שאלה למחשבה

jako1234

New member
שאלה למחשבה../images/Emo35.gif

היום כמעט כל מי שקונה מחשב נייד אומר את הצרכים הבאים "אני רוצה מחשב לאינטרנט ואופיס" אז למה לא מספיק אם הוא ישתמש באיזה מחשב P3 800 256MB הרי זה ממש מספיק לא? הוא לא הולך להפוך את המחשב לאיזה שרת או למכונת משחקים אז איך זה שאנשים מוכנים להשקיע כ"כ הרבה כסף בשביל מחשב שבאמת אין צורך..אבל אם הגענו לזה. למה אנשים רוצים מחשב נייד אני מאמין שרוב האנשים כאן בפורום שיש להם נייד זה לא בגלל שהם אנשי עסקים וצריכים את הנייד לכל חור אלא סתם לפוזה ולהגיד "הינה יש לי נייד ואני COOL" באמת הסיבה שאני רוצה גם נייד זה לא בגלל שאני הולך לעשות איתו הרים וגבהות אלא כי סתם זה אחלה וזה נראה טוב ואולי יהיה נחמד לגלוש אם המחשב גם מהשרותים (ציניות) אבל תחשבו העולם לא יפול אם למישהו אם אותם הצרכים יהיה מחשב פי 100 יותר טוב שיהיה ניח מאשר שאותו סכום ישקיע על נייד שביצועיו פחות טובים.. מה אתם אומרים?

gozala

New member
מכרתי טושיבה P3-700 לא, זה לא מספיק

היה בו 128 והבטחתי לקונה לשדרג ל-256 ואכן קיימתי. כמעט שהיה צריך להוריד ל-WIN98 בגלל הזיכרון המועט. בעניין הזה אמרו חז"ל "אין יורדים בקודש", תמיד יחפשו חזק יותר בלי קשר למשחקים. הוא היה עם 10GB HD השידרוגים עולים גם, ואם כן ירצו משהו להשתמש בתוכנה הדורשת מחשב מהיר וחזק יותר? מדוע להסתפק ב"מנוע" חלש שלא יאפשר זאת מלכתחילה? לעניין הפוזה וה-COOL? זה לא זה, אמש במקרה יצאתי לפגישה ולמרות שכמעט לא היה שימוש בנייד, הייתי צריכה אותו דלוק מולי עם כל הפרטים, שמא... זה לעניין הניידות. הקומפקטיות והחיסכון במקום הולכים ברגל? מונח לו כאן בפינה מחשב שולחני (קיבלתי אותו). הוא ממש בסדר. הוספתי לו HD 40GB נוסף ל-10 שהיה בו, החלפתי את הצורב המקולקל לצורב DVD והוא מוכן לעבודה, אי אפשר לעבור אליו כשמקביל קיים מחשב נייד כמעט עם אותן התכונות (קצת הרבה יותר), שום פוזה. מי שהתחיל עם זה לא יחזור "לאחור" בדיוק כמו שחז"לנו אמרו... זו דרכו של עולם. מחוץ לזה ש(מהניסיון) כל 3-4 שנים צריך להחליף ולעלות לדרגה הבאה, תוכנות ההפעלה מתקדמות ונוצר צורך להשתדרג עם המחשב באותה מידה.

Ixion

New member
פנטיום 3

זה פשוט לא מספיק חזק "להרים" Windows XP. כך שלא משנה איזה מחשב תקנה, שולחני או נייד, יש גבול לכמה לאחור אפשר להתגלגל. אני לא מאמין שיש פה יותר מידי אנשים שקנו מחשב בגלל שהם |הגדש|רוצים אחד, ולא בגלל שהם צריכים אחד (אני אחד מהם
). דבר שני, מחשבים ניידים פותחים את האפשרויות שהיו בעבר סגורות לאנשים. ז"א גם אם הם לא צריכים מחשב נייד (אנחנו לא צריכים הרבה מאוד מוצרים שיש לנו בבית), העובדה שהם משתמשים בWIFI בתוך הבית, גולשים במיטה, שומרים על מין אסטתיקה חסרת כבלים בבית - כל זה מעיד על מין סגנון חיים שאנחנו רוצים לאמץ. לעזוב את כל הג'יפה שהיה לנו עד עכשיו כביכול, וללכת קדימה. ההרגשה הזאת היא בדיוק כמו לעשות תספורת חדשה, או לקנות בגדים חדשים - זה ה"אומף" שבא עם הקנייה הזאת. השינוי, הRUSH, הGOOD STUFF. פתאום נמצא את עצמנו משתמשים בפונקציות הקטנות האלה שקיימות בשביל הצורך היחיד לשפר את החיים שלנו - נשתמש בהודעות MMS בפלאפון בשביל להתייעץ עם החברה על איזה נעליים יותר מתאימות לנו. נדבר קצת בסקייפ בשביל לראות אם אנחנו יכולים לעקור לסביבה נטולת "בזק". נקנה את המדפסת הבומבסטית הזאת והמצלמה הדיגיטלית, בשביל שאנחנו נדפיס את התמונות הכי טובות בחסכון מקסימלי של דיו ודפים. האפשרויות פשוט גדלות במספר ריבועי. גם אם אנחנו לא צריכים את זה, אבל אם האופציה קיימת - אז למה לא? אז כל עוד אנחנו יכולים להרשות לעצמנו את הדברים האלה, זה לא יכול להזיק, ולהפך, זה משפר אותנו כבני אדם. הוצאה לא הכרחית "פעם ב.." זה בסדר גמור. (קצת נסחפתי, אבל הבנתם את הרעיון).

levikon

New member
מסכים עם רוב הדברים שאמרת...

פרט לדבר אחד. יש לי בבית נייד של DELL. P2-350. זיכרון פנימי: 256 MB. מה שעבר על המחשב הזה זה סדום ועמורה (נפל מ 8 מטר על משטח בטון, נשפך עליו קפה, המסך נשרף, הפאנל האחורי נאכל ע"י אציטון וכ"ו). בשנה וחצי האחרונות בשימוש בתור מחשב בלבד ומחובר למסך חיצוני. מריץ - ואני מתכוון מריץ - XP. אפילו בלי מסך כחול פעם אחד. אז או שידעו לעשות מחשבים פעם, או שעושים את XP למפלצת יותר ממה שהוא...

למעלה