שאלה למירן

twa1234

New member
שאלה למירן

או לכל מי שיכול לתת לי תשובה- מה זה בדיוק ביצועיסט? הכוונה לארט-דיירקטור?

no bigi

New member
לא. ביצועיסט שייך לסטודיו

ותפקידו להיות לעזר לארט (השייך למחלקת הקריאייטיב) ולבצע בפועל סוגים שונים של עבודה. ביצועיסט צריך להיות תותח בתוכנות פוטושופ ופריהנד, ולהיות מסוגל למשל לשתול אותך מתנשק עם פמלה אנדרסון. ארט, לעמות זאת, למד 4 שנים עיצוב, והוא אחראי בגדול על התוצאה הכללית. לדוגמא: ביצועיסט "ישטיח" את הכפלים בביטנה של הדוגמנית ויעלים את הפגמים בעורה, בעוד שהארט יעצב את הרקע, את הלבוש ואת הגריד (המבנה) של המודעה.

twa1234

New member
אז לא כ"כ מובן לי

למה צריך ביצועיסט? הארט לא יודע פוטושופ ופריהנד? הוא לא יכול להשטיח את הכפלים ולהעלים את הפגמים? לא שאני מזלזלת או משהו, אבל כפל התפקידים לא מיותר? ולפי איך שאתה מתאר את זה, ואולי אני טועה הביצועיסט זה יותר "עבודה שחורה", לא? אז למה מודעות הדרושים מלאות בדרישה לביצועיסטים תותחים?

itan1

New member
איך שאני מבין ארט כן יודע פוטושופ

אבל לא ברמה של ביצועיסט. הידע של ארט בפוטושופ הוא הרבה יותר בסיסי מאשר של ביצועיסט. אבל לעומת זאת הוא מבין הרבה יותר בעיצוב. איך שאני יודע ביצועיסט לא צריך לדעת לעצב, רק לבצע כמו שצריך (שזה בכלל לא קל).

haddar

New member
גם מנכ"ל יודע לענות לטלפונים

הארט יודע פוטושופ (ולרוב, הידע שלו רחוק מלהיות בסיסי), אבל בגלל הכשרון, ההשכלה, הניסיון והיכולת שלו, הוא עולה יותר כסף. כשצריך לבצע עבודות שלא דורשות יכולות של ארט: רק לעמד מודעות שכבר יש להן גריד, לחפש ויז'ואלים, לעשות תיקונים וכו', המשרד מעדיף להשתמש באדם שעולה פחות כסף. למה דורשים מביצועיסט שיהיה תותח? כדי שיוכל לעמוד בלו"זים המטורפים של הסטודיו.

K_man

New member
ביצועיסט הוא עובד סטודיו

שתפקידו אמנם לעזור לארט דירקטור, אולם ישנם מצבים בהם הסטודיו מבצע עבודות שאינן כרוכות בהכנת קמפיין אלא ישירות עבור לקוח. הארט דירקטור הוא המשלים של הקופירייטר ואחראי על הצד העיצובי/אומנותי בהכנת הקמפיין. הוא אמנם בעל יכולות עיצוב והפעלת תוכנות, אולם זה לא עיקר תפקידו. עיקר תפקידו הוא השלמת הרעיון בצוות ביחד עם הקופירייטר.

amiro007

New member
וביצועיסטים טוחנים עבודה

מסכנים
.

K_man

New member
בשביל שלשלב הגבוה בפירמידה יהיה

כסף למלא בBMW - מישהו צריך לטחון את התחת...

למעלה