שאלה למומחי הסחלבים

hadarperi

New member
שאלה למומחי הסחלבים

יש לנו סחלב שזה היה כבר החורף השלישי שלו אצלנו. בחורף הקודם הוא העניק לנו עמוד תפרחת מקסים. בחורף האחרון עברנו לבית החדש ועד שהבנו איפה טוב לו לעמוד, הגיע האביב. ודווקא עכשיו אני רואה שתי "התחלות בנייה", ואין לי סבלנות לחכות ולגלות - האם אלה יכולים להיות עמודי תפרחת או שיותר סביר שאלה יהיו שורשי אוויר? איך יודעים בשלבים המוקדמים (כרגע פחות מסנטימטר אחד)?

bel011

New member
ירקרק בהיר - שורש אויר, ירוק כהה עם

כוון למעלה - עמוד פריחה. זה מהנסיון שלי....

hadarperi

New member
טוב נעקוב אחריו ונראה -

ואם הוא יפתיע לטובה, אז אולי יש סיכוי גם לאמריליס שפתאום עכשיו התחיל לשמוח גם הוא.

קטליאה

New member
פריחת סחלב

במידה ומדובר בפלנופסיס תיתכן פריחה גם במועד מאוחר יותר .יש לי 2 פלנופסיס שפורחים כעת ועוד 3 בעלי עמוד פריחה קטן .

טסונמי1

New member
בהחלט סיכוי לפריחה עד לתוך הקיץ

אלה שגודלו בבתים פרטיים ולא במשתלה פורחים מאוחר יותר

גבי47

New member
סחלב-שאלה

הסחלב פורח אצלנו עכשיו במלוא התפארת. רציתי להרבות אותו, איך? מתי?

טסונמי1

New member
סחלב- ליפעמים על עמוד התיפרחת גדל

שתילון חדש אותו אפשר לנתק ולישתול

קטליאה

New member
הרביית סחלבים

התשובה בנושא מורכבת - ללא בקרת אקלים [ לחות , טמפרטורה ורמת אור ] בחממה בילתי אפשרי להפרות סחלב ולהניב ממנו זרעים עד לרמת הצמח הבוגר [ התהליך אורך פרק זמן מישתנה בהתאם לזן הסחלב ] . אבל יש דרך "לשבט " את הצמח שברשורך - אתייחס לפלנופסיס שהוא הנפוץ מכולם . לאחר סיום הפריחה במידה ותיקטום אותה יש סיכוי ליציאת עמוד חדש מאיזור הקיטום [ אם תרצה ארחיב איפה לקטום ] .אבל במידה ולא תיקטום את עמוד הפריחה עשוי לצאת מקצה העמוד הפריחה keiki - פרוש המילה תינוק בהוויאית . ארחיב ואומר שלעיתים כאשר המגדל אינו נותן תנאים מייטיבים לצמח הוא גם יוציא "תינוק " שכזה לפני מותו . לדעתי תופעה זו מדגימה את ההדר של ביולוגית הסחלבים , הצמח "אומר לעצמו " אם לא התקימו התנאים לרביה מינית [ ע"י הפריה ] ואני גוסס עקב תנאים לא מייטיבים איך המין הביולוגי שלי ישרוד - זאת באמצעות הוצעת תינוק . לעיתים אפילו רואים סחלב שגווע מעודך מים על סף מוות מוציא עמוד פריחה בניסיון אחרון לרבייה . בכל מיקרה קצת ניסחפתי בתשובתי - אם אתה לא מעוניין בעמוד פריחה נוסף- spike ] נסה שיטה זו .

גבי47

New member
תודה, כרגע נראה

לי שאסתפק בעמוד פריחה אחד. זה אכן הפנופסיס, הוא פורח אצלנו בבית כבר שנה שלישית. לא מקבל יחס מועדף גם לא מים מזוקקים. השקיה תחתונה בד"כ. לדעתי הוא ממוקם במקום טוב מבחינת תאורה אופטימלית.

קטליאה

New member
אם כך כדאי לנסות

נסה לא לגזום את עמוד הפריחה לאחר שהפרחים נובלים ושתף בתוצאות . בספרות המיקצועית יש טענה שיציאת "ה"תינוק " תלויה באנרגיות הזמינות של הצמח כך שיתכן צמח ששנה אחת כאשר לא יקטמו לו יוציא "תינוק " ושנה אחרת לאו , מאידך אחרים שכל שנה מוציאים ומאידך אחרים שלא מוציאים אף פעם . בקיצור אחזיק לך אצבעות , לי באוסף יצא פעמיים " תינוק " לפני שנה [ כמובן משני צמחים נפרדים ] , אבל רק אחד מהם נקלט שהפרדתי אותו . השנה שידרגתי תנאים אז ניראה .

טסונמי1

New member
../images/Emo45.gifוגם כאשר "יוצא" תינוק שכזה על

עמוד התיפרחת זה די טריקי לדעת מתי לנתק אותו מהעמוד-כדי שיקלט באדמה ללא בעיות

גבי47

New member
אני אעקוב לראות

אם יצא לי תינוק... בפעם האחרונה שיצא לי תינוק ידעתי פחות או יותר מתי יצא ולמה. חחחחחח לא בטוח שהפעם, למרות שאני אמא, אני אזהה את התינוק הזה. לכשיצא התינוק/אם בכלל, מה אני אמורה לעשות איתו? הורמון השרשה עציץ קטן ואדמה יספקו אותו? אני גברת לא אדון

טסונמי1

New member
עציץ קטן ואדמה מאוד מנוקזת

להוסיף המון טוף לאדמה-וסליחה גב גבי..טעות נפוצה אצלי.

למעלה