שאלה למומחים

שאלה למומחים

לפני 9 שנים בערך אדם שהיה משכיר חנות מסויימת אצל המעסיק שלי נהרג בתאונת דרכים היום לאחר שהמעסיק החליט לפנות את כל החפצים שהיו שם גילתי ארגז ובו כמה בקבוקים לקחתי שניים מהם אחד מהם שהוא ליקר אבטיי (אין לי מושג מזה) משך את צומת ליבי גם בגלל שניראה לי ישן האם ניתן לשתות אותו הוא היה סגור כל הזמן והוא עדיין סגור כל הזמן הזה הוא היה מחושך מוחלט מאז שהבעלים שלו נהרג לגבי השני הוא היראה לי יותר חדש לא רשום תאריך אבל מותבע הסיפרה 91 למטה בבקבוק יכול להיות שזה מישנת 91 גם לליקר מותבע מיספר 81 הליקר הוא תוצרת כרמל מיזרחי האם מישהו יכול לתת לי פרטים על הליקר והשכר אפרסקים

תמונה מ"ס 2

זה שיכר אפרסקים זה היה כל הזמן הזה במקום נטוש וחשוך למשך 9 שנים לפחות האם אני יכול לשתות את זה?

סער א

New member
לגבי ה"שיכר" אפרסק

לפי מה שכתוב על הבקבוק לא נראה לי שזה שיכר אפרסק . מה שכתוב על הבקבוק זה משקה משכר בטעם אפרסק , וליד כתוב cooler יש פה שתי בעיות , קודם כל שכתוב בטעם אפרסק זה אומר שבתהליך הייצור לא מעורב הפרי עצמו אלא רק חומרי טעם וריח . והדבר השני cooler לפי דעתי וזכרוני שאני מקווה שאינו מטעני זה השם שנתנו בארץ למשקאות כמו הפנטזיה שהיה פעם או שעדיין יש שזה יין מותסס (עם גזים) בטעמים שונים כגון אפרסקים או אננס טרופי וכו' כך ששיכר לא נראה לי שזה !

צודק

רשמתי לא נכון כתוב בטעם אפרסק וקוראים לזה "אטרקציה" הזזתי את זה קצת ובאמת ניראה שיש בזה גזים אז יכול להיות שלאחר 14 שנה כבר זה לא שווה או שזה לא 14 שנה ואני רק טועה כי תאריך מדוייק לא מצויין מה שרשום זה 91 בגדול מתחת לבקבוק זה מותבע אם הזכוכית ובקשר לליקר את חושב שניתן לשתות האם בכלל ליקר יכול להחזיק הרבה זמן טוב וניתן לשתיה ובכלל שמעת פעם על ליקר אבטיי?

amircn1

New member
זה תלוי...

בגדול, משקאות המכילים מעל 40% אלכוהול לא יתקלקלו לאחר מספר שנים אם הם היו סגורים ונשמרו במקום מוצל

כמה תשובות

לגבי ה40 אחוז אני לא חושב שכרמל מיזרחי היה מכין משקה כזה מה שכן זה שזה הי במקום מוצל וזה עד היום סגור והצבע ניראה טוב ולא ניראה שיש מישקעים למטה לפי איך שזה ניראה זה לפחות 25 שנה

סער א

New member
אישית לא הייתי מסתכן מכיוון...

שזה גם נשמע ישן וגם לא שמעתי עליו מעולם ולכןא ני מסיק שכנראה זה לא משהו שהיה שווה לשמוע עליו ולכן גם לא שווה להסתכן בשבילו .

amircn1

New member
המממ...

לא אמרת אם זה מעל 40%... בכל מקרה, אם אתה ממש רוצה לנסות תפתח, תריח קצת ותטעם ממש ממש טיפה אם אתה מרגיש קצת מוזר (כאבי בטן וכו') - תזרוק את זה לפח !

amircn1

New member
תוספת קטנה ...

בכל מקרה... זה על אחריותך האישית !! שלא תבוא בתלונות אח"כ בתודה מראש, ההנהלה

למעלה