שאלה למיכל:

אופיפה

New member
שאלה למיכל:

קונג פו זו תורת לחימה עד כמה שאני יודעת. רציתי לדעת איך זה מתקשר לחיים בהרמוניה??

הי אופיפה ../images/Emo23.gif

אני מעתיקה לכאן מאמר שהמורה שלי לקונג-פו, בן טל-שחר, כתב על קונג-פו. קישור ישיר למאמר, מהאתר בו הוא נמצא הנה: "מה זה קונג-פו? פירוש המונח "קונג-פו" בסינית הוא בקירוב "יכולת", או "כשרון", או "מיומנות גבוהה", או "זמן פנוי לרכישת יכולת" או... ובכן, יש למונח הזה בסינית פירושים רבים. לדוגמה, אם מישהו מומחה בתחום מסויים, ניתן לומר שיש לו קונג-פו באותו תחום: "וואלה, אחי, יש לך קונג-פו בבישול, נשבע לך". דוגמה אחרת לשימוש במונח הזה, היא בכדי לתאר את מכלול היכולות, הכישורים והידע של כל אדם. לדוגמה, הקונג-פו שלך, קורא יקר, שונה בוודאי מהקונג-פו שלי. אבל הקונג-פו של אף אחד מאיתנו איננו קבוע אלא דינמי ומשתנה. אפשר גם להשתמש במונח זה בכדי להגיד "מה שבנאדם מסויים עושה בזמנו הפנוי, לצורך רכישת יכולת, ידע או מיומנות". אז אם ניצלת את שעות הבוקר בשביל לשפר את האנגלית שלך, או להתאמן במשחק הטניס, הרי שעסקת באותו זמן בקונג-פו. במערב נוהגים להשתמש במונח "קונג-פו" גם בכדי להגיד "אמנות לחימה סינית". בעקבות הרגל מערבי זה התפשט המובן השאול הזה של המונח "קונג-פו" גם למזרח. אין כל קשר בין המונח "קונג-פו" לבין אמנויות לחימה. לחימה איננה אחת ממשמעויות המונח הזה, אלא במובנה השאול כאמור. קיימות מאות אומנויות לחימה סיניות השונות לחלוטין אחת מהשניה. למיטב ידיעתי אין שום אומנות לחימה הנקראת קונג-פו. פשוט אין אומנות לחימה כזאת. לכל אומנות לחימה יש את השם שלה. אבל במערב, כאמור, נוהגים לכנות את כל אומנויות הלחימה הסיניות באשר הן, בכינוי הכללי – "קונג-פו". אפשר להגיד שאמן קונג-פו הוא אדם השולט ב... קונג-פו, כלומר באמנות היכולת, או באמנות המיומנות. אמן קונג-פו במובן המילולי של המונח "קונג-פו", אם כן, הוא מעין סוג של מומחה באמנות הלמידה עצמה; מומחה בחקר המיומנות האנושית והדרכים לפתחה, מומחה בפיתוח שיטות, בהדרכה-עצמית, בהדרכת-אחרים, בחקר היכולות האנושיות וכולי. כמובן שניתן לומר "אמן קונג-פו" ולהתכוון לקונג-פו במובן השאול (של אומנויות לחימה סיניות) ואז סביר להניח שהדובר מתכוון לאומן של אומנות לחימה סינית כזאת או אחרת. במרוצת הדורות פיתחו אמני קונג-פו (במובן המילולי של המונח, כלומר "אמני יכולת") שיטות רבות, מצאו פתרונות שונים וצברו ידע רב, במגוון תחומים. בשני תחומים עיקריים הצטבר הידע הרב ביותר (ככל הנראה): 1. ריפוי ובריאות; 2. הגנה עצמית והישרדות. בתחומים אלה טופח הידע מדור לדור, תוך שכל דור של אמני קונג-פו מוסיף לחקור, לגבש וללטש את הידע הזה. לפיכך, בתור מדריך קונג-פו, אני לומד ומלמד שלושה תחומים למעשה: 1. קונג-פו; 2. יישום הקונג-פו לריפוי ולבריאות; 3. יישום הקונג-פו להגנה עצמית ולהישרדות. התחום הראשון (קונג-פו) הינו, בפשטות, האמנות של פיתוח יכולות אצל עצמנו ואצל אחרים. אמנות זו כוללת תחומים כגון אמנות הלמידה, אמנות ההדרכה, אמנות התרגול וכדומה – והיא מאפשרת ללומד אותה לפתח ביתר יעילות יכולות הניתנות לפיתוח אצל אדם מסויים, בין אם מדובר באדם אחר, בין אם מדובר בו-עצמו. אפשר לחלק את אמנות פיתוח היכולות באדם לכל מיני תחומים או סיווגים, כגון יכולות פיזיות (למשל, יכולת ריצה), יכולות מנטליות (כגון, זכרון משופר), יכולות רגשיות (כגון, אושר רב יותר) וכדומה. עם זאת, אין זהו אלא תיאור חלקי של אמנות חשובה זו (קונג-פו), מאחר והמשמעות העתיקה והמקורית יותר – ואם אפשר לומר, גם ה"נכונה" יותר במובן מסויים – למונח "קונג-פו", עשויה להיות מובנת טוב יותר כאשר מצרפים יחדיו שתי פיסות מידע חשובות: 1. הסימן "פו" לבדו מצביע על המהות "אדם", בעוד שהסימן "קונג" לבדו מצביע על המהות "עשיה הנמשכת זמן מה"; 2. שלב הכרחי בתהליך ההתפתחות הנדיר אך האפשרי לאדם בריא, הינו ההפיכה לאדם רציף, כלומר ל"קונג פו". לימודי קונג-פו מלאים ויסודיים, אם כן, מגיעים בשלב כלשהו למחוזות הרציפות הפנימית, האחידות הפנימית, אותה אחדות שעשויה להיות קניינו של אדם ואשר עומדת בפני עצמה ובאותו זמן ממש גם מהווה שלב ביניים הכרחי בדרך להארה מלאה ומושלמת."

