שאלה למומחים....

iris & ben

New member
שאלה למומחים....

גם אני מפורום הורים לגבי שאלתה של יונית-נראה לי כי נשאלה מתום לב ורצון טוב ניתן היה להשיב בצורה יותר מתורבתת ואני בטוחה כי המסר שלכם היה עובר יותרטוב לשאלתי; היה מקרה בארה"ב כי אישה שעברה תאונה והכרית פעלה קיבלה שתוק מצואר ומטה. הוכח כי הכרית גרמה לכך. היום האשה תובעת את היצרן לא זוכרת מי היצרן ויותר פרטים-אנסה לברר... האם זה ייתכן? תענו לי בצורה תרבותית

גרמי

New member
ייתכן שהיה מקרה כזה

ואולי אפילו כמה מקרים כאלה. גם אני שמעתי על כך. מנגד, היו רבבות מקרים בהם ניתן להוכיח שכריות האוויר מנעו פציעה חמורה או מוות מאנשים שללא כל ספק היו נפגעים קשה יותר אילולא המצאות כריות האוויר. את החשבון תעשי לבד.

iris & ben

New member
ושאלה נוספת...

היום קימים סלקלים/כסאות לתינוקות המגיעים עם בסיס כך שהסלקל מחובר לבסיס מקובע לכיסא+חגורה (קיים בארצות הברית לא יודעת אם בארץ) האם זה מענה הולם לכרית?

kitt

New member
קיימים כיסאות כאלה, אך הם חייבים

להיות ברכב בו מותקן עיגון מתאים לתקן זה iso fix. נכון להיום כיסאות אילו משווקים ע"י קרסו יבואן רנו מפני שיש להם מכוניות שמתאימות לתקן ומכילות את העיגונים. בקשר לפגיעה מכרית אויר, כל אילו שנוסעים עם אטב, תופסן ושאר צרות תפסניות על חגורת הבטיחות ברכב עם כרית אויר ("זה לוחץ", "אין לי אויר", "זה חותך/שורט"... וכד´) מסתכנים בפגיעה ממשית בזמן תאונה מפני שהכרית אפקטיבית אך ורק בשיתוף עם חגורת בטיחות.

gritzi

New member
אין קשר בין סוג הכסא לכרית האויר

קיימים כיסאות בארץ עם בסיס קבוע לרכב והסלקל ניתן לניתוק מהם.אין לזה כל קשר לISO FIX . ( שדרך אגב מיובא גם בדגמי וולוו , סיאט , אודי ופולקסוואגן )שיטת הISO FIX מעגנת את כסא הבטיחות ( ולא סלקל )למרכב הרכב באמצעות ווים. אין כל קשר בין סוג הכסא לכרית האויר , בכל מקרה אסור להרכיב כסא ילדים מול כרית האויר ( כולל כריות צד ) מאחר והעוצמה בפתיחת הכרית עלולים לגרום לפציעה ואף להרג של ילדים . המלצתי הינה להרחיק את התינוקות/ילדים מכרית האויר ורצוי להושיבם במושב האחורי ( רצוי באמצע אם מותקנת במיקום זה חגורת 3 נקודות אינרטית ולא חגורת מותן ). רבים מנתקים את כרית האויר , בדר"כ הניתוק הוא של כרית האויר המצויה בלוח השעונים ולא נותנים דעתם לניתוק של כרית הצד .

iris & ben

New member
תודה על התשובות...

ואני בטוחה שלו יונית היתה מקבלת תשובות בניסוח נאות ועיניני כמו שאני קיבלתי לא היתה מהומה מכוערת שכזאת ושוב תודה לעונים

be_roo

New member
כמו בכל אביזר בטיחות

א. לא כל כריות האויר שקולות באיכותן, כמו כל דבר בעולם הרכב. אין הרי איזה יצרן יחיד של כריות אויר שמוכר לכל יצרני הרכב את המוצר שלו. כל מכונית עם הכרית שלה, וכמו שיש מנועים טובים ורעים, מערכות ABS טובות ורעות, כך גם לגבי כריות (חיישנים שמגיבים בזמן, אופן התנפחות וכו´). ב. גם לכרית אויר יכולה להיות תקלה, והיא יכולה להתפוץ שלא בזמן או באופן מסוכן בגלל בעיה טכנית. ג. כמו כל דבר ברכב, יש לכרית "הוראות הפעלה", למשל כמו חובת חגירה של חגורת הבטיחות. שימי לב כמה אנשים נוהגים ללא חגורה בגלל שהם בטוחים שהכרית תציל אותם (היה לי ויכוח ארוך עם נהג מונית שאני מקווה שלא יסיים את חייו בתוך השמשה הקדמית). כמו שאנשים לא יודעים שדוושת הבלם אמורה לרעוד בעת הפעלת ה-ABS ולכן הם מרפים ממנה ונגרמת תאונה. ד. שוב אביזר בטיחות לא עוזר ב-100%, העניין הוא סטטיסטי (כמה שמצער לחשוב על חיים במספרים), אבל על כל אחד שנפגע באופן רציני מהכרית יש אלפים שנצלו. ואפילו מחיר של צלעות מרוסקות שווה חיים, או פגיעת ראש לצמיתות. לסיכום: כרית אויר לא עוזרת בכל תאונה, ולעיתים היא גורמת לנזק, ולעיתים עוד יותר רחוקות ליותר נזק ממה שהיה קורה בלעדיה. זו עדיין לא סיבה לבטל את האופציה אם היא קיימת, ועל כך יעידו אלפי המעורבים בתאונות. SI
שיר, ישנה עם כרית פוךץ

