שאלה למורים

שאלה למורים

מסקרן אותי: כפי שאתם יודעים, המצב הכלכלי על הפנים. נניח ויש תלמיד שמביע בפניכם רצון עז מאוד ללמוד את השיטה שאתם מלמדים ונכונות להתמיד ולהשקיע, אך מצבו הכלכלי לא מאפשר לו לשלם את מחיר האימונים, כיצד תנהגו? האם קרו לכם כבר מקרים כאלה? אשמח לשמוע. בתודה, לורנס

כסף לעולם לא יהווה מכשול

תלמיד ללא עבודה כמו גם חיילים, סטודנטים וכדומה, משלמים מחיר מינימום של 150 שח' לחודש עבור שלושה אימונים בשבוע. תלמיד אשר נמצא במצוקה כלכלית מתאמן ללא תשלום. אני לא מאמין שיש מורה שיסרב לקבל תלמיד שלא יכול לשלם.

יוסי ל

New member
מעניין

מעניין היום ,כמה תלמידים יש לך שלא משלמים באמת כבר כמה חודשים??? האם אתה בודק את מצבו הכלכלי או מעמין במילה במיוחד אם זה תלמיד חדש?

תשובה ליוסי ל

שלום יוסי ל(אתה בוודאי אותו יוסי שלמד יפנית עם מיהו) מה שלומך? אני לעולם לעולם לא מעלה בדעתי אפילו לבדוק את מצבו הכלכלי של תלמיד שאוזר אומץ ופונה אלי בבקשת עזרה בנוגע לתשלום החודשי. גם אם זה תלמיד חדש. TRUST AND RESPECT יש בערך חמישה תלמידים שלא משלמים ועוד כמה שמקבלים הנחה משמעותית.

מתוך ידיעה ואמונה כי ...

התלמיד אכן משקיען ובזמן שילמד ללא תשלום, לא יפזר כסף על דברים אחרים שאינם נחוצים לקיומו (כמו בילויים או השקעה בנושאים אחרים של תרבות פנאי), אז התשובה ברורה: "תתאמן ותתחיל לשלם - כשתוכל".

mickeym

New member
"מתוך ידיעה"....

יובל, את המשפט "מתוך אמונה" אני מבין ומעריך. אך איך תוכל "לדעת" שאכן מצבו הכלכלי רע? מעבר לזה, האם אתה מברר באופן פרטני מהן הבעיות או שאתה מתייחס לזה בתור "ראה וקדש"? כלומר התלמיד אומר לך שאין לו כסף ואתה מאשר לו להתאמן ללא תשלום.. מיקי

אם התלמיד אומר - גיא ואני מאמינים!

אך ניקח מיקרה היפוטטי לחלוטין (באמת לא קרה לנו מעולם), בו תלמיד אמר כי אין לו כסף ופטרנו אותו עד הודעה חדשה מתשלום. אם זאת: הוא מגיע לאימון בנעלי ספורט חדשות, של 500 שקל, מספר על חופשת סקי שהוא מתכנן באירופה או החלפת מחשב וכד'. מצב כזה יוצר ידיעה שהאמונה הייתה שגוייה. ומיקי: רק אל תגיד לי "ההורים / גורם אחר, מממן לו את הביזבוזים שציינת" כי באותה מידה הם יכולים לממן גם שיעורי ארניס ... ושלא אובן לא נכון: אני חלילה לא רוצה כי לתלמידי יחסר להם דבר-מה. לכן ציינתי כי אפטור תלמיד אשר ויתר על "לוקסוסים" אחרים ולא החליט כי "במסגרת הביזבוזים, ארניס מצוי בסוף הרשימה" ...

mickeym

New member
כאן אני מסכים אתך לחלוטין...

מעבר לזה, נדמה לי שהמוסר של אותו תלמיד הוא מוסר פגום, משום שהוא מונע את פרנסתו של אדם בטענות שווא רק כדי שיוכל לקנות נעלי ספורט...

תלוי

אם זה תלמיד וותיק שלי כמובן שאתחשב ואתן לו להמשיך ולהתאמן, לבי תלמיד מתחיל אעשה לו את מלוא ההנחה שאוכל ואף במקרים מסויימים אשקול לתת לו להתאמן חינם, לציפייה לעתיד, אבל שוב אני חוזר לנק' של חניך וותיק הם שילמו בעבר כמו שצריך אתה יודע בביטחון מי האנשים אתה בהחלט יכול לתת לו להמשיך להתאמן כי הוא אוהב את המקצוע. לגבי מתחיל צריך לדון כל מקרה לגופו.

מסכים עם זאב ארליך ויובל נחמקין.

כך התייחס אלי המורה שלי כשהיה חסר לי כסף.

SideKick

New member
מצב כלכלי...

אציע לאותו תלמיד לתת משהו אחר בתמורה. תמיד טוב שיש מישהו שמנקה את הדוג'ו, או דואג לקישוט ועיצוב, או שאחראי על תחזוקת המחשב במקום או לתפירת וילונות לחלונות או להכנת עוגה בישיבות צוות. תמיד יש מה לתת בתמורה ויש על מה לדבר. כסף לא צריך להוות מכשול!

למעלה