אופיפה

New member
מפתיע...../images/Emo2.gif

לשמוע שקונג-פו זו לא אומנות לחימה. לעומת זאת יש כאן סתירה במה שהוא אומר. כי מצד אחד "אין כל קשר בין המונח קונג פו לאמנויות לחימה." מצד שני אחד התחומים העיקריים בקונג -פו הוא "הגנה עצמית והשרדות". נשמע תחום מעניין ומאוד מאוד רחב, בעצם אין סופי. איך מגיעים לשליטה כל כך רחבה בכל כך הרבה נושאים, כדי להגיע לרמה שבא ניתן לעזור לאחרים? דבר שלא הבנתי הוא המושג: אדם רציף ומשפט בקטע האחרון על רציפות פנימית, אחידות פנימית וכן הלאה. בעצם כל המשפט המסכם בסוף המאמר אינו ברור לי. אשמח לקבל הסבר. יש לי עוד שאלות, אבל לא אעשה פה הצפה. אז אסתפק בזה הפעם. תודה.

אחלה שאלות ../images/Emo45.gif

תרגישי חופשי לשאול ולכתוב מה שבא לך!!!!
אני מציעה שתשאלי אותן במקביל גם בפורום מאמרים באתר שמבאלה. כך גם תוכלי לקבל תשובות מהמדריך שלי, שהוא כותב המאמר
תגידי לי אם שאלת גם שם, שאקפוץ לשם
אגיב על מה שכתבת, בהמשך.

אופיפה

New member
פניתי לפורום קונג-פו

באתר שמבאלה. כי פורום מאמרים נראה זנוח קצת.... נחכה לתשובה. ביי

אני לא יודעת, אבל אני בהחלט

אנסה לענות על מה ששאלת, במסגרת הפורום הזה (פורום לחיות בהרמוניה)

אופיפה

New member
הי מיכל, המדריך שלך ענה לי

בפורום קונג-פו. אבל עוד לא היה לי זמן לקרוא בשקט.

