שאלה למחשבה

mishi777

New member
שאלה למחשבה

מי יודע את התשובה למה זה הגיון???? זאת אומרת איך מגדירים הגיון כי חבר שלי טוען שאני חסרת הגיון. לפי הגישה שלו למתמטיקה ולהגיון יש אסוציאטיביות ולכן אם אני גרועה במתמטיקה אז זה אומר שאני חסרת הגיון. בנוסף הוא טוען שחוסר ההיגיון שלי יפגע בסיכוי שלי להיות מדענית טובה(אני רוצה ללמוד ביולוגיה ואלי בהמשך מדעי המוח)יש אמת בדבריו??? חבר שלי טוען שחוסר ההיגיון שלי בא לידי ביטוי בהחלטות לא טובות ובאמירת דברים שהם לא קשורים...לצערי אני לא יכולה להיזכר במקרה ספציפי כשיהיה לי אני אשתף

deathcaster

New member
המחשבה היחידה שעולה לי בראש היא

מדוע את עדיין חברה שלו ? ונניח שהוא צודק, אז ההיגיון אומר שחוסר ההיגיון שלך באם הוא גורם לך לקבל החלטות גרועות- אחת מההחלטות האלו היא לבחור בו כבן זוג, תשאלי אותו מה הוא חושב על זה. באשר להגדרה של המילה היגיון- היא כתובה בכל מילון....ואף על פי כן - היגיון הוא דבר מאוד סובייקטיבי. למשל- פעם במקומות מסוימים חשבו שהעולם היה שטוח, ההיגיון הכתיב זאת, ומי שטען אחרת... נאסר, נהרג או נחשב למשוגע. למשל 2: עד היום 97% מהאוכלוסיית העולם משוכנעת במשהו משולל כל היגיון מדעי - שיש אלוהים. למשל 3: פעם חשבו שכל המספרים בעולם הם רציונאליים, (ראציו=אחד הפירושים למילה היא "היגיון") פיתגורס המפורסם רצח אחד מהתלמידים שלו שטען כי שורש של המספר 2 אינו מספר רציונאלי. כיום כל תלמיד בכיתה ה' יודע ששורש 2 אינו מס' רציונאלי.

deathcaster

New member
עוד דוגמא שאני תמיד אוהב לתת

בתחילת המאה ה-20 פיזיקאי צעיר בשם דה -ברויי טען כי לחלקיקים- כמו לאנרגיה- יש התנהגות גלית. הוא נזרק (במובן המילולי של המילה) ממדרגות הפקולטה בה הוא היה....דבר שהמדע תפס באותה תקופה כמשולל היגיון לחלוטין לאחר שעולם המדע הבין כמה דה ברויי צדק (ולקח לו 6 שנים לעשות זאת) הוא ביקש סליחה מדה ברויי והעניק לו כמתנת פיוס פרס נובל (לפיזיקה ב-1929) וכך נהיה דה ברויי לאדם הראשון שקיבל נובל עבור עבודת דוקטורט שכתב.

mishi777

New member
תגובה

תודה על התגובה דבר שני גם אני חשבתי על הדוגמא הראשונה שכתבת אבל עדיין לא העליתי בפניו אני החלט צריכה...בהחלט ציינת דוגמאות טובות דבר שלישי חבר שלי לא טוען שאני כל הזמן עושה החלטות שגויות אלא רוב הזמן

deathcaster

New member
תגובה

סבבה אז רוב הזמן..... אז רוב הזמן את חיה איתו על בסיס החלטה שגויה? כאילו... אם להיות בוטה... אז נוח לו שיש לו חברה שלדעתו היא רוב הזמן מקבלת החלטות שגויות? (דהיינו לא הגיונית? דהיינו במילים פשוטות יותר ...טיפשה?) שאלי אותו את זה, זו שאלה שצריכה להטריד אותך יותר מאשר אותי. לפחות תעלי תמונה שלך לפורום ונשפוט אם הוא איתך בגלל החיצוניות שלך
וסליחה על הסרקסטיות.

