שאלה למומחי אי-ביי

rachelea

New member
שאלה למומחי אי-ביי

הבוקר זכיתי במכרז מסוים. מאחר ובהצעה היו 16 בולים+14 גליוניות מזכרת, ולי נחוצים רק שני בולים ושתי גליוניות, שלחתי הודעה לאלו שהתחרו מולי והצעתי להם את שאר הבולים. נענתי ע"י אחד המתחרים שכתב כי הוא רוצה את הבולים שהוצעו, רק שאכתוב לו מה נחוץ לי וכמה אני רוצה שישלם לי. אחה"צ נכנסתי שוב לפריט, רציתי לראות איזה בולים היו שם וע"י כך לשערך את זכיתי. התפלאתי לראות כי אינני יכולה להעלות את תמונת הפריט. מוזר, בד"כ ניתן לראות זאת גם ימים מספר לאחר בתום המכרז. בנוסף, בד"כ אני מדפיסה את הפריטים שבגינם אני נכנסת למכרזים. במכרז ספציפי זה לא הצלחתי להדפיס אלא מחצית מהפריטים. שאלתי: האם למוכר יש אפשרות למחוק בתום המכרז את תצוגת הפריטים או שמא זה יזום ע"י הנהלת אי-ביי?

doroni10

New member
על אתר אייביי אמור להשמר כ 90 יום

אלא אם כן התמונות היו מאוכסנות על גבי שרת אחר- אז השליטה היא בידי המוכר. דורון,

rachelea

New member
האם יש משמעות לכך שנעלמו?

איך אפשר יהיה להוכיח כי מדובר בבולים מסוימים ולא אחרים אם הועלמו ע"י המוכר? נראה שאכן הוצגו משרת אחר כי לא הצלחתי להדפיס מחציתם.

coincollector

New member
נכון

למוכר יש שתי אפשרויות: 1. להשתמש בשרתי eBay עצמם לאחסון התמונות. שיטה זו קלה לשימוש ולא דורשת ידע אבל יקרה (משלמים אקסטרה על כל תמונה) וגם השרות שלהם נותן תמונות קטנות באיכות מאוד בינונית. בשיטה זו התמונות נשמרות יחד עם דף המכירה למשך 90 יום ולמוכר אין אפשרות להוריד אותן או להכניס שינויים. 2. לאחסן את התמונות על שרת חיצוני ורק להוסיף קישור מאתר eBay. זה עולה למוכר תשלום חודשי קבוע (לא תשלום לתמונה) וזה זול משמעותית למי שמוכר הרבה. בצורה זו למוכר יש שליטה מלאה והוא יכול להוריד, לשנות ולערוך את התמונות בכל רגע נתון, לפני, בזמן ואחרי המכירה. איך יודעים מהו מה? אם התמונה היא בתוך ריבוע שחור וכתוב בצד iPix, ויש בצד ימין תמונות קטנות שלוחצים עליהן וכך מעבירים תמונות, אז זה שרתי eBay. כל דבר אחד, זה שרת חיצוני. מומלץ תמיד לשמור עותק מכל תמונה של מכירה שאת משתתפת בה, גם בשביל להשוות אחרי שהפריט מגיע ולראות שלא רימו אותך.

geru

New member
סליחה....

על המוכר לשמור על התמונה במשך 90 יום מיום סיום המכרז...במידה וזה אינו קיים את רשאית להתלונן באיביי - והם יכולים להרחיק אותו לצמיתות מאיביי (אך בפועל זה לא יקרה כי הם לא עונים למיילים - אני קיבלתי תשובה אחרי 180 יום גם במקרה של בולים!!!). שרון

coincollector

New member
איפה ראית חוק כזה?

לא מוכר לי. אשמח אם תראה הפניה למקום באתר שזה מצוין. לא ברור לי איך הם יכולים לדרוש דבר כזה, כשהמוכר משלם לשרות האחסון לפי נפח. הרבה מוכרים מורידים את התמונה לאחר המכירה כדי לחסוך מקום ולפנות שטח אחסון לתמונות של המכירות הבאות שלהם.

rachelea

New member
תודה לשניכם

בקיצור, עלי לקוות שלאחר התשלום אקבל את מה שהובטח ובמצב טוב. בינתיים המוכר כתב שהוא בחופשה עד 7 לינואר. מזל שכתב. כמעט ושלחתי לו כסף כדי שיוכל להנות בחופשתו. עכשיו שימתין עד לחזרתו למשרדו.

למעלה