שאלה למכשף

tarash

New member
שאלה למכשף

האם מכשף, שמחזיק במגילה של קסם אלוהי או ראה את הקסם האלוהי מוטל יכול, בזמן שהוא עולה דרגה, ללמוד את אותו קסם? האם מכשף יכול ללמוד קסם אלוהי?

לפי ידיעתי

מכשף לא לומד את הקסמים שלו ממגילות או ספרים אלה הקוסם/אשף לומד אני לא חושב שזה אפשרי כי זה קסם שבא מהאל של הכהן/פאלדין וכו' זה קסם שהאל נותן למי שמתאים לקבל אותו ומכשפים וקוסמים לוכחים את כוח הקסם שלהם ממקומות אחרים אבל מי אני שאני יגיד כי אולי השה"מ שלך מחליט אחרת זה הכל טלוי בו

ננסק

New member
לא, אף פעם.

מטילי לחשי מאגיה לא יכולים להטיל לחשי קודש, ולהיפך. שיקח דרגות ככוהן אם הוא כל כך רוצה. מקור הקסם שונה בשני המקרים, ואין ביניהם כמעט שום קשר.

Nihau

New member
שאלה קטנה בתחום...

למה לפייטן יש יכולת להטיל לחשים משני הסוגים?

ננסק

New member
רק סוג אחד - מאגיה

לחשי הריפוי שלו הם לחשי מאגיה. זה מאוד מוזר, ומאוד מפריע לי אישית, אבל ככה זה בספר.

רמץ

New member
הארכאי של מו"ד3 הוא לא הקסם של פעם

הבארדים, הדרואידים והפילי (שעליהם אף אחד לא שמע) הם 3 מעמדות מכובדים בתרבות האירית הקדומה. נידמה לי שהם אפילו התחנכו באותה מסגרת ובחרו את "ההתמחות" שלהם בהמשך. הדרואידים היו מרפאים, שופטים ומנהיגים לעת מצוא. הבארדים היו משמרים את ההיסטוריה בסיפורים ושירים. הפילי... אני כבר לא ממש זוכר. בכל אופן - ביכולות הריפוי של הדרואידים אף אחד לא מפקפק. ובכלל - מי אמר שקיימת כזאת שונות בין לחשים שמימיים ללחשים ארכאיים? הקיום של "אל הקסם" מפחית מעט מהאובייקטיביות של הקסם הארכאי במהדורה ה-3. חוץ מזה שיש גם דרקונים ויצורים אחרים שמסוגלים להטיל גם לחשי כוהנים מתחומים מסויימים. בנוסף - לחשי הבונוס של הכוהנים בתחומים בהם הם מתמחים לקוחים במידה רבה מרשימת הלחשים הארכאיים.

ננסק

New member
לחשי מאגיה, רמץ. מאגיה.

ולדעתי זה גם תרגום נכון. "אל הקסם" באמת לא נראה לי מתאים, אבל זה מה יש. דרקונים שהם כוהנים לאלים זה לא מוזר כל כך, זה דווקא מעניין. ולחשי הבונוס של הכהנים הם למעשה יכולות מאוד ממוקדות של דרך המחשבה של האל שלהם, ולכן אין לי בעיה עם כוהן של אל האש שמטיל כדור אש. למשל.

Ferenheit

New member
אני לא רואה בעיה

לא באל של קסם ולא באל של פסיונים. זה עיסוק כמו אל של נגרים ואל של חקלאים. זה לא אומר שאשף או מכשף צריכים להתפלל אליו כדי לקבל ממנו כוחות.

ננסק

New member
אז מה זה אומר, אל של קסם?

החקלאי מתפלל לאלי הטבע בשביל שיעשו לו גידולים טובים, והאלפים מתפללים לאל האלפים כי הוא מהות האלפיות. מה התפקיד של אל קסם? מה הוא "עושה"?

אל הקסם

לפי דעתי לפחות הוא זה שמחזיק בכוח הקסם הוא נותן לו ליזרום לעולם כל עוד הוא רוצה לתת לו ליזרום הוא גם זה שמחליט עם רמת הקסם בעולם תיהיה גבהה ממוצעת או נמוכה הוא יכל להחליט שביכלל אין קסם בעולם אבל אז אין לו תפקיד משמעותי קוסמים/מכשפים/כהנים וכו'.. מתפללים עליו כדי שישפר את כוחם שיתן להם עוד או פשוט כדי שלא יחליט יום אחד להפסיק להעניק לעולם קסם וזה בכלליות מה שאני חושב שתפקיד אל הקסם

Ferenheit

New member
אתם סגורים קצת על הרעיון שאל קיים

כדי שיתפללו אליו או תוך קשר מהותי לכך. אל יכול להתקיים סתם כדי לבטא נשהו בעולם, הוא לא חייב למלא תפקיד - הוא יכול לגלם רעיון. אני חושב שבוקוב (אל הקסם במו"ד, בין אחרים) הוא אל חשוב, לא תותבת מיותרת (במסגרת הפנתיאון האמור).

רמץ

New member
אולי קצת...

בוקוב הוא אל של קסם, ידע ותכסיסנות, אבל בניגוד לתפיסה היותר מוד"מית רומח-דרקונית - לא הוא זה שברא את הקסם, גם לא את התכסיסנות וודאי שלא את הידע. הוא פשוט חוצן רב עוצמה (שאת הנתונים שלו אפשר למצוא בספר המתאים) ששייך לתחומים האלה במהותו, ולהעריץ אותו - פירושו להעריץ את התחומים הללו. לכל היותר יתכן שהוא זה שהכשיר את הקוסם האנושי הראשון (או האלפי - לפי הויכוח העתיק). כנראה שצריך קצת להתנתק מהתפיסה של cleric כאיש דת קנאי שבא להוסיף מאמינים ולהיאבק בכופרים כדי לשפר את המאזן לקראת יום הדין הבעל"ט. התפיסה הזאת נכונה אולי לגבי הכוהנים של פיילור. שאר הכוהנים חוגגים את דרך החיים שמייצג האל שלהם - באדישות או אפילו מתוך ניצול של האמונה של האנשים סביבם. הרעיון של אל שהוא קוסם טוב יותר משאר האלים קשה לתפיסה במקום שבו המונותאיזם הכל יכול שולט ביד רמה, אבל אם פוזלים קצת לצדדים, אפשר למצוא גם דוגמאות לתופעה דומה בקרב אמונות פוליתאיסטיות בעולמינו: איסיס המצרית הייתה בעלת הכוחות המאגיים החזקים ביותר. הקטה היונית הייתה אלת הכשפים. מוזר אבל אפשרי.

למעלה