עונה על מה ששאלת

ורק רציתי לציין שראיתי שענו לך באתר שמבאלה, אז ממליצה גם לקרוא שם. מפתיע לשמוע שקונג-פו זו לא אומנות לחימה. לעומת זאת יש כאן סתירה במה שהוא אומר. כי מצד אחד "אין כל קשר בין המונח קונג פו לאמנויות לחימה." מצד שני אחד התחומים העיקריים בקונג -פו הוא "הגנה עצמית והשרדות". אני לא רואה כאן סתירה. שימי לב למידע הזה שמופיע במאמר: "במרוצת הדורות פיתחו אמני קונג-פו (במובן המילולי של המונח, כלומר "אמני יכולת") שיטות רבות, מצאו פתרונות שונים וצברו ידע רב, במגוון תחומים. בשני תחומים עיקריים הצטבר הידע הרב ביותר (ככל הנראה): 1. ריפוי ובריאות; 2. הגנה עצמית והישרדות. בתחומים אלה טופח הידע מדור לדור, תוך שכל דור של אמני קונג-פו מוסיף לחקור, לגבש וללטש את הידע הזה. לפיכך, בתור מדריך קונג-פו, אני לומד ומלמד שלושה תחומים למעשה: 1. קונג-פו; 2. יישום הקונג-פו לריפוי ולבריאות; 3. יישום הקונג-פו להגנה עצמית ולהישרדות." נשמע תחום מעניין ומאוד מאוד רחב, בעצם אין סופי. איך מגיעים לשליטה כל כך רחבה בכל כך הרבה נושאים, כדי להגיע לרמה שבא ניתן לעזור לאחרים? לומדים. לומדים. לומדים.
דבר שלא הבנתי הוא המושג: אדם רציף ומשפט בקטע האחרון על רציפות פנימית, אחידות פנימית וכן הלאה. בעצם כל המשפט המסכם בסוף המאמר אינו ברור לי. אשמח לקבל הסבר. אני חושבת שמדובר על היכולת להיות רציף. היכולת להיות מודעים ברציפות, מידעת התקשורת בתוכנו, ועוד. קצת מאתגר אותי להסביר את זה מילולית למרות שאני מבינה בתוכי למה הכוונה. יש לי עוד שאלות, אבל לא אעשה פה הצפה. אז אסתפק בזה הפעם. תודה.
תרגישי חופשי לשאול מה שאת רוצה.

אופיפה

New member
ואת מתכוונת למושג באופן מילולי??

לא לאמנות הלחימה. אני מוחרכה לאמר שקצת בלבלתם אותי עם כל ההסברים. אז מה בתכלס לומדים ומלמדים בקונג-פו(המילולי),? אפשר דוגמא שממחישה?

אוקיי...

במקום בו אני לומדת לומדים: את הקונג-פו עצמו (אמנות הלמידה, אמנות רכישת היכולות, הדרכת עצמנו ואחרים ועוד) אמנות הריפוי אמנות ההגנה עצמית עכשיו זה בהיר יותר? אני מלמדת את היסודות של ההגנה עצמית, וגם מלמדת התפתחות אישית ועוד.

אופיפה

New member
../images/Emo9.gifכן קצת יותר בהיר...

אמנות הלמידה ורכישת היכולות מתקשרת גם לעזרה בקשיי למידה שנתקלים בהם בביה"ס? אני לא מבינה איך בן טל -שחר אומר שקונג -פו לא תחום רחב יותר מכל תחום אחר שלומדים. גם למידה ורכישת יכולות גם ריפוי גם הגנה עצמית גם התפתחות אישית..... כמה שנים לומדים לפני שמתחילים להדריך?

למעלה