שאלה למורי הדרך

שאלה למורי הדרך

אני מתעניין בשאלה, האם מקצוע מורה דרך הוא מקצוע ש... אוף, אין דרך לשאול את זה חוץ מקצת חוצפה, אז אני מבקש סליחה מראש אבל... יש פרנסה במקצוע? איך? כמה? איפה? תודה.

להיות מורה דרך

מורה דרך הנו אחד המקצעות היפים והנחמדים שיש. בתנאי , שאוהבים את המקצוע ויש לך את הנתונים להיות מורה דרך טוב. על מנת שתיהיה לך פרנסה במשך כל השנה רצוי להיות גמישים, גם לעבוד עם תלמידים, עם גימלאים ישראליים, עם תיירים בכמה שיותר שפות, להדריך בחו"ל, מה שבטוח במקצוע זה אין אפשרות להתעשר. לבנות שם של מורה דרך ובעל מקצוע טוב לוקח זמן ודרושה סבלנות .

לחיים ביידא, או כל מי שרוצה לענות..

מה העבודה בעצם? להיות מדריך טיולים ++ או שאפשר לעבוד במחקר בתחום? האם זה תחום עצמאי לגמרי? איפה מחפשים עבודה בתחום ובאיזה אופן? להתעשר אולי לא, בסדר, אבל השאלה אם יש עבודה או שממש מגרדים אותה. קח בחשבון שאני צעיר, בן 23, האם יקחו אותי לעבודה בתחום בגיל 24,25?

מורה דרך

יש אפשרות לשלב את מקצוע מורה הדרך עם תחומים אקדמיים אחרים כמו: לימודי ארץ ישראל, היסטוריה, ארכיאולוגיה, גיאולוגיה,ועוד ועוד ואפילו רצוי. בתחום יש אפשרות להיות עצמאי לחלוטין, ייזם ,או שכיר בחברות התיירות הנכנסת או תיירות הפנים . כאשר אתה מורה דרך צעיר רצוי להתחיל לעבוד ולקבל נסיון עם טיולי צעירים ובתי ספר, איתם יש אפשרות לקבל נסיון בטיולים למטיבי לכת, טיולי מדבר וטבע, טיולי מים, אלו יעזרו לך בעתיד. חשוב מאוד ללמוד שפות נדרשות מלבד עברית ואנגלית - העתיד סינית . כמו בכל מקצוע חשובה ההתמדה הסבלנות והשאיפה קדימה ולהמשיך ללמוד.

ואיפה עלי ללמוד?

ישנה רשימה של כמה וכמה בתי ספר ומוסדות אקדמאים באתר של משרד התיירות. אני חשבתי על תוכנית שכזו: לעשות את הקורס. במהלך הקורס נלמד לימודי ארץ ישראל שונים ומגוונים ואחרי הקורס אני ארחיב לתחום שמעניין אותי - היסטוריה, ארכאולוגיה... הנדסת מים... משהו שקשור לתחום. השאלה שלי היא האם נכון יהיה לעשות קודם את הקורס ורק אחרי כן להתחיל ללמוד נושא מורחב או שזהו בזבוז של זמן וכסף? חשבתי שאוכל לעבוד גם תוך כדי לימודים בתור מורה דרך, אבל שוב, אני לא יודע מה טווח הגמישות של העבודה. האם ישנם מוסדות אקדמיים שבהם אוכל להמשיך באופן רציף בלימודים שכאלו? למשל, האוניברסיטה העברית מחשיבה את הקורס כ 40 נקודות אקדמאיות אם ארצה להמשיך בלימודים בתחום. איך זה עובד במוסדות אחרים? מה ההבדל בין הקורסים השונים שמציעים? (בוינגייט עושים קורס של 1070 שעות שאורך שנה וחצי עד שנתיים!! "מורי דרך אתגרי?!" מה זה??)

איפה ללמוד

אני מציע קודם כל להתחיל בלימודים אקדמיים. באוניברסיטת חיפה יש אפשרות לשלב לימודים אקדמיים וקורס מורי דרך. ביה"ס לתיירות של אונברסיטת חיפה הוא המשכו של ביה"ס לתיירות לשעבר של משרד התיירות (הופרט) הוא נותן לדעתי את השילוב הטוב ביותר וההכנה הטובה ביותר לעבודה עם תיירות נכנסת, להם גם קורסים אחרים כמו הדרכה וליווי קבוצות בחו"ל. בשעתו היתה אפשרות לשלב לימודי ארץ ישראל וקורס מורי דרך באוניברסיטת בר אילן ברמת גן (יש לבדוק כיצד הדבר מתנהל כיום). יש אפשרות לעשות קורס קצר להדרכה בבתי ספר בחברה להגנת הטבע. הקורס במכון ווינגייט היא התמחות למורי דרך לאחר שסיימו את הקורס. הצעתי לך ,רצוי בלי קיצורי דרך. בקש לקבל חומר כתוב מכל המוסדות ולהשוות בינהם.

מדוע קודם לימודים אקדמיים

לשיקולך . בקורס מורי דרך מתחשבים בלימודים אקדמיים קודמים. רקע אקדמי קודם במקצועות הרלוונטים יקל עליך.

מה זאת אומרת?

את זה שזה יקל עלי אני מבין, אבל עם זה אני אסתדר, נארה לי. אבל מה זאת אומרת מתחשבים ברקע אקדמאי קודם בקורס? בהרשמה הכוונה שלך? בציון? באופן עקרוני, זה קורס של שלושה ימים בשבוע, זה לא מטורף... אפשר גם לעבוד וגם ללמוד בלי לחץ כמו של שנה א' באוניברסיטה.

למעלה