שאלה למורי\ות הדרך

ה דרומי

New member
שאלה למורי\ות הדרך

כמה חברות ממשלתיות עוסקות בטיולים בארץ {חוץ ממורי דרך שזה "כמעט" בהזמנה פרטית} לדוגמה קו ליער=קק"ל. החברה להגנת הטבע. רשות שמורות הטבע. כמה עוד יש "בערך" והאם אותם חברות רשאיות להוציא טיולים ? או שהם לוקחים מוד"ים בעצם האם האזרח הפשוט מצטרף לטיול איך הוא יכול לדעת שהטיול מאובטח\ביטוח ושהמורה\מדריך דרך ראשי להדריך ואם חס וחלליה "נופל" \שובר טייל האם יש "גב" לאותה חברה. נראה לי לצאת ללא מורה דרך זו תרבות הסמוך? או שאני טועה ובגדול? תודה לתשובות וסליחה להטרדות בשאלות.

pinzo01

New member
הסיפור הרבה יותר מורכב

ממה ששאלת בשורה תחתונה ברגע שאתה יוצא לטיול מאורגן כלשהו בדוק 1. האם קיימת פוליסת ביטוח +רשלנות מקצועית של המדריך 2.רשאות להדריך- ע"ג דש הבגד או החולצה תעודת מורה דרך בתוקף עם שמו ותצלומו של המדריך כולל נושא השפה המדוברת בהדרכה כגון עברית ו/או אנגלית ו/או גרמנית וכו' 3.החברה להגנת הטבע בזמנו פשטה את הרגל לאחר תביעה של מטייל שנפגע במהלך טיול והיא לא הייתה מכוסה בסכום התביעה הסיבוכים מתחילים ברגע שמוביל הטיול אינו מורה דרך וכאן חברות הביטוח מנסות להתנער מהפוליסה בטענה שמוביל הטיול שאינו מוסמך דומה לנהג ללא רשיון והביטוחים אינם תקפים לגביו וכאן אתה חשוף מכמה חברות שקיימות בשוק כגון החל"ט ,הרשות, ק"קל ועוד

ה דרומי

New member
תודה ושא../images/Emo131.gifה נוספת

אז איך אפשר לצאת לטייול בצורה הבטוחה ביותר דרך אחת החברות הממשלתיות הללו? כאשר נרשמים ומגיע מורה דרך שהוא לא מורה דרך {חסר תעודה} ולעזוב את הטיול אחרי שכבר שילמת האם יש מצב כזה ? לבקש את החזר כספי מהסיבה שהיה מורה דרך שהוא לא היה בעל תעודת מורה דרך? הרי מורה דרך אם תעודה על דש הבגד זה ביטוח וכול השאר.

ה דרומי

New member
חידוד השאלה

איך להיות בטוח שאני יוצא לטיול כאשר אני יודע מראש שהיה מורה דרך ולא איזה חאפר דרך. לי חשוב לצאת לטיול כאשר אני יודע שאת הטיול ידריך מו"ד הכרתי כמה מוד"ים ואיתם אני יכול לצאת בשקט אבל מה לגבי יציאה לטיול כאשר את המו"ד אתה לא מכיר. חשוב לי לפחות לצאת לטיול רק אם בעל תעודה אני רוצה לשמוע את האמת ולא איזה צ'יזבט.

הדרומי כי מדרום תיפתח הטובה!!!!

א. אשריך שהגעת למסקנה ש"יוצאים לטייל עם מורה דרך בישראל" ועל כך ברכות\ ב.יש לך ההאפשרות לודא לפני שתרשם שאכן מוביל את הטיול מורה דרך מוסמך כתנאי שלך ליציאה ג. במידה והגעת לטיול ואין מורה דרך החברה שדרכה אתה יוצא והתחייבה להעמיד מורה דרך ולא עשתה כן היא בבעיה כפולה ובטוח תדע איך להתנהג

למעלה