שאלה למומחים!

maimme

New member
שאלה למומחים!

שלום לכולם, יש לי שאלה קטנה שאני מקווה שתוכלו לענות עליה: האם נכון להגיד "אבל יחד עם זאת"? אני גם אשמח אם תוכלו לכתוב הגדרה כללית לביטוי עצמו ("יחד עם זאת"). תודה רבה!

באופן עקרוני

אני לא חושב שיש בעיה עם הביטוי ששאלת עליו, אבל האלה היא גם איך משתמשים בו. אם תתני את המשפט המלא, נוכל לתת לך תשובה טובה יותר. ולגבי "יחד עם זאת" - אני מניח שזה מעין "אני רוצה בנוסף למה שאמרתי קודם, לומר גם את הדברים הבאים:".

uriozmor

New member
שלום!

חזרתי! מהמרכז! והמחשב שלי תקין! הידד!!! סליחה. לגבי מה שנשאל כאן, "אבל יחד עם זאת" אינו פסול, אבל הוא גיבוב, כלומר שורת מילים שחוזרות על עצמן ללא צורך. ברוב המקרים מספיק "עם זאת". מקרים דומים (אך פחות קיצוניים): "אותו היום" לעומת "אותו יום", "מעל למצח" לעומת "מעל המצח".

Cynoutt

New member
רגע...

במילה "אותו" כבר יש יידוע של היום, ולכן אסור להוסיף לו ה' הידיעה?

uriozmor

New member
לא בדיוק

לא אמרתי שאסור, אמרתי שזה עודף. המבנה "אותו היום" אינו פסול כלל. בין שנראה בה"א תווית יידוע ובין שנראה בה יסוד רימוזי (deictic), כינוי הרמז "אותו" אינו הכרחי. כל עוד אין גיבוב מטורף או מבנה שהאקדמיה פסלה באופן ברור, הבחירה באחת משתי האפשרויות - העודפת או החסכונית - היא עניין של סגנון.

uriozmor

New member
המממ

"אבל יחד עם זאת" הוא די מטורף ומכוער בעיניי (זו שאלה של טעם כאמור). אין לי דוגמה נוספת בשליפה. אני אנסה למצוא.

אמת

אם כי הגיבוב הקלאסי הוא מצב שבו המילה החוזרת אינה משנה במשמעות, וכאן תחושת הבטן שלי אומרת שלא תמיד אפשר להמיר את "יחד עם זאת" ב"עם זאת", ושמדובר בשני ביטויים נפרדים. ההרגשה שלי היא ש"עם זאת" משמשת לצרכי ניגוד מובהק, בעוד ש"יחד עם זאת" יכולה לשמש גם לציון תוספת נייטראלית, מה שאין כן ב"עם זאת".

uriozmor

New member
נכון, לא תמיד

אבל איכשהו אני מעולם לא מצאתי עצמי נזקק ל"אבל יחד עם זאת". בכל מקרה זה עניין של סגנון כאמור, ואין כאן מקום לפסיקה גמורה: הרוצה לנקוט לשון ארוכה (ומסורבלת בעיניי) ינקוט.

uriozmor

New member
אם כבר

למה לא "ואולם ביחד עם הדבר הזה"? אל תיקחו את זה ברצינות בבקשה.

למעלה