שאלה למיתר ...

אונידין

New member
שאלה למיתר ...

... וכמובן לכל מי שיכול לתרום מנסיונו . אבל קודם הקדמה קצרה(מסמך אנושי מזעזע): לפני יותר מ 10 שנים עסקתי באיגרוף תאילנדי,ונורא אהבתי אולם הגוף שלי שהיה גם כך מפורק (ותודה רבה לצה"ל ובייחוד לי) רק המשיך לחטוף עוד מס´ זעזועים- תאונה שדי גמרה לי את הרצועות והסחוס בברך,פריקות כתף אותן למדתי "לסדר" לבד-לא כמו מל גיבסון זה פשוט בלתי אפשרי,ושאר ירקות. עם השנים בגרתי (איזה באסה)וחיפשתי משהו אחר ניסיתי טאי צ´י לזמן מה -יותר נכון עד שבן זוגי לאימון פרק לי את הכתף ונאלצתי בין היתר להפסיק את האימונים לצערי(יש זמן החלמה מסויים)ועכשיו לשאלתי סופסוף: אני מת פשוט מת להתאמן באייקידו אני יודע שזה פשוט הדבר האמיתי בשבילי(מבלי לפגוע באומנויות האחרות)האם כדאי \נכון\רצוי שאגש לזה בהינתן כל המגבלות שהעליתי כאן,בהכירי את השיטה מעט ואת הטכניקה המיושמת באימונים. זהו אודה לכל מי שיאיר את עיניי בנושא,אני מוכן למאמץ ונפשית גם לאיזה פריקת כתף פה ושם -נסתדר.

RN27

New member
רופא ספורט

חפש רופא המתמחה ברפואת ספורט ותיתייעץ איתו. או עם פיזיוטרפיסט. בהצלחה.

Zhou Nam

New member
../images/Emo45.gif אם אתה מת להתאמן וזה הדבר האמי

תי בשבילך אז לך על זה!!!!! דבר אם המורה לגבי המגבלות שלך: אם הוא טוב ורציני הוא בטח יוכל להתיחס ולבנות משטר אימונים פרוגרסיווי

בדרך כלל הייתי אומרת ´לא´.

הברך היא אחד המפרקים הכי "מועדים לפורענות" באייקידו, לא רק בטכניקות העמידה, אלא בעיקר בטכניקות שמתבצעות בהליכה על הברכיים (אייייייי!!!). גם הכתפיים סובלות הרבה עד שלומדים להתגלגל כמו שצריך (הנה, לפני כשנה איזה בחור בדוג´ו המרכזי בירושלים הצליח לשבור לעצמו את עצם הבריח בגלגול, והוא יש לו חגורה שחורה אפילו) מצד שני, אם אתה כבר יודע להתגלגל, תוכל להסתדר די בסדר. אני מכירה מישהי שמתאמנת שנים והכתף שלה היא במצב כזה שלפעמים היא נפרקת תוך כדי שינה, ובכל זאת היא מסתדרת. בדרך כלל הייתי אומרת למישהו במצבך "לך תעשה טאי צ´י", אבל אפילו זה לא הצליח לך... תראה, זה לא בלתי אפשרי, אבל זה קשה. אתה בהחלט צריך תוכנית מיוחדת ואולי אפילו שיעורים פרטיים. מצא מורה שאתה מתחבר אליו כבן אדם ודבר איתו על זה. אה, ותשכח מהסגנונות הקשים של האייקידו.

דבר עם מורה בכיר לאייקידו

ראשית, מצא לך את הזרם והמורה המתאימים! התייעץ עם המורה הבכיר - הוא יידע לא פחות טוב מרופא או פזיותרפיסטים שמתמתחים ברפואת ספורט, מה טוב עבורך. בהצלחה.

dragonait

New member
ואני חשבתי שבאייקידו לא נפצעים

אוי יופי מיתר עכשיו אני לא אלך לאייקידו

isaacl

New member
החלטה נבונה

מיתר צודקת כתמיד. נסה לדאוג לרצועות הכתף לפני שאתה מעז להניח את כף רגלך בדוג´ו של אייקידו. אנא לך לרופא ספורט בכיר, ומי שחושב שמורה בכיר טוב יותר מרופא ספורט... נו טוב. אחד האיברים הנחוצים ביותר באייקידו הוא כתף. אני התאמנתי תקופה די ארוכה עם כתף פצועה, אבל לא פרוקה. שלא תעז למען השם.

לא נפצעים? מואהאהאהאהאהא!!!

אתה יודע שיש סטטיסטיקות שיותר אנשים נהרגו באימוני אייקידו מאשר בכל אומנות לחימה אחרת?

budoka

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo5.gif../images/Emo12.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

