שאלה למחשבה

בּני

New member
שאלה למחשבה

בהנחה שהגדרתם את תחום האיסוף שלכם ואי אפשר לשנות/ להרחיב/ לצמצם וכו, האם הייתם מעדיפים להשלים את כל הפריטים הקיימים הקשורים לתחום ובעצם רק לחכות לפרטים חדשים או לדעת שתמיד יש עוד פריטים שאתם צריכים לצוד/ לחפש/ להשקיע בלמצוא אותם? לשבת בכורסא בנחת או להמשיך ל"התרוצץ"? מה אתם אומרים? בני

powo

New member
בני דוגמא אישית

אני כרגע באיסוף של מטבעות מנדט .ובולי פלסטינה.זה לא היה בכלל בכוון שלי התגלגלתי לזה דרך הפורום .מפני שהרוב בענין בולים ומטבעות אז נידבקתי בשגעון.אז ככה.בולי פלסטינה זה אוסף די מצומצם.וכנל מטבעות המנדט. כך שברכישות איטיות השלים את הכל.ואז נראה לי שהמשיך למשהו חדש עם אפשרות להשלמה.ובאוסף של כל הגנק שלי נראה לי שהמשיך עד שלא יהיה לי מקום יותר בבית.חוץ מזה היום בעידן המחשב נראה לי שמהבית ניתן להשיג כמעט כל דבר. אבל אחרי הכל אין כמו ללכת לשווקים לחטט בערמות ולהתוכח על המחיר לזה אין תחליף.זה אני אברהם

גם שהולכים לשווקים אז

זה גולש לפעמים לתחומים אחרים למשל עם ניתקלים בספר עתיק במחיר שאתה יודע שהוא מציאה או ארגטל מיהמאה19 שנימכר ב20 ש"ח ויש מציאות בדרך . מיתרכזים בלהשלים את האוסף אבל........ בחנויות או שוק הפישפשים וכו"

תמיר1991

New member
לדעתי הרבה יותר כיף להיות בחנות

מאשר בשוק יד-שנייה מאשר שאה יודע שמה שתרצה יהיה שם, ואתה יכול לבוא עם רשימה כמו שאני עושה. בכל אופן, אני לא ממש אוהב את אפקט ההפתעה, כך שברור מדוע אני מעדיף חנויות. תמיר.

meytar

New member
דווקא אני מעדיפה שווקי פשפשים.

למשל בשוק הפשפשים בלונדון לא ידעתי בדיוק מה אני רוצה. ידעתי שאני רוצה בולים. הסתכלתי בכל ה"דוכנים" (נקרא לזה ככה) ובסוף בחרתי מה שהכי מצא חן בעיני. ולקניות מהסוג הזה אני לא אוהבת ללכת עם רשימה, תבוא עם איזה דבר שבו תתמקד (נניח בולים) ותראה איזה בולים הכי מתאימים לך מבחינת המחיר, הציור, וכו'... כשאתה יודע מראש בדיוק איזה דבר אתה רוצה לקנות, לדעתי זה קצת הורס את הכיף שבקנית דבר לאוסף שלך. אגב תמיר, איפה אתה גר? (עיר, ישוב וכו'...)

powo

New member
שמואל אותה בעיה

יש כאשר אתה הולך לסופר לקניות ללא רשימת מצרכים ואז אתה מתחיל להיסחף. זה הסיכון אם אפשר להגיד סיכון.אברהם

powo

New member
שמואל דרך אגב

בקלטות שנתתי לך אתה יכול לראות מקצוענים שקונים בשווקים מציאות. ומוכרים אותם בפומביות במחירים שבשמים.אבל זה כבר מקצוע.אברהם

אם זה ככה אז מבחינתי...

להמשיך ולהתרוצץ אחרי הממצא הבא הרי כל הריגוש באספנות זה להשיג את מה שאתה מחפש שנים... חוץ מזה,שלחכות לווריאציות ולמהדורות חדשות הופך אותן ללא נדירות וללא מאתגרות עצם היותן חדשות

powo

New member
לרותם

ואיך זה שאתה פתאום מוצא משהו שבכלל לא ידעתה על קיומו?אברהם

mozzess

New member
כל מהות האספנות היא החיפוש אחר אותם

פריטים נעלמים. המיצג הסופי לא תמיד מעניין כמו הסיפורים שמאחוריו. אני ממש לא אהנה לחכות לפריטים חדשים ופשוט לרכוש אותם. הרבה יותר מהנה למצוא את הישנים, ולו מהטעם הפשוט שבד"כ יותר קשה להשיג אותם. כבר אמרו חכמינו: לפום צערא - אגרא.

yoavabadi

New member
MOZZESS אני מחפש אותך

בכל מקום אני רוצה לתת לך תמורה למה לא עניתה לי למסר?

coincollector

New member
החיפוש הוא המטרה

אם נשלים את האוסף, מה נעשה אחר כך? באנגלית אומרים: "the destination is the journey" - היעד הוא המסע עצמו. אין לי ספק שהאוסף שלי, צר וממוקד ככל שיהיה, לעולם לא יושלם, ותמיד ישאר לי מה לחפש ולצוד.

למעלה