שאלה למי שיודע

carmel9

New member
שאלה למי שיודע

שלום חברים מישהו פה מכיר את בית הספר אמרסון שבאנגליה? יש שם לימודי מספרי סיפורים וזה נראה טוב מישהו היה? מכיר מישהו שהיה? שיכול לחוות דעה על המקום? תודה רבה

כמה מספרי סיפורים צריך בעולם, דיי

רווי כבר הנושא, אנשים יכולים לקחת ספר ולקרוא סיפורים. כל מספרי הסיפורים מספרים את אותם הסיפורים במילא. מעטים יש להם סיפורים אוטנטים מהחיים ובכלל, הלא כן ?

../images/Emo4.gifכופרת שכמותי, גם בי עלו...

הרהורים שכאלה. אבל כל עוד אנשים נהנים מאנשים שמספרים, לא ייפקד מקומם של מספרי הסיפורים מקרבינו. מעבר לזאת הרי זו הכנה טובה ל"אחרית הימים" כשאז לא יהיו מחשבים ויישארו לנו רק מספרי הסיפורים על...מחשבים
. הם יהיו אלה שבזכותם תוולד תרבות חדשה על סיפורי התרבות שנכחדה..........בלה...בלה...בלה....זו השפעת המצות עלי
. בעצם, אולי נכניס את המקצוע לבחינות הבגרות? וואללה הולכת להחליף מילה עם הגב' יולי תמיר, בעיניין
א גיטע שבעס ושבת שלום, גם כן,

עוד קצת בעיניין הכפירה...

<ריבונו של הפורום, אנא לא להרוג אותי
ליתר ביטחון החבאתי ת'אקדח מהמערכה הראשונה
> אתמול צפינו בערוץ "הולמרק", החביב עלי, בחלקה הראשון של הפנטזיה "מרילין". שקעתי בסרט אבל כל הזמן רצה והתרוצצה והציקה המחשבה : איך לכל ה...וה...אני, כמספרת סיפורים (טוב, אודה על האמת גם מספרים מנוסים ממני...) יכולה/ים להתחרות במדיה הזו
. ואיני מתכוונת למבוגרים ו/או ילדים צעירים אלא לבני נוער. נכון, העיניין הופך את סיפור הסיפורים למאתגר יותר וצריך להשקיע יותר באיך להביא את הדברים בצורה מעניינת (אני - כבר טובעת במחשבות האלה
) ויצירתית. נו טוב...זהו לעת עתה,

carmel9

New member
ובכל זאת

ארצה להחזיר את הנושא שעליו שאלתי... מישהו מכיר את הבית ספר הזה אמרסון ויכל לחוות דעה על המקום? ובתגובה למי צריך כל כך הרבה מספרי סיפורים בעולם...אולי תוכל להגיד לי מה כן צריך בעולם? עוד ערכי דין ואנשי עסקים מעונבים? דווקא מתאים לי שיהיו עוד הרבה מספרי סיפורים בעולם שמסתובבים בעולם.

אני אשתדל לענות לך מחוסר ידיעה

ומתוך תקווה שלא תתרגז, למרות שמרגיש לי שאתה מאנשי הקולג' הנ"ל, ומחפש לפרסמו כאן. (לגיטימי לחלוטין.) אני לא שמעתי אותם, רק קראתי שהלימודים בחו"ל, כניראה בשפה אנגלית, וקראתי את נושאי סיפוריהם הקשורים לדרך המתומנת הבודהיסטית. ולכן דעתי תהיה כאן כללית ולא ישירה ליכולתו האישית של מרצה/מספר זה או אחר. אני מאמין שמספר טוב הוא אדם שעושה מתוך ראשיוניותו, המספר מניח אבן על הבמה ומחזיר לה את אבניותה וכל אחד בקהל יכול לקחת אותה ולהניח במבנה של חיו, (קשור לסיפור זן, שוודאי אתה מכיר ) אנחנו מספרים הקשורים לשפה העברית, לאמונות יהודיות , לדרך חיים ישראלית, הקשר הזה גם מחבר אותנו לקהל שלנו. אני מאמין שאת לימודינו עלינו לעשות בתוך החברה שלנו, בשפה שלנו,עם קבוצה החיה בסביבתינו , ובסביבה אני מתייחס לחיבור גברים/נשים/זקנים/צעירים/יהודים/מוסלמים/נוצרים/ישראלים/פלסטינאים/. - אני מאמין שמלימוד משותף בהדרכת מורה, מההתנסות, החיכוך/השבירה/ההתחברות הראשונים עם הקבוצה תחת הדרכת מורה , שם מתחילה להתגבש אישיות המספר, ומשם מתחילה לנבוע ההכרה שלו בנושאים המרכיבים את חיו,הנושאים שיהפכו אותו למספר אמיתי. אני מצטער אבל את זה אי אפשר ללמוד בחו"ל בסביבה זרה לשפתך, ובחברה שבה אתה לא תפעל כמספר, מספר אמיתי תמיד קשור סשורשים למציאות של חיו, ואנחנו יכולים לפרוח רק כששורשים שלנו נטענו פה, אני לא הייתי ממליץ לחברים ללמוד סיפור סיפורים שם. סדנאות? למספר בהמשך דרכו שכבר מגובש , סדנאות המשך, וסיפור סיפורים מכל העולם בהמשך הדרך וודאי שכן על סדנאות שרוצים לערוך בארץ , קראתי על קצה הצו'פ סטיק על סדנאות שהקולג' מעביר בביקורו בארץ, ודקר לי קצת ביד ובראיית הבנה שלי את המספר האמיתי. . אני היתי שמח להיות בסדנה של אינדיאני המספר לי אינדיאנית, הודי המספר הודית, ובריטי המספר אנגליה ולא רואה את הבנתו חובקת את האימפריה שהשמש בה לעולם אינה שוקעת. אבל זה רק אני, מחוסר ידיעה. סיפור קצר? שלא תכעס שהכברתי הרבה מילים של כלום, ולא תכעס על כלום. ולא תחשוב שכלום אני רואה בקולג' שלך שוודאי לי שהוא נפלא לבריטים ושאר אנשים שחיים בסביבתו. מלך סין שמע שבהודו יש אדם בחבל שאקימוני, שקוראים לו המואר, ומכל הודו באים לשמוע אותו. שלח שליחים להודו ובקש שיביאו לו את עקרי הדברים , באו השליחים שמעו למואר ובקשו שיכתוב למלך סין עקרי דבריו , חייך המואר ומסר לשליח ים מגילות, פתחו השליחים את המגילות ומצאו אותן ריקות. נעלבו השליחים ואמרו למואר שהוא מעליב את מלך סין. חייך המואר ואמר להם "זאת התורה האמיתית, אבי בות שאנשי סין אינם חכמים מספיק להבין אותם נשלח לכם מגילות כתובות. וכך עשה" בברכה משה

בריטי? את ט' ס' אליוט יבין...

"לעולם לא נחדל לחפש, ובתום החיפוש נגיע למקום ממנו יצאנו, ונכיר אותו לראשונה" בברכה משה

הסיפור הקצר של משה

הוא הבסיס למיתוס הסיני הנהדר על אודות "המסע אל המערב" מוכר אולי יותר כ"מלך הקופים". זה הסיפור על הנזיר שיצא להביא את תורתו של בודהה לסין, ועוזריו בדרך היו מלך הקופים, החזירון שאינו יודע שבעה ואף אלה יפה.

למעלה