שאלה למחשבה

שאלה למחשבה

בעקבות התעסקות אינטנסיבית בנושא הפרעות הקשב אצל ילדיי, תהיתי האם נכון בכלל לתת להם כדורים ול"ביית" אותם? אולי נכון להשאיר אותם כמו שהם ולא להפוך אותם למכונות משומנות המתאימות להפליא למערכת החינוך הקיימת במדינתנו, מי מגדיר נכון ולא נכון? אולי אנחנו בעצם משנים את הקוים העיקריים של אישיותם, אותם קוים שהופכים אותם לכל כך מיוחדים ומקסימים. אין ספק שהרבה יותר קל לתת כדור ולפתור את הבעיה מאשר להתמודד עם צרכים של ילד עם יכלות אחרות משל חברו לספסל הלימודים..... מדוע אין בתי ספר המתייחסים לקב' האוכלוסיה הזו שקוראים לה ילדי הADD????

zivadina

New member
מי צריך להסתגל למי?

השאלה שלך, גגווננייםם, עלתה כאן מספר פעמים, והיא בעצם שאלה עמוקה מאוד. השאלה היא, אם אנחנו נשנה את העולם לפי הילד שלנו, או נעזור לילד להסתגל לעולם שבו אנו חיים. הרי אם היית מלמדת את הילד בבית, או אם היה לו מורה פרטי צמוד, הוא לא היה צריך ללמוד לשבת עם הרבה תלמידים בכתה ולהסתגל לאופן וקצב ההוראה של המורה. כיום קמים בתי ספר אשר נוקטים בהוראה שעוזרת יותר. אלו בתי ספר מאוד יקרים ומאוד טובים. אני חושבת שהשאלה עד כמה נתאים את המערכת לילדנו תלויה מאוד באופי של ההורה. אני, אישית, לא טובה בקרבות פנים אל פנים, קשה לי לשנות את העולם ולעשות מהפכות. בחרתי לעזור לילדיי להסתגל למערכת, תוך שאני דואגת שיקבלו הרבה ביטחון ביכולותיהם, ובתקווה שבעתיד הם יבחרו לחיות איך שטוב להם ולאו דווקא איך שטוב לי, אבל מתוך הרגשת בחירה וידיעה שהם יכולים "לנצח" כל מערכת שיבחרו לחיות בה. אני חושבת שכל חינוך הוא שילוב של יכולות ההורים (חינוכיות, אישיות, כספיות, חברתיות ועוד) עם אמונותיהם ועם יכולות הילד שלהם, וצריך לגדל את הילד באופן שלא יפגע בשמחת החיים שלו ובהערכתו העצמית.

סוס אש

New member
במבט לאחור על עצמי

אני מצר על כך שבילדותי הסיכוי שלי להיות מטופל ומאובחן ב-ADD היה נמוך ביותר. באופן אישי הייתי מעדיף לחסוך מעצמי את כל המעקפים שעשיתי בהצלחה ולפעמים בחוסר הצלחה. מה דעתם של הילדים?

אני מאוד

מתחברת לדברים שלך, כי גם אני היום יודעת שבעצם כל חיי הייתי ADD אלא שאיש מעולם לא קרא לזה בשם, ושילמתי מחיר כבד הן מבחינת מימוש היכולות שלי והן בבעיות נפשיות וריגשיות קשות מאוד. לכן, אני אעשה הכל, על מנת למנוע מהם את הכאב שאני חוויתי בתור ילדה ומתבגרת, יחד עם זאת, תהיתי מה נכון יותר, כי לא הייתי רוצה לשנות פסיק באישיותי כפי שהיא היום ואני לא בטוחה שעם עזרה של כדורים, אכן הייתי מי שאני היום....

נסיכה ג

New member
הכדור לא משנה את האישיות!!!

לא ראיתי כי הריטלין משנה את אישותו של בני בכורי. הכדור בסך הכל מאשפר לו להיות יותר מרוכז וקשוב בלימודים!!!

למה הסתגלות? ללא הריטלין ילדיי לא

יקשיבו למורה גם באחד על אחד.. בדיוק כמו אמא שלהם. השאלה היא לא - למה ל'ביית' אותם? אלא - למה לא לתת להם להנות בלמידה ולא לאסוף תסכולים...

למעלה