שאלה למחשבה

Mirrorshades

New member
המילון שלי יותר טוב.../images/Emo3.gif

בכל מקרה, האגדות האורבניות נחשבות למיתוסים - כל אחת בניפרד. אבל הן אינן מיתולוגיה אחידה משום שאין בה מיתוסים, ואין בה דמויות וחוקים אחידים. אין בה גם יישויות על-טיבעיות. לפי הפירוש השני של המילה "מיתולוגיה", אגדה אורבנית יכולה להתאים - אבל זאת כבר לא אותה המיתולוגיה שאנו עוסקים בה כאן בפורום.

סקיפי

New member
הצעה

בואו נסיים את הדיון על הגדרת "מיתולוגיה", אחת ולתמיד - אני מציעה לפתוח שרשור ולדבר על זה עד שנגיע להסכמה בינינו, זה נראה לי חשוב.

סקיפי

New member
זומבי אודי, מופיע רק פעם בחודש ../images/Emo3.gif

כן, נראה לי שעדיף... או שתנסחו ביחד. ובלי מכות, טוב? [ומה לעזאזל קרה לניק החביב והמוכר שלך?]

Mirrorshades

New member
הכינוי הקודם שלי עדיין חי,

אבל בינתיים אני כותב עם הנוכחי. אולי עוד אחזור לקודם. ומה זאת אומרת מכות? סקיפוש, את הרי יודעת שאני ג'נטלמן...

טיטניה

New member
חלק מהאגדות האורבניות הן מיתוסים

אני כן חחושבת שחלק מהאגדות האורבניות הם מיתוסים מי יכול לומר שסיפורים כמו השד מניו ג'רזי או התנינים בביבי ניו יורק הם לא מיתוסים? לפי דעתי אפשר להוציא קובץ של מיתולוגיה של ארה"ב שתכיל אותם. אבל בקשר לעצות לא הן לא מיתוסים או אגדות הן adage-אימרה מוכרת ופיקחית. ודרך אגב כן בטח ג'ננטלמן שלא הולך מכות אף פעם

Mirrorshades

New member
חחח

בסדר, מעיין, אני מודה: רבתי מכות במציאות. אך אני מתעקש, מעולם רבתי מכות במרחב הקיברנטי (למעט דו-קרב אחד עם פלאטוניסט גס-רוח שניסה להשמיץ את שמו של ניטשה). וזה, הופך אותי לכל הפחות לסייברג'נטלמן.
בקשר לאגדות אורבניות: הן לא עתיקות מספיק בשביל להיחשב למיתוס. ואין להן גם מכנה משותף(דמויות מפתח משותפות, סמלים משותפים), פרט לעובדה שהן כולן לרוב בעלות אופי עירוני-פרנואידי מובהק. אולי, אם כבר, בעתיד הרחוק... כאשר ארכיאולוגים ימצאו תיעודים של מיתוסים כאלו באתרי אינטנט קדומים שעדיין לא התפוררו...

Thestral

New member
התנינים../images/Emo108.gif../images/Emo176.gif

בביוב, אגב, כבר הפך להיות לענין מוכח, אז אני לא בטוח שאפשר לקרוא לו מיתוס אלא יותר מקרה...

Thestral

New member
אם אפשר להתערב../images/Emo108.gif../images/Emo176.gif

א] קפצו לי
ב]היה שרשור די גדול ומושקע שעסק בהגדרת מיתולוגיה+מיתוסים, אם אתם רוצים אני יכול להביא אליו קישור ולהלעות אותו לטאגליינס וככה זה יחסוך לכם, כמו-כן אין לי בעיה להביא הגדרות מילוניות

Thestral

New member
אני אישית,../images/Emo108.gif../images/Emo176.gif

בתור חובב אגדות אורבניות הייתי מגדיר אותן יותר כמיתוס אמריקני. משום אגדות אובניות הפכו לאלמנט מאוד מושרש ולחלק מהתרבות הספרותית והעממית של האמריקאים, חלקן מבוססות על אירועים אמיתיים כנראה חלקן לא ועדיין חוקרים את האגדות האורבניות עד היום, לכן אם כבר אז הייתי מכליל אותן כמיתוס אמריקני
ולמי שאינו זוכר מיתוס הוא סיפור/אגדה שהושרש והפך להיות חלק מתרבות עממית מסוימת. כמו למשל פיות/המפלצת מלוך נס/ביגפוט וכו'

למעלה