שאלה למיבני ענין...

שאלה למיבני ענין...

האם קטנוע בנפח 50 סמק... יכול לישרוד הרבה זמן בנסיעות של כ30\35 ק"מ הלוך ושוב, עם הפסקות של 9\12 שעות הפסקה בין ההלוך לשוב,והאם נסיעה בכלי כמו הסאן יאנג מאסק או קימקו zx אילו הכלים שאני שואל עליהם היא תהיה סבירה ונוחה ...הנסיעה בכבישים לא מהירים בלבד...

לעשות את זה אני מאמין שהקטנועים

יכולים,לדעתי אבל לא נוח ולא סביר לעשות את הנסיעה הזו יום יום עליהם,אלא אם הנסיעה היא עירונית בלבד.

לא חובה ב...

מהירות גבוהה, אפשרי בסביבות ה70 קמש ,17 ק"מ הלוך הפסקה של כ9\12 שעות וחזרה של כ17 ק"מ רצוף יעמוד בזה או לא...

70 קמ"ש זו בערך המהירות המירבית שלהם...

גם אם יהיה רשום על הספידו "100". כאמור,אין לי ספק שמכנית הם יעמדו בזה.היו לי תקופות ארוכות של 15 ק"מ לכל כיוון על 50 סמ"ק בדרכים עירוניות כשדרך השלום בת"א-גבעתיים-ר"ג הייתה הציר הכי מהיר. השאלה היא למה להתעקש על 50 סמ"ק?הפרשי העלויות בין 50 ל125 סמ"ק זניחות כשמכניסים את כל הגורמים במשוואה ו125 הוא כמעט כלי רכב לכל דבר בעוד ש50 מגביל אותך מאד...

נכון אתה צודק אבל...

עלויות של הביטוח יותר זולות ל50 סמק ,עלויות של מוסכים יותר זולות ל50 סמק ,דלק הרבה יותר חיסכוני ב50 סמק,וכמובן עלות הכלי בתקופה זאת יותר זול,אפשר לימצא כלים חדשים ממש בזול,ולכן אני בודק אופציה זו...

אהוד א1

New member
לא ממש מדוייק.

ההבדל בצריכת הדלק זניח אל מול השימושיות (זמן שווה כסף,כן?) תוסיף למחיר הדלק גם את מחיר השמן 2 פעימות ובכלל התקזזת בעלות. אם אתה ממש חנוק בכסף וצריך כלי לסביבה העירונית הקרובה בלבד - לך על 50. כל שימוש אחר עדיף 125 פשוט.

השימוש שלי הוא...

כמו שכתבתי בתחילת השרשור ,כ17 קמ הלוך הפסקה של כ9\12 שעות ו17חזור ,וכך למחרת חוזר חלילה... במשך 5 ימים בשבוע...

אז אני מבין...ש

50 סמק לא ישרוד לאורך זמן בנסיעות הללו... תודה על התשובה.

אתה מבין לא נכון...

50 ישרוד, אך הרכישה שלו היא טעות. היתרון היחסי היחיד שיש לו היום הוא מחיר הרכישה. היחיד. אם יש לך את הממון לרכוש 125 משומש במצב טוב, אל תהסס. זו קניה עדיפה על כל 50 שהוא למטרתך.

tzurtzur

New member
מה שהוא אמר

מאחר והזכרת מאסק, אני חייב לציין ש: היו איזה שבועיים הזויים בחיי בשנה האחרונה שנסעתי עם המאסק כמעט כל יום בקו ת"א רעננה וחלק מהנסיעות היו עם מורכבת. בכלל לא הזיז לו.

tzurtzur

New member
ושוב כתבתי בניק שלה

אנחנו חייבים להפסיק עם ההרגל המגונה הזה

תומר18ח

New member
מה עושים שליחויות

כלים שעובדים איתם בתור כלי עבודה לשליחויות אני חושב שעושים אפילו יותר מי זה ביום ברור שהשחיקה תיהיה גדולה יותר תעשה את השיקול אולי עדיף 125

שחקה בנסיעה ועמידות!

אתה יכול בקלות לנסוע 30 40 ק"מ כל יום בטווח מנוחה של כמה שעות בקטנוע 50 סמ"ק.. קח בחשבון: 1. תעשה טיפולים בזמן ורק במוסכים מורשים למרות שזה יקר יותר. 2. תיסע על קטנוע טייפון הוא חזק והוא יכול לעשות את זה גם סאן יאנג קימקו הוא טוב אבל פחות. 3. שים תוספים לשמן מנוע פעם ב- 5000 ק,מ. זה ייתן חיים ושחיקה קטנה יותר למנוע עם פיסטון אחד. 4. קח בחשבון שאתה תעשה מהר מאוד ק"מ בזמן קצר יותר. 5. בעקרון קטנועים עם הילוכים כמו שיש בתיאלנד במנוע 50 סמ"ק הם עמידים יותר לנסיעות ארוכות יותר היות והמנוע אוטומט מביא לשיקה גדולה יותר של המנוע ושל הגיר. מקווה שקיבלת פחות או יותר אינדיקציה . סע לשלום.

אהוד א1

New member
סאן יאנג קימקו אחלה קטנוע!

רומיטומי. תחרות התגובה המיותרת נגמרה לפני כשבוע. אני מודע לכך שהתחיל החופש הגדול ושאני צפוי למצוא כאן הרבה תשובות
/
אבל קחי בחשבון שגם לסבלנות שלי יש גבול. לצופינו בבית: 1. אין שום בעיה לרכב טווחים ארוכים עם 50 סמ"ק. אבל, זה פשוט איטי, מסוכן ולא נוח. 2. הטייפון סובל מתסמונת העדר. אני לא זוכר כל כך הרבה המלצות ברשת על אמינות ה-ET2 (שמצוייד במנוע זהה). 3. אין חיה כזאת סאן יאנג קימקו. גם אם יש , הפיאג'יו דרבי נותן לה בראש בקלות
. 4.רוב הקטנועים בתאילנד עם מנועי 100 ו-150 סמ"ק. (סתם מבלבל אותך עם עובדות,רומי). אשמח לדעת איך מנוע אוטומט (חשבתי שהמנוע רגיל ורק הגיל אוטומט...) מביא לשחיקה גדולה יותר של המנוע ושל הגיר.

למעלה