שאלה למושבניקים\חקלאים

nickname500

New member
שאלה למושבניקים\חקלאים

שלום.
למיטב זכרוני יש פה לא מעט מושבניקים\חקלאים.
יש לי שאלה:
אני נוהג לרכב בשבילים בשולי שדות.
היום נתקלתי בכמה מקומות שהשביל שצמוד לשדה (בשדה גדלות שיבולים) נחרש.
מה המטרה של החרישה?
אני מניח שלא מתכננים לזרוע שם.
האם רכיבה שם פוגעת במישהו\משהו?

אני ממש התבאסתי - אלה היו שבילים חביבים עלי במיוחד...

תודה לעונים.

אני מרשה לעצמי לענות אפילו שאני לא חקלאי

ממש, אלא מושבניק שעסק לא מעט בחקלאות ומכיר המון חקלאים.

רוב הדרכים שאתה מדבר עליהם הם דרכים שבאות על חשבון השטח של החקלאים. בין רוב השדות אין דרך והחקלאים יוצרים את הדרכים על חשבון השדות של עצמם בשביל להקל על עצמם את הגישה לשטח.

אממה - יחד עם טרקטור שלהם מגיע גם האופנוע שלך, הטרקטורון של שכן שלך, האוטו-ליסינג של השכנה ממול שמקצרת את הדרך לעבודה כי יש פקק, המשאית של זה שגר בקצה הרחוב וכו'...

ואז, מה שקורה הוא שבמקום דרך צרה לטרקטור של עצמו ושל שכנו לשדה נוצרת אוטוסטרדה ברוחב 6-7 מטר עם תנועה ערה של רכבים שרומסים לו את השדה ומעלים ענני אבק.

אז הוא חורש את הדרך בשביל שיהיה לא נוח לנסוע על הדרך והתנועה עליה תצטמצם.

ז ר ח

New member

gamgam

New member
הסכם של כבוד קובע כי בשדות מותר לנסוע בשולי

השדה תוך מזעור פגיעה ככל הניתן.
חקלאי בדרך כלל לא יגיד דבר כל עוד לא חוצים לו את השדה במרכזו.

*אני גם מהצד המושבניקי/חקלאי וגם מהצד הרוכב.

פ ו כ י

New member
מעניין, החקלאים אצלי לא מכירים את ההסכם הזה..

וכאופנוען, אינני ממליץ לאף אחד לעלות על תלמים של שדה חרוש או זרוע.

מעניין כיצד תגיבי את או הורייך אם כל בוקר אגזגז עם אופנוע או טרקטורון בדיוק על קו הגבול בין חלקת שכנך הגובלת לחלקתם, אבל ממש ממש על הקו?

בקיצור- לא עולים/חוצים שדה מעובד ולו גם חיתוך פינה בקטנה!
מה ששנוא עליך- לא תעשה לרעך

gamgam

New member
לא הבנתי איך ההורים שלי נכנסו לעניין. ..

מהידיעות שלי בנושא ה"גבול" בין חלקות הוא 8 מטר ו-4 מהכביש, ככה שיוצא שהקו מעבר הוא די רחב.
אם חקלאי זרע מעבר לקו הגבול הדמיוני הזה ולא יצר את המעבר המתבקש בשולי השדה ובין חלקות, הוא מבין שהמעבר יפתח שוב. הרבה פעמים זורעים שבילים קיימים רק בגלל רוחב הכלי הרתום לטרקטור שב"פס" האחרון יצא שהוא עובר גם על השביל.
החלקה שלי גובלת בשמורת טבע ושם באמת אין מעבר. אני השארתי שביל בתוך החלק שלי שמאפשר מעבר לכלי רכב שרוצים להגיע לשמורה מהצד השני שלה. בכל שישי שבת יש אוטוסטרדה אצלי. (אתה מוזמן גם לגזגז שם). מלבד פעם אחת שחבורת ג'יפים חצתה את השמורה וגרמה לה נזקים וירדה גם מהשביל שלי לתוך החלקה (ערסים מורשים) מעולם לא הפריעו לי רוכבי השטח ולא עשיתי כלום למנוע כניסה מההבנה שצריך מקום לעבור.

לגבי ההמלצה לא לנסוע עם אופנוע על תלמים - אתה בטח צודק. אני לא ממש לא יודעת, אני עם טרקטורון

למעלה