שאלה למחשבה

sivanuna

New member
שאלה למחשבה

האם הנמלה רואה אותנו בתור עוד יצור שחי איתה או ככוח בילתי ידוע אלוהי אפילו

אם הנמלה היתה יודעת

או מגדירה לעצמה את המושג של "אלוהים", החיים שלה היו הרבה יותר מורכבים. הבה נשאיר את המושג "אלוהים" לבני האדם. קודם כל נבין את עצמנו. אח"כ נבין גזעים אחרים.

Henryf

New member
הנמלה רואה אותנו בתור...

איני חושב שמוח הנמלה מספיק גדול בכדי לפתח תוכנות מסובכות כמו תודעה. ואם לנמלה אין תודעה, אזי היא אולי "רואה" אותנו, אך היא אינה "יודעת" שהיא רואה אותנו, ולכן איננה רואה אותנו "בתור..." שום דבר. הדבר דומה למצלמת המחשב המצלמת אותנו, והמחשב (לפחות שלי) לא רואת אותנו "בתור..." כלום. הנרי

עוד אחת

New member
וזה מביא אותי לעוד שאלה.

מה יוצר את ה´אני´ שלנו? שימו לב, אני יודעת ששאלתי את זה עשרת-אלפים פעם ושאני מעצבנת. אבל אני רוצה תשובה. אני לא רוצה לדעת מה יוצר את המהות שלנו ואת התכונות שלנו, אלא מה יוצר את הקיום שלנו? (מהות וקיום זה לא אותו דבר. מהות היא התכונות שלנו. קיום זה עצם העובדה שאנחנו קיימים). אז אל תפנו אותי לאיזורים במוח שאחראים לתכונות תפקודיות מסויימות שלנו, אלא לאיזור במוח שאחראי על העובדה שהתודעה שלנו קודם-כל קיימת, ולא על התכונות שלה.

ajar

New member
מי אמר לך שזה קיים דווקא במוח ?

אולי זה בכלל מופשט , יעני בנוסח של נשמה אלוקית וכדומה ?

ajar

New member
אני יכול לומר דברים ברמה של

אני חושב משמע אני קיים או כל הקישקושיה של דקרט ??? ההוא עם שש ההגיונות (אולי אני טועה) שגם אם יש שד שמרמה אותי בכל זאת אני קיים , כי הוא אכן מרמה אותי אז אולי יש איזה משהו קטן שלי שיקיים בהקשר לדיון הנוכחי איני יכול לומר שדבר זה אינו תופס חלק במוח אך לא בהכרח במוח יכול להיות שזה נמצא ממש בין הביצים שלי

voguemaster

New member
יש דרך ניסיונית אחת

אבל אנחנו עדיין רחוקים ממנה הרבה זמן. זה נקרא quantum teleportation. בהנחה שיצליחו לבצע את זה על בנאדם בשר ודם בעתיד, תוכל לדעת אם הנשמה עוברת איתו. למעשה, הרעיון הוא לא להעביר בכלל אלא ליצור מחדש את האדם במקום אחר לפי מידע על האדם הקיים.

אני עושה משמע אני קיים

אני חושב שמה שיוצר את הקיום שלנו הוא העובדה שאנחנו יוכולים להשפיע על המהות של האחר. מה דעתך?

למה

שהיא תחשוב שאנחנו אלוהים? היא חיה, ואני לא באה להמעיט בערכה, אבל לא נראה לי שיש לה תפיסת עולם מעבר ללצבור אוכל לחורף ולרצות את המלכה. ואולי היא לא רואה לטווח כזה גדול/גבוה/רחב...הרדיוס שלה אולי קטן ואולי היא נעה עפ"י חוש ריח שנמצא במחושים שעל ראשה (אנערף, אני לא כל כך מבינה ומתיימרת להבין נמלים למרות שזה ממש מסקרן) אולי תחפשי מחקרים שנערכו לגבי הנמלים ומשם תביני ואל תשכחי להביא לנו את התשובות אם ויש. תודה

ה מ ש י ח

New member
לחליל ג´ובראן יש משל ממש חמוד

על הנמלה והאדם... שכחתי איך הוא הולך בדיוק אבל יש אותו בספר של פרוייקט מיכא"ל (למי שיודע מה זה). המשל בפתיחת הפרק של "חשיבה מדעית מודרנית".

למעלה