שאלה למטפלים

ronishel

New member
שאלה למטפלים

האם אתם נוהגים לבקש בדיקות דם, לפני אבחון/חוו"ד או במהלך הטיפול עצמו?

0 אור 0

New member
לא בדיוק

בדרך כלל האבחון ברפלקסולוגיה מתבסס על אבחון בכף הרגל ובנוסף על תשאול מקיף של המטופל. לצורך האבחון אני לא צריכה לראות בעצמי את בדיקות הדם שלו, אך לעתים קורה שאני אראה סימן שעלול להצביע על מחלה פיזית, ואם אין לו רקע ידוע במחלה זו, אני אציע לו לגשת לבדיקות אצל הרופא שלו.

תלוי במצב

אם ידוע שלמטופל יש בעיה כמו למשל סוכר ... וידוע לנו שאסור לעשות עיסוי לחולי סכרת, אני אבקש מהמטופל בדיקת דם בכדי לדעת מה רמת הסוכר שיש לו, אלא אם הוא יודע אותה בוודאות.

מדוע אסור לעשות עיסוי

למי שחולה בסוכרת? ועוד שאלה: רוב החולים בסוכרת עושים לעצמם בדיקות, כך שהם יודעים מה רמת הסוכר שלהם, לא?

מה שניתן לעשות זה

רפלקסולוגיה בלבד. חולי סכרת עלולים להפגע קשות מאוד כתוצאה מעיסוי, אני רוצה לציין שאני מתכוון לחולי סכרת שיש להם רמת סוכר הדורשת אינסולין. אלא הסובלים מסכרת ונזקקים לכדורים בלבד יכולים לקבל עיסוי אבל שיהיה עדין מאוד. הסיבה היא סיכון להיווצרות קרישי דם כתוצאה מהתרופה והעיסוי יחד. האיסור הוא על פי המלצות רופא. בכל מקרה, במידה ויש רופא המאשר לעשות עיסוי לחולה סכרת המזריק אינסולין אז יש על מה לסמוך וגם זה בתנאי שהעיסוי יהיה איטי טעדין (בדומה לשוודי מסורתי). לשאלתך השניה: כבר ניתקלתי מספר פעמים במטופלים שידעו שיש להם סוכר רק שלא היו בטוחים ברמה שיש להם. מי שלוקח אינסולין חייב לעשות בדיקה מידי יום ומי שלוח כדורים חייב לעשות בדיקה מידי חודש (תלוי ברמת הסודר ובהמלצת הרופא) בכל מקרה, לא כולם יודעים.

אם יש בדיקות, אשמח לראותם

ואם מטפלים בבעיה קיימת וידועה שניתן למדוד, כמו למשל חוסר איזון בבלוטת התריס, חשוב לראות האם יש התקדמות (בתקופת הטיפול). זה חיוני במיוחד במקרים שבהם המטופל לוקח תרופות, כי אז יכול מאוד להיות שאפשר להפחית את המינון, או להפסיק בהדרגה. אבל לשם האבחון זה לא תמיד נחוץ. ברפואה הסינית מאבחנים לפי הדופק והלשון, ועולם המושגים הוא אחר. לפעמים אני שולחת מטופל לקבל אבחנה רפואית, כדי להבין יותר טוב, אבל זה לא קריטי.

0 אור 0

New member
אבל במקרה הזה מי שמחליט

הוא הרופא המטפל. זה לא שאני או את נלך ונגיד למטופל על דעת עצמנו להפסיק את התרופה. לכן אני לא צריכה את הבדיקה עצמה, כמו את האבחון שבא בעקבותיה.

תשובה

במידה ויש בדיקות דם אשמח לראותן. כשאדם מצלצל ומבקש להגיע לטיפול אני שואלת מה התלונה העיקרית. במידה וזה משהו שמחייב בדיקות מערביות אני שולחת קודם לשם (לדוגמא: כאבי גב חמורים שנגרמו מטראומה כמו תאונת דרכים). במידה ואני יכולה להתחיל לטפל גם בלי הבדיקה המערבית אני מתחילה לטפל ושולחת בעת הצורך לבדיקות. לסיכום - זה מאד תלוי במצב, בבעיה, באדם ובסוף הטיפול כמובן.

למעלה