שאלה למחשבה

a-s-inv

New member
שאלה למחשבה

מדוע סיכום הימים הכי גדול מסתכם בשבוע? למה לא שישה שמונה או עשרה ימים נקבעים כמכלול כשהיום האחרון הוא יום המנוחה? למה דווקא שישה ועוד אחד? יש לציין שבכל העולם מאז ומעולם סידור הימים והשבועות הוא כך, הן ע"פ הדתות הקדומות הן היום לפי כל הדתות בכל הארצות ובכל היבשות יש שישה ימים ועוד אחד שהוא סגירת שבוע ללא כל קשר לאיזה יום מקודש ולמי. התשובה הפשוטה ביותר זה...סתם. המעניין שאצל המוסלמים היום המקודש זה השישי ואצל הנוצרים זה הראשון ואע"פ הם חיים במסגרת של שישה ימים ועוד אחד. ביהדות לעומת זאת היום השביעי הוא גם יום המנוחה והקדושה מה שמשלים לגבי השאלה את הפאזל למבינים שביניכם ולקוראי בין השורות נמצאת התשובה לשאלה

אנדרי ז

New member
אין פה שום תעלומה

זה פשוט המנהג שתפס. היו גם אחרים לפניו. אם אני לא טועה לרומאים למשל היה שבוע בן עשרה ימים.

a-s-inv

New member
אין מנהג פשוט

אינטלקטואל שזה לא אתה, מתיימר להבין כל תופעה ולתהות על הסברה, אם כן, מדוע כל העולם לקח את הסיפרה שבע למשמעות המנוחה? מניין זה הגיע ומאיפה זה התחיל? ולמה דווקא שבע? את התשובה הבת שלי בת השלוש יודעת, ואתה?

אנדרי ז

New member
מה שבת השלוש שלך יודעת

זה בטח אחת ההמצאות שאתה מספר גם לנו. לפעמים מנהג פשוט תופס. מסיבות כאלה או אחרות, או אפילו בלי סיבה טובה. זה יכול לתפוס למשל כי התרבות שהמציאה אותו הופכת לדומיננטית בלי קשר ותחום השפעתה גדל. כך לגבי השבוע בן השבעה ימים, וכל גם לגבי MTV. מה לעשות, לא לכל דבר צריך להמציא לנו אלוהים. תודה על שאתה שופט אותי ואת יכולותיי. אתה באמת נותן שירותים חשובים כאלה לכולנו.

אנדרי ז

New member
אתה פשוט מדהים

אבל אני חייב לציין לזכותך שכל פעם שאתה לא מספיק חכם בשביל להבין תשובה של חילוני, במקום להתנהג כמו המחב"ת הטיפוסי ולהאשים את החילוני באנטישמיות, אתה רק מאשים אותו בהתחמקות. ח"ח על המקוריות.

ועל אותו משקל,

מדוע המילה או.קיי מובנת במשמעות של "בסדר" בכל העולם? למה לא אריגאטו או בסדר או אישעםאוטו? ולא משנה איזו שפה אתם או מי שאתם מדברים איתו מבין תגידו אוקיי הוא ידע בסדר... בעברית למשל בסדר כלומר שיש לו איזשהו רעיון מאחוריו (לומרות שבהודעה אליה אני מגיב זה באחוריו) ולקוראי בין השורות (ובתוך הסוגריים, כן כן, אתם) התשובה שם.

a-s-inv

New member
פחחחחחח

תענה בקיצור מה התשובה במקום לדבר שטויות

a-s-inv

New member
פחחחחחח

תענה בקיצור מה התשובה במקום לדבר שטויות

gilka

New member
קצת מחשבה

אתה טוען שביהדות יום המנוחה הוא היום השביעיושבדתות האחרות זה אחרת. אני לא יודע להגיד לך לגבי האיסלאם אבל אני יודע שהנוצרים מאמינים שהיום האחרון בשבוע הוא ראשון!!! לדוגמה: ברוסיה ליום שני קורים "פונידלניק" כלומר: תחילת השבוע. לכן כל ההודעה שלך היא שטות.

a-s-inv

New member
אדוני לא יצא מההודעה

שוב אני תופס אותך עם המכנסיים למטה, אלף פעם אמרתי לך תקרא אח"כ תגיב כבר כתבתי זאת אדון בלתי קורא, שבנצרות יום המנוחה הוא ראשון ובאיסלאם הוא שישי מה שלא עולה בקנה אחד עם המספר שבע שלא כיהדות שבה מניין השבועות עולה עם יום המנוחה שהוא שביעי אדוני יכנס להודעה שוב ושוב יקרא יפנים ואח"כ יגיב

למעלה