דני ג

New member
שיר, עלית על נק´ יפה

בארה"ב עשו לפני מספר שנים מחקר על מעורבות מכוניות בעלות ABS בתאונות והתברר שכמות המכוניות בעלות ה ABS גדולה בהרבה מאלו ללא המע´. מוזר, לא ?? לא. המחקר הסביר את הסטטיסטיקה בכך שמרבית המעורבים בתאונות טענו שנבהלו מהרעידות בדוושת הבלם והרפו ממנה וכתוצה מכך לא מנעו את התאונה. הסטטיסטיקה היבשה מראה א´ המציאות הרטובה (מדמם של הנפגעים) מראה אחרת. דני G.

pomelit

New member
נתון מדהים!

אני רוצה לציין אותו גם בפורום שלי (תאונות דרכים) ברשותך כמובן. או שתשמח לב פומלית ותשים אותה שם לבד...
*פומלית, לפעמים קצת עוברת את גבול החוצפה, אבל למטרות טובות*

עוד משהו על הצורך בחגורה עם כרית

באנגלית שימו לב שעל הכרית רשום (בעיקר במכוניות המגיעות לשוק האמריקאי) - SRS Airbag. משמעות ה SRS היא Supplemental Restraint System ובעברית - מערכת ריסון משלימה. השם נועד להחדיר לתודעת הנהגים שכרית האוויר אינה מסוגלת להגן בעצמה אלא משלימה את פעולת החגורה. אם מישהו חיפש עוד נימוק כנגד וכחנים שאינם חוגרים...

דני ג

New member
להלן נתונים נוספחים על יעילות הכרית

יעילותה של חגורת הבטיחות במניעת פגיעות חמורות בתאונה (=פגיעות ראש וחזה הגוררות סכנת חיים מיידית) הנה : עד %50. יעילותה של כרית האויר במניעת פגיעות חמורות בתאונה הנה : בין %10 ל- %15. יעילות השילוב של שתיהן יחד במניעת פגיעות חמורות בתאונה הנה : עד %75 !!! לכן כל בר דעת מבין שכשנותנים לך %75 סיכויים להיחלץ מתאונה ללא פגיעות חמורות הכוללות סכנת חיים מיידית, קח את זה בשתי ידיים !!! ישנם גם אלו הטוענים שהם לא חוגרים חגורת בטיחות מאחר ובמקרה של שריפה ברכב הם עלולים להילכד במכונית .... הסטטיסטיקה מראה שמקרה כזה קורה אחד לכמה 1,000,000 (לא מספר מדוייק), כלומר נדיר ביותר. לעומת זאת הסיכוי להיות מעורב בתאונה בה יכולה החגורה להציל חיים גדולה פי כמה... כך שגם התירוץ הזה פסול בבסיסו. דני G.

Almera4Life

New member
תשובה תרבותית ../images/Emo8.gif

בארה"ב אין חובה לחגור חגורת בטיחות אם המכונית מצויידת בכרית אוויר. חגורת הבטיחות נועדה למנוע את המכה מכרית האוויר, שבמקרה של פגיעה בה גרועה כמעט כמו הדיפון הפנימי. אני כמעט מוכן להתערב שהגברת לא הייתה חגורה... אבל גם אם כן - סטטיסטית יעילותה של כרית האוויר מוכחת, אך לכל ממוצע יש סטיית תקן... סעו בזהירות (אבל אל תזחלו
)! ירון

itzik93

New member
ירון, חובה או לא....

כרית האויר אינה אפקטיבית לבדה (אלא בדיוק להפך) - ומה שנהוג בארצות הברית בנושא חגירת חגורות בטיחות הוא (לדעתי) שגוי. בראש ובראשונה, מטרת חגורת הבטיחות היא לדאוג לך הנהג/נוסע להיות מאובטח למושב בזמן (חס-וחלילה) תאונה. יעילות כרית האויר באה לידי ביטוי (הולם) בנוסף לחגורת הבטיחות (שאינה מאבטחת את איזור הראש) ובאה למנוע פגיעה בראש (כפועל יוצא גם המפרקת) ובחזה - כמו שדני כבר הזכיר ממש לפני דקות בהודעה מעלה. כבדרך אגב, את מנגנון חגורות הבטיחות שיש באמריקאיות מסוג GMC ממש לא אהבתי - מדובר בחגורות שתמיד אינן ננעלות (ברכב פרטי "רגיל" כשאתה מושך במהירות את החגורה, היא ננעלת), והיבואן טוען שהם יעילות רק במצבים של תאונה... אז איך בדיוק אנחנו אמורים לבדוק אם הן תקינות ? שאלה מצויינת - את זה, תראה (חס וחלילה) בתאונה. אולי כל העניין הזה מסביר את העובדה שהאמריקאים סומכים על כריות האויר ופחות על החגורות - או שהם פשוט מחברים את מנגנון נעילת חגורות הבטיחות למנגון ההפעלה של כריות האויר...ואז רק במצב של תאונה חזיתי (יחסית קשה) הן ננעלות - בכל מקרה, על ההמצאות האלקטרוניות שלהם (ברכב), לא היית סומך במיוחד. איציק

Almera4Life

New member
זה בדיוק מה שאמרתי...

ואם הובן אחרת, אני מתקן: כרית האוויר יעילה רק בשילוב עם חגורת הבטיחות.

למעלה