mishi777

New member
חחחח

אני מניחה שההחלטה להיות איתו נעשתה בחלון זמן המצומצם שבו קיבלתי החלטות נכונות :) חחחואני יכולה להבטיח לך שאני נראת מעולה....כשאני אגיע הבייתה אני יעלה תמונה

deathcaster

New member
תגובה

א. אם הוא מתייחס אלייך ככה... אני לא בטוח שההחלטה שלך הייתה נכונה. ב. אין צורך בתמונה, כפי שכתבתי- הייתי סרקסטי. ג. אני "אעלה" ולא "יעלה", להזכירך - אותיות אית"ן, גוף ראשון יחיד בעתיד מתחיל ב-א'

amitk80

New member
וואו

איזה חבר חסר היגיון יש לך. קודם כל אחד הדברים הבסיסים בקשר זוגי הוא לדעת לפרגן ולהיות שם בשביל בן הזוג גם אם הוא עושה טעויות רוב הזמן. אגב מה כל כך גרוע בלקבל החלטות שגויות? כל עוד את לוקחת אחריות על ההחלטות השגויות שלך ואת לומדת לתקן אותם זה כבר משהו. אגב אני מכיר אנשים ריאלים שלא הכי חזקים במ"מ אבל עדין מצליחים בתחום שלהם. מי זה החבר שלך? אני חושב הוא צריך לעבור איזו סדנא בניהול זוגיות. אל תקחי את הכל על עצמך. אגב, סחתיין על האומץ להעלות את זה פה. נ

mishi777

New member
תודה רבה

חבר שלי טוען שאני לא לומדת וחוזרת על אותן טעויות שוב ושוב נגיד אני רבה עם אמא שלי על אותם דברים כל הזמן וחבר שלי אומר לי שאין לי מה לעשות ואני צריכה להשלים עם זה עד שאני אמצא לי אלטרנטיבה(לצאת מהבית שכרגע אני לא יכולה כי אני לומדת וקשה לי לשלב לימודים ועבודה)

amitk80

New member
מי הוא שישפוט

זה החיים שלו שאת עושה טעויות או החיים שלך? אם לא היינו אנושיים לא היינו טועים. לא הכל בחיים זה שחור ולבן ויש גם את דרך האמצע. אני לא חושב שאת צריכה להמשיך לצאת איתו כי זה נשמע שהוא ממש לא מפרגן לך. אני בטוח שיהיו הרבה בנים שירצו אותך למרות הטעויות שאת עושה. לקום ולעזוב את הבית זה לא צעד פשוט ותאמיני לי אנחנו יכולים לדבר על זה הרבה אם את רוצה. בשביל לגור לבד צריך עבודה ומה לעשות שלא קל למצוא היום עבודה במדינה שלנו.

Jazz Jackrabbit

New member
הטענה השנייה שלך היא בעייתית,

ועומדת בסתירה למה שכתבת שתי שורות קודם. אם היגיון הוא דבר מאוד סובייקטיבי, איך הכרעת שכל דבר שלא הוכח אמפירית - לא הגיוני? יוצא מכך שאתה אומר שהיגיון הוא לא סובייקטיבי, אלא קשור קשר גורדי למדע. אני מוכן ללכת גם לכיוון אחר: אתה לא אומר שהיגיון קשור למדע, אלא שאלוהים קשור למדע. ובמילים אחרות - מה שלא ניתן לראות, להריח, לטעום, למשש או לשמוע - לא קיים. הדעה שלי היא שאם בעבר סגדו לעגל הזהב, המלך, הכנסייה, ואלוהים - אז עכשיו סוגדים למדע. אל תשכח שגם בעבר אנשים היו משוכנעים במיליון אחוז שהעולם שטוח; ואם כך - זה לא אומר כלום על זה שהרוב היום מקבל את המדע כאמת היחידה שאין בלתה. בכלל - יש איזו בעיה לוגית לנסות לקשור בין המונח 'אמונה' למונח 'הוכחה' (במובנו האמפירי). כי קיומה של אמונה מתאפשר רק בהיעדר הוכחה; כיוון שאם יש הוכחה - לא צריך אמונה.

Jazz Jackrabbit

New member
עכשיו זה סתם ייראה כמו חפירה ../images/Emo13.gif

נתון: אמפירי = אובייקטיבי טענה 1 שלך: היגיון = סובייקטיבי. טענה 2 שלך: היגיון = אמפירי (כי כתבת - "מה שהוא לא הגיוני מבחינה מדעית, הוא לא הגיוני". ציטוט מקורב. וידוע לכל שמה שהוא מדעי, הוא אמפירי). -------------------------------- בסה"כ קיבלנו: אמפירי = אובייקטיבי + סובייקטיבי = היגיון + היגיון = אמפירי ----------------------------- אמפירי + סובייקטיבי + היגיון = אובייקטיבי + היגיון + אמפירי נוריד היגיון + אמפירי משני האגפים ונקבל: סובייקטיבי=אובייקטיבי. סתירה.

niva99

New member
...

ישנו פורום שנקרא "יחסים במשבר" [ או משהו בדומה לזה ושם יושבים "מומחים" חלקם סרקסטיים / אירוניים וחלקחם יכולים לתרום לך מתובנותיהם- במיוחד האדומים שבהם ומנהלת הפורום בכבודה ]. בגדול החבר שלך פוגע בבטחונך העצמי.

למעלה