שאלה למלצרים שכאן

שאלה למלצרים שכאן

כשאני מגיע למסעדה אני משאיר טיפ למלצר/ית. גובה הטיפ שאני משאיר הוא בערך 12 אחוז ולפעמים זה יוצא טיפה יותר, כי אין לי בעיה לעגל. אחרי שראיתי את הסדרה בחזרה לתחתית על רשת ננדוס, ואחרי שעשיתי 1+1, הבנתי שאין טעם להשאיר טיפ מעבר ל10%, כי הכסף הזה הולך לבעל המסעדה, ולא ישירות למלצרים כפי שחשבתי. ברשת ננדוב למשל מקבלים המלצרים השלמה לשכר מינימום, כלומר היתה שבת בה הם עבדו, והמלצרית קיבלה 30 ש"ח בלבד.. את ההשלמה עושים לה לפי שכר מינימום של כל החודש, כך שהיא בעצם עבדה בשבת לחינם. מנהל הסניף או גורם אחר ברשת אמר בתכנית שהכסף שמתקבל מטיפים שייך לבעל המסעדה. האם אני צודק בגישה שלי? ועוד עניין:בחלק מהמסעדות גובה 1.5-2 מכל סועד על דמי אבטחה. אני אומר תמיד למלצרית להוריד את דמי האבטחה, כפי שהחוק מאפשר, מכיוון שהכסף לא מגיע למאבטח המסכן שמקבל שכר מינימום, אלא שוב לבעל המסעדה.

מאוד לא נכון!

לא יודעת מה היה בתוכנית על ננדוס, אבל ברובן המוחלט של המסעדות לא לוקחים למלצרים את הטיפים לא משנה באיזה סכום. לגבי האבטחה, אני מאוד מסכימה איתך וגם אני עושה את זה. זו סתם עוד דרך של בעלי המסעדה לנסות להרוויח עוד כסף, ואני את הכמה שקלים האלו מעדיפה להשאיר למלצרים.

למעלה