שאלה למי שיודע

asaf2000

New member
שאלה למי שיודע

האם ישיבה בין שתי נשים אסורה? אם אכן היא אסורה האם מדובר באיסור משום צניעות או באיסור "סגולי" (כמו מעבר בין שתי נשים)?

ישיבה היא כמו לעבור

רק שזה יותר חמור כי זה נמשך הרבה זמן כנלע"ד איני יודע אם זה אסור ע"פ ההלכה (=פשט=שלחן ערוך) אבל אני יודע שכתוב בפירוש שאסור ע"פ הקבלה וידוע שאיסור מן הקבלה הוא חומרה (לא הלכה=חובה) ויש מן הקהילות (כגון ההולכים בדרכו של רבינו יוסף חיים ז"ל הגאון האחרון) שמתייחסים לכל איסור כהלכה לכל דבר ועניין.

רמי92

New member
כמדומני שזה אסור וגם לעבור...

זה לא סגולי וזה אסור וסגולי שאתה מדבר עליו שזה גורם לשכחה

רמי92

New member
תשובה

אני לא זוכר בדיוק לכן כתבתי לא בטוח אבל זה גמרא שלמדתי פעם ואני לא זוכר באיזה מסכת אבל לא היה בזה מחלוקת כולם מסכימים שלא עובדים מה התורה היא סגולות עדיף שלא תעשה מה זה משחק כתוב ללכת אחרי ארי ולא אחרי אישה .. מה התורה באה להמליץ לך שלא תעבור כי יהיה לך שיכחה?!! וחוץ מזה יש לאו מהתורה של השמר לך פן תשכח את הדברים הפוסקים כותבים שאדם ששכח משהו מתלמודו התחייב בלאו והתחייב בנפשו לכן כשאדם עובר בין שתי נשים הוא משכח תלמודו ועובר בלאו אחר כמו שכותב כף החיים שאדם שאוכל זיתים שידוע שגורמים שיכחה (יש דיון איזה זיתים אבל הרעיון) הרי הוא עובר בלאו של משכח תלמודו

asaf2000

New member
אכן אתה צודק

פתחתי היום ספר שמירת הגוף והנפש ויש שם הרחבה בנושא הזה, העניין הוא סגולי (שכחת הלימוד) ויש מחלוקות באיזה אופנים בדיוק זה נקרא לעבור בין שתי נשים, כתוב שם שיש להסתפק בישיבה או עמידה בין שתי נשים ובהערות מביאים דעות לכאן ולכאן כך שזה לא מוחלט שזה גם אסור.

למעלה