שאלה למומחים

חייקין

New member
שאלה למומחים

בשנת 1974, בחודש האחרון לשרותי בצבא, החלו התקפי אבן בכליה. ההתקפים היו עד פעמיים בשבוע, ואילצו אותי להגיע לחדר מיון, להתחבר לאינפוזיה, עד שיכולתי להטיל שתן. במהלך 1975 מימן משרד הבטחון את הניתוח להוצאת האבן בבית החולים "השרון" בפתח תקוה. האם מגיעים לי אחוזי נכות על כך? הייתי אז נכה 55$ על הרגל, וסבלתי כבר אז ממחלה שפרצה כתוצאנ מן הפציעה בקרב, אך לא ידעתי כיון שגם האורטופדים לא הבינו ממה נובעים כאבי...

חייקין

New member
זכרות לרכב ואחזקה

בשנת 1972 קבלתי זכאות 2000 סמ"ק ורכשתי וולוו. איני יודע מתי, כי לא עקבתי אחרי התלושים, ולא ממש עניין אותי, התחילו לשלם לי לפי 1600 סמ"ק! ךאחר הרכב הראשון, קניתי תמיד רכבים זולים יותר מן היציג, כך שלא הייתי צריך לשלם הפרשים גבוהים ולא שמתי לב שאני מקבל החזקה נמוכה.... רק בשנת 1994 עלו על כך שטעו והחלו לשלם לפי 2000 סמ"ק. מסתבר שנכים הסובלים מבכטרב, נהוג לתת להם רכב אמריקאי מאז ומתמיד! לא ידעו אותי על כך באופן רשמי עד היום, ושאלתי אם אני צודק, ואם אפשר לקבל רטרואקטיבית...

חייקין

New member
שאלה מענינת...

מישהו הרי אחראי "לטעות" שקבלתי תשלום רק עבור אחזקת 1600 סמ"ק, בעוד זכאותי 2000 סמ"ק.... היתכן שמישהו מצא "פטנט" לקחת את ההפרש הגזול ממני?

עָנת

New member
חייקין יקירי../images/Emo23.gif אתה חייב לשנות

את הגישה שלך. אף אחד במשרד הביטחון לא "דופק" אותך!!! אני בטוחה שחלק לא קטן מהבקשות שלך נענו,וקיבלו התייחסות נאותה. אין שום נכה שמה שהוא מבקש,הרופאים נעמדים דום ונענים לבקשתו. "העסק" מתנהל ע"פ נוהלים/חוקים/תקנות/הוראות/תקדימים. אם תשנה את הגישה שלך,אני בטוחה שהחיים שלך יראו אחרת. ממני,שבאמת רוצה שלא תרגיש פגוע/מרומה/מקופח.

חייקין

New member
ענת, אני שמח שאת חשה טוב יותר../images/Emo13.gif

אגף השיקום מנע ומונע ממני אביזרים להם אני נזקק באופן ישיר בשל נכותי המוכרת, לאורך שנים. הדוגמא הטריה: כדי לא להשאר במטה כל היום, אני זקוק לכורסאת שכיבה, במקום לממן קנית כורסא שקניתי לפני שלוש שנים בשבע אלף ש"ח, ועתה תיקנתי באלפיים תשע מאות ש"ח, סה"כ 9900 ש"ח, וביקשתי החזרים כל השנים האחרונות... מוכנים לתת לי אלף ש"ח! זה רק על "קצה המזלג"...

חייקין

New member
בשיחתי עם עובדת שיקום לפני שנה וחצי

העלתי בפניה בין השאר את הבעיה הקשה עמה אני מתמודד יום ולילה: בתי בת 12 חלתה באפילפסיה בהיותה בת 4, ולא הצליחו ליצבה עם תרופות קונבנציונליות. אני נאלץ לקנות תרופות הומאופתיות יקרות משויצריה, וכן מכיון שבין כה קשה לי להרדם בלילה (מחנק; כאבים) אני קשוב לה, ובעת שהיא נכנסת להתקף בלילה או בבוקר אני מטפל בה בשיטות שקבלתי מרופא מומחה ומנסיוני. עובדת השיקום שאליה פניתי בבקשה לעזרה נוספת בבית, מימון ציוד וכו' לא הצליחה להשיג מאום!

עָנת

New member
חייקין יקירי:משרד הביטחון

מספק לנכה טיפול עקב נכותו
ז"א עם כל הצער,משרד הביטחון אינו יכול לדאוג לביתך. כמו שהוא לא דואג לילדתי ולא להוריי ובטח לא לאחיי
הרבה בריאות לילדה
אתה באמת חושב שמשרד הביטחון צריך לתת לך עזרה נוספת ב
בגלל הילדה
ואם כן,למה

חייקין

New member
בתשובה לך ענת:

מספר חוות דעת קובעות כי אני זקוק לליווי 24 שעות ביממה. לא די שאני מקבל רק 8 שעות, אני נאלץ גם לשמור על בתי בלילות! במקרים של התקף אני נאלץ להפעיל מאמצים שגורמים לי נזק מצטבר... ומה יקרה במקרה של התקף, ואני "תקוע" ולא יכול לזוז? לא רוצים לממן 24 שעות כנדרש? שיממנו לפחות עוד ארבע שעות ליום, וזה יפתור לי למעלה מחמישים אחוז מבעיותי!

למעלה