אוי אוי אוי אוי אוי../images/Emo129.gif|גולגול
לגברת אחותו של, ול123 ולכל היתר: כמה קל לעוות את דברי האחר כאשר מדובר בתכתובת וירטואלית מעין זו. לא באתי הנה לשכנע אתכן איך להיות חברות טובות- נהלו נא את מערכות היחסים בחייכם כראות עיניכם, ואני אנהל כראות עיני. כל אחת תנהג ע"פ אמות המידה שלה ותישא באחריות למעשיה היא. ועכשיו הבהרה קטנה - כשאני מדברת על חברות- אני מדברת על חברותיי האינטימיות ביותר- ובשבילי חברות כזו היא כל כך קרובה שהן בעצם יותר כמו אחיותיי מאשר חברותיי. אנו מדברות על כל מה שאפשר לדמיין, הקירבה היא ברמה שאולי לא מוכרת לכן ואולי כן- בכל מקרה - הסתרת בגידה של בן הזוג אינה אפשרית - פשוט אינה הולכת בקנה אחד עם פתיחות וכנות והאמיתות של הקשרים האלה. אם אתן יכולות להסתכל לאחותכן בעיניים, לדבר איתה על הדברים הכי אינטימיים ואישיים בחיים וליצור קירבה ריגשית כזו- וכל הזמן לדעת שבעלה בוגד בה- ולא לשתף אותה בידיעה, למען עצמה, למען הזוגיות- שלה- למען ההגינות והאמיתותוהיושר של מערכת היחסים שלנו. אז כנראה שכך אתן בנויות ולכן זה עובד. אני בנויה אחרת. אני מתפקדת אחרת, אני מאמינה אחרת. אני לא מבינה מהיכן אחותו של שקספיק מיהרה להביא סיפורים על אופיי השופטני..והמוסרי- זה מאוד מעניין, כי אני עצמי חיה במערכת יחסים שיש בה חופש לפעמים לסטות פה ושם...אבל לעולם לא ב"סוד" ותמיד הכול פתוח ובאישור של בן/בת הזוג, ושיפוט אישי של אחרים הוא הדבר האחרון שאני עושה או אעשה- תאמיני או לא, אני גם מאלה שתמיד מרגיעות את כל העולם ואישתו לגבי זה ששיפוט מוסרי ושיפוט בכלל הוא מוטעה ביסודו משום שכל אחד וכל אחת בא מתוך עולמו הפנימי, ועולם זה מתאים לו ורק לו.. אני דיברתי על -לספר- ליידע, לא לשפוט לכאן או לכאן, לא ללחוץ ולא להביע דעה. והדגשתי את זה שכל תגובה שהיא תבחר להגיב- הוא עניינה בלבד ואתמוך בה בתור חברה. יכול להיות שחברתך- 123- סחטה אותך לכאן או לשם- אבל נראה לי שאתן מתרגמות את אקט הגילוי לאקט של שפיטה- וזה עניינכן כמובן- אני לא רואה את זה ככה. להביא את המידע הזה לידיעתה הוא מעשה אחראי, יש לה זכות להגן על עצמה ולדעת את מה שקורה בחייה . מעבר לזה אני אחרונה שאחליט או שאשפוט מה נכון עבורה לעשות. אני הייתי מצפה אותו דבר מחברות שלי. חברותיי/אחיותיי- לו ידעו על בעלי כבוגד בי למשל - הייתי מצפה שיבואו ויאירו את עיני לכך ואז יניחו לי לעשות חושבים לגבי מהו הצעד שאנקוט בו ויקבלו את החלטותיי ללא ניסיון להשפיע או לשפוט אותי עליהן. אבל לשמור את זה בסוד ממני??? לתת לי לחיות באשלייה שהכל בסדר?? לתת לכל העולם ואישתו לרכל עליי מאחורי הגב , להצמיח קרניים- ואני - חיה בחושך? אני בכלל כאדם מאמינה שעדיף תמיד להיות באור ולראות את האמת מאשר לחיות באפילה. וכל חברותיי באות ודוגלות מאותו סוג של חשיבה, כך שאני חושבת שלכולנו יש הסכם לא כתוב שנאמנותינו אחת לשנייה תבוא מעל לכל השיקולים האחרים. בימינו במיוחד, כאשר התנהגות מינית לא אחראית יכולה גם להגיע לסכנת חיים, כאשר יום אחד בעלה של חברתי ייתקל בתבעית אבהות ממישהי בגד בה פעם..וכן הלאה..איך אני יכולה לשתוק?? סופן של בגידות ממילא להיוודע...אני אחרונה שאשפוט אדם על בגידה, כנראה שאם הוא עושה זאת..יש לו סיבה. ואני אינני בנעליו ואינני יכולה לדעת מה גרם לכך, כך שאין אצלי אסור ומותר בנושא זה. מדוע זה קרב ולמה - שאישתו תברר איתו ויחד שיגיעו לימק השווה, או שלא. אבל כחברה אמיתית- אם אדע על דבר כזה שקורה אצל אחת מחברותיי הטובות, אספר ללא חשש. אני באה כשוטר חרש אלא כחברה אוהבת ואיכפתית, וכך אצפה גם מחברותיי שלי אילו היה זה רלוונטי למקרה שלי. בכל מקרה- ברור שבתקשורת וירטואלית מעין זו תמיד תהיינה אי הבנות- אולם ההסקה הנמהרת לגבי אופיי ומאפייני קצת הדהימה אותי. איש פה לא מכיר אותי- איש פה לא יודע מי אני ומהן השקפותיי ועד כמה אני ליברלית או לא- מה שכן, אני לא פחדנית. אני לא מפחדת להתעמת מול חברות עם מצבים קשים. אני חושבת שרבים אולי לא יספרו ויתכסו תחת מעטה ה"זה לא ענייני" ובעצם בכך הם מסתירים את הפחד מלהיות מואשם, את הפחד מהאחריות שהגילוי הזה מביא איתו ומעדיפים לתת לחברתם להיחשף לפגיעה גדולה הרבה יותר, שוב- סיבותיהם עימם ואין לי אלא לקבלם, אך לא להסכים עמם. חברותיי תמיד יודעות ותדענה שכנות ופתיחות הן חלק חשוב ומהותי ביותר בקשר בינינו- ללא זה- הקשר הוא שיטחי יותר ולא אינטימי. בקשרים מהסוג הזה אולי לא הייתי מתערבת. אך השאלה הייתה לגבי חברות טובות- וכאן אין לי ספק- האמת מעל לכל. איש איש אמונתו ודרכו.