שאלה למי שיודע:

שאלה למי שיודע:

ההפצצות של בעלות הברית על ערי גרמניה מתי החלו ובאיזה עוצמה בכל שלב : א. לפני שיחרור איטליה. ב. בין שיחרור איטליה לנחיתה בנורמנדי ג. אחרי נורמנדי (שזה ברור שההפצצות היו במלוא הקצב כי היה נח להמריא מצרפת) האם ניתן היה ב 42 וב 43 לפני שיחרור צרפת להמריא מאנגליה לצורך הפצצת ערי גרמניה? למי היתה אז השליטה האוןירית בשמי אירופה ?

פראזניק

New member
היו, בכל השלבים

הרי ישנו הסיפור הידוע על מולוטוב, בהיותו בברלין, שנאלץ להכנס למרתף (יחד עם ריבנטרופ) מפחד הפצצה אוירית בריטית. ההפצצות הבריטיות על גרמניה היו, לפי מה שכתב צ'רצ'יל בהנחיתו לפתוח בהם, הכלי היחיד שהיה בידי הבריטים באותו שלב, ואולי גם תשובת נגד להתקפות על בריטניה. אמנם, היו אלה הפצצות חלושות ביחס, וודאי שלא היה דמיון ביניהם לבין ההפצות המאוחרות יותר, בעת שנכנסה ארה"ב למלחמה. בכל מקרה, ההפצצות קדמו לשחרור איטליה, והן התבצעו גם בעת שלא היתה שליטה בריטית (ואח"כ: של בעלות הברית) בשמי ארה"ב. התקיפות האויריות דחקו את הלופטוואפה משמי צרפת, מאחר והן חייבו אותו להגן על שמי גרמניה. המפציצים המריאו מבריטניה, ולוו (משלב מסוים) במטוסי קרב P51 (שטווח הטיסה שלהן אפשר ליווי) גם לאחר הפלישה לנורמנדי, המריאו המטוסים מבריטניה. אל תשכח, שלמטוסים כמו "המבצר המעופף" יש טווח טיסה ארוך דיו על מנת להגיע מבריטניה לגרמניה. האמריקאים ניסו לסכם עם הרוסים על הקמת בסיסים אוויריים ברוסיה, כדי שיהיו הפצצות "הלוך ושוב", אבל הרוסים סירבו. גם לאחר שהסכימו - ולא בלב חפץ - לא החזיקו הבסיסים זמן רב. תקופה לא ארוכה לפני יום הפלישה, השיגו בעלות הברית שליטה אוירית מוחלטת בשמי רוב אירופה. שליטה אווירית שע"פ דברי אייזנאוהר אפשרה את הפלישה (ציטוט אצל אמברוז: בנו של אייזנהואר היה באזור החוף עם אביו, והזדעזע לראות שם כלי רכב נוסעים פגוש אל פגוש. הוא אמר לאביו, שזה מתאפשר רק משום שיש לו שליטה אוירית. ענה לו אביו "אם לא היתה לי שליטה אוירית, לא הייתי כאן").

the man is back

New member
בקשר ל- ג'

לבריטים היו את מפציצי הלנקסטר ולאמריקנים את ה- B-17 שיכלו להגיע אפילו לברלין. המפנה בקרב האווירי החל עם הכנסתם של מטוסי הליווי, המוסטנגים, שהגנו על המפציצים מפני מטוסי הקרב הגרמנים. כך החלה השחיקה של הכוח האווירי הגרמני.

the man is back

New member
../images/Emo45.gif

וגם הוא לא נפל ברמתו ממטוסי הפוקה וולף הגרמניים. בקשר לטווח, כדאי לציין את פיתוח מטוסי הסילון הגרמנים שפותחו בסוף המלחמה אך הם היו מעטים מדי כדי לשנות את הקרב האווירי.

Fkl0ster

New member
אכן, היה זה המסרשמידט me262

אחד מבין רבים מהפיתוחים הטכנולוגיים פורצי הדרך שהשיגו מדעני גרמניה הנאצית...

פראזניק

New member
כפיתוח מדעי

בריטניה פיתחה כבר ב-41 אב טיפוס של מנוע סילון. הוא נתקע רק בגלל בירוקטריה. כך טוען דיוויד בודאניס בספרו על המשוואה e=mc2

ההפצצות על ערי גרמניה

בקשר לשאלתך הסופית על: "האם ניתן היה ב 42 וב 43 לפני שיחרור צרפת להמריא מאנגליה לצורך הפצצת ערי גרמניה? למי היתה אז השליטה האוןירית בשמי אירופה "? אז התשובה היא חד משמעית ובהחלט שאפשר היה להמריא מאנגליה לצורך הפצצות ערים בגרמניה עוד לפני d-day היו כל הזמן גיחות של מטוסים של חיל האוויר המלכותי הבריטי שהפציצו ערים בגרמניה. בקשר לשליטה האווירית נראה לי לוטוואפטוה (חיל האויר הגרמני) היה שליטה עד שלהי 1944 אבל אני לא בטוח בתשובה שלי לשאלתך השניה על השליטה האווירית

למעלה