הסבר בבקשה

amir_aikido

New member
הסבר

נעשתה סטטיסטיקה על לימודי אמנויות לחימה באוניברסיטאות ביפן. ומסתבר שהיתה שם תמותה מאוד גבוהה דוקא של מתאמנים באייקידו, ההסבר ששמעתי התייחס למספר גורמים שניתן לסכם את כולם במילים : "מורה גרוע" : לא למדו ליפול כמו שצריך. הפילו מתחילים באופן חד ומהיר. לא קלטו שאם אתה נופל על העורף, יש לך סיכוי גבוה לזעזוע מוח והיו עוד כמה סיבות שאני לא זוכר דיון מלא בנושא מופיע איפשהו ברחבי E-budo אגב, הטכניקה הכי הורגת היתה: שיהו -אנגה, כיוון שהאנשים נפלו על לאחור ובמקום לבלום טוב, נתנו למכה להגיע להם לעורף / מוח ... אמיר

raf101

New member
שאלה לגבי העולה בתשובתך

מיתר- אודה לך אם תוכלי לפרט למה כוונתך בסגנונות הקשים של האייקידו

טוב, סגנונות זה לא המילה הכי מדויקת

אין כוונתי לזרמים של אייקידו שבהם העבודה היא יותר "קשה", אלא יותר למורים ספציפיים שמדגישים פיתוח של כוח, מהירות ויכולת ספיגה על פני פילוסופיה ומדיטציה. בניגוד לתדמית הרכה של האייקידו, הטכניקות הנלמדות הן יעילות מאד, ואם המורה מדגיש את יעילות הטכניקות במקום את הפילוסופיה שמאחוריהן (גישה די לגיטימית, בעיקר עם מתחילים), הרי שאפשר לספוג מכות נמרצות תוך כדי האימון, הן מהמורה עצמו* והן מהתלמידים. * מיתר נזכרת בנוסטלגיה בפעם ההיא, שהמורה שלה החליט שהגיע הזמן שהיא תלמד גלגול גבוה...

אח, נוסטלגיה זה דבר נפלא...

תיקון

ישנם סגנונות "קשים" יותר ו"רכים" יותר של אייקידו. הסגנון שאני מתאמן בו, למשל, יושינקאן אייקידו, ידוע כסגנון יותר קשה מאייקיקאי, הסגנון שבו מתאמנת מיתר. כמובן שמעבר לזה, ישנם גם הבדלים בגישות של מורים. אפשר לאמר, קצת בהגזמה ואולי לא, שהבדלים אלה הם שיצרו מלכתחילה את ההבדלים בין סגנונות האייקידו, מאחר וכל יוצרי הסגנונות למדו אצל אותו מורה, והחלו בדרך משלהם. לורנס

זאת בדיוק הנקודה.

נכון שיש סגנונות שאמורים להיות יותר קשים, אבל כפי שהסברתי כאן הרבה פעמים, היציאה מהאייקיקאי היא בד"כ אישית-פוליטית ולא מבוססת על סגנון העבודה. יש בתחום האייקיקאי מורים שעובדים קשה כמו יושינקאן (נגיד צ´יבה סנסיי מאנגליה), וכאלה שעובדים רך כמו שין-שין מה-שמו (כמו בוב נדאו סנסיי), ועד שהם לא מסתכסכים עם ההנהלה, הם לא רואים שום סיבה לפרוש מהזרם המרכזי. אולי באגודות הקטנות יש יותר אחידות, אבל אני לא בטוחה שזה יהיה כך גם בדור הבא.

תיקון נוסף

החלוקה לסגנונות היא לאו דווקא פוליטית, והיא בוודאי שלא "יציאה" מהאייקיקאי. במקרה של יושינקאן אייקידו, למשל, הרי שזהו סגנון שיוסד עוד לפני האייקיקאי, ולראיה, היושינקאי נחשב לסגנון של לפני מלחה"ע השנייה, ואילו האייקיקאי לסגנון פוסט-מלה"ע השנייה. החלוקה הזו תופסת גם לגבי סגנונות אחרים. אין לי מידע לגבי כל הסגנונות, אך אני סמוך ובטוח שרבים מהם התבססו על ידי תלמידים של אואשיבה כפי שהם פירשו את האייקידו שלו (או הוסיפו לו טעם משלהם, או אף פן של אומנות לחימה אחרת כמו קנג´י טומיקי שהיה ג´ודוקא) מבלי כל קשר להתבססות האייקיקאי כסגנון על ידי קיסשומרו אואשיבה. מידע נוסף באתר www.aikidofaq.com

trener

New member
שלום,

תסתכל ב"לוחות" ס.ז.א. השיטה מאוד בטיחותית, לא הייתה אף פגיעה רצינית לאורך שנים רבות. אני גם נותן חשיבות רבה לפיתוח גופני שיחזק את השרירים ורפועות הכתף. פרטים ב"לוחות".

אונידין

New member
../images/Emo51.gif לכולכם ועכשיו .....

...לשאלת מיליון הדולר
אני מתגורר בת"א האם תוכלו על סמך נסיונכם\הכרותכם למסור לי מס´ שמות אליהם אוכל לפנות בכדי להתייעץ ולהתחיל כבר להתאמן
ואנא מכם אני פונה לנסיונכם ולמקצועיותכם לא בכדי שתפנו אותי ללוחות(מבלי לפגוע בtrener) אלא לתת לי התחלה קלה יותר. שוב מודה ואודה על התייחסותכם

trener

New member
תפנה

לווינגייט, מכון רפואי, הם יועדים טוב. בלי שום קשר צריך לחזק שרירים מסביב למפרק ובמיוחד ROTATOR CUFF MUSCLESתרגיל: פווי עליון, רוטציה לטרלית של עצם הכתף. (יד כפופה במרפק 90 מעלות, אמה צמודה לבטן - משיכת כבל כלפי חוץ, מרפק נשאר צמוד לצד הגוף)

למעלה