של הבורא ואחד מן הדרכים הוא לקרוא את מה שכותבים באתר שאסור להזכיר את שמו אריה

giingiit

New member
האם אתה קורא גם את המאמרים

באתר מנוף למשל רק בשביל האיזון?

aryehlevin

New member
ברור שאני קורא

ולא בשביל האיזון אלא כדי לחקור להבין ולדעת את רצונו של מקום נ.ב את אתר מנוף מותר להזכיר בשם ? אריה

giingiit

New member
מותר גם להזכיר את דעת אמת בשם

אבל אסור להפיץ פה קונטרסים ולמען האמת לא ראיתי אותך מפיץ שום דבר אחר מאשר קונטרסי דעת האמת. מכאן להסקת המסקנה שאתה פעיל בארגון הדרך קצרה ודי ברורה. אף אחד לא אסר עליך לכתוב פה, רק להפיץ פה קונטרסים כי פה זה לא המקום להטפות אנטי דתיות. למה לא לכבד את רצון מנהל הפורום ולעשות דווקא?

giingiit

New member
בשביל הטפות אנטי דתיות יש את חופש

כפי שהוסבר פה לא פעם ולא פעמיים, הפורום הזה לא אמור לההיפך לבמה של קנטרנות על רקע דתי. הפורום הזה צריך להוות במה לכל מי שיש לו שאלות על דת ורוצה תשובות. מי שמחפש ריבים שיחזור לפורום חופש. הרי את לא כותבת פה מתוך רצון לדעת (לא לפי מה שראיתי מכל הודעותיך, במיוחד זו שהתלוננה על "דוסית" שמנהלת את פורום נשים בנענע). אם כך מה יש לך בעצם לחפש פה? אינפורמציה ברור שאינך רוצה (לא שאלת כלום הרי) ולשמוע אינך רוצה גם זה ברור לפי אופי כתיבתך, אז מה את כן רוצה? להרוס פורום? לא לאפשר לדתיים להתכתב בלי ההתנצחויות האין סופיות האלו? קשה לך לראות שיש דתיים שאוהבים להתכתב בלי מהומות?

לכבוד אריה לוין:רשמי.

שלום למר אריה לוין. אנו מבקשים ממך להפסיק לפרסם את אתר דעת אמת מהסיבות שפורטו בכל ההודעות לפני כן. וכן זהו ניגוד גמור למטרות הפורום. אנו רואים בדעת אמת ארגון מסוכן לדמוקרטיה הישראלית וכן לשלומה של הדת היהודית. לא תהיה בקשה שניה. אתה תיחסם אם תמשיך לפרסם את דעת אמת. ולהרחבה בנושא אתה מוזמן לכתוב אלינו לדואר ושם תקבל תשובה מפורטת. בברכה:מרכז נטעים

aryehlevin

New member
מדוע האתר מסוכן לדמוקרטיה

האם אוכל לקבל הסבר או נימוק לטענה זו, אני מבין לדת היהודית(אע"פ שאיני מסכים בכך) אבל לדמוקרטיה? (בתמיהה) לא אפרסם אתר, אך עדיין לא קיבלתי תשובה מה בין (האתר שאסור להזכיר שמו)לבין עת לחשוב אריה

כחלחלה

New member
דמוקרטיה

נועם רב נעם לי לקרוא טענת "דמוקרטיה" באתר שעיקרו דת. אין גבול לציניות.

giingiit

New member
ועוד יותר מגוחך לקרוא על דמוקרטיה

באתר שמכנה את עצמו "חופש" ששם החופש היחידי הוא החופש מערכים ומוסר (ובמוסר הכוונה למוסריות שבהצגת עמדה אוביקטיבית)

למעלה