שאלה למומחים

שאלה למומחים

יש לי בעיה ממש קשה, מישהו כנראה מנסה לפרוץ לי למחשב ואני לא יודע מה לעשות כי אני לא מבין כלום במחשבים!!!! אז ככה: זה מישהו שדיברתי איתו בMIRC, אז יש סיכוי שהוא ידע את הIP שלי דרך המירק? אנחנו גם דיברנו באיסיקיו אז הוא יכול לגלות את הIP דרך שם גם? (אני לא בטוח כי בדקתי באיסיקיו שלי ולא ראיתי איפה אפשר לראות IP של אנשים אחרים אבל לפי מה שקראתי בפורום פה בדפים הקודמים כנראה שאפשר??) ונגיד הוא גילה את הIP זה אומר שבטוח הוא יכול לפרוץ לי עכשיו? ויש עוד שאלה - לבנאדם הזה כל הזמן משתנה הכתובת בMIRC כשאני עושה WHOIS איך זה יכול להיות? פעם כתוב נטויז'ון רגיל, פעם ADSL, פעם בזק! בבקשה תענו לי!!!

rattlehead

New member
אז ככה.

קודם כל - כן. ע"י שימוש בMIRC ובICQ הIP שלך חשוף במקרים מסויימים. בנוגע לwhois אני לא יכול לענות לך כי מזמן לא נגעתי בזה... אבל בטח יש איזה דרך לעבוד על השרת בצורה זו או אחרת. אבל תראה, זה שהוא גילה את הIP שלך בהחלט יכול לעזור לו לפרוץ לך. אבל IP זה לא מספיק. למען האמת, אני "דוגל" בשיתוף IP חופשי. רוצה תIP שלי? תבקש... תקבל. מי שרוצה לדעת את הIP שלי ימצא אותו בדרך כלל. מספיק לדבר איתי בICQ בשביל לדעת אותו (ת'אמת, צריך קצת יותר מזה עם קינפוג מתאים... אבל עדיין).

ולא עושים עליך סריקות?

בדיקות פורטים פתוחים וכו'? ה-IP שלי ידוע כמו ה-IP של חצי מהמדינה: 10.0.0.138, אבל במה זה יעזור למישהו... לויודע.

uzi2

Active member
מעניין לא ה- IP הפנימי

ה- IP שרשמת הוא ה- IP כלפי פנים של המודם. הוא לא רלוונטי. ה-IP הרלוונטי הוא ה- IP החיצוני. זה שספקית שרותי האינטרנט מקצה לך. כנס נניח ל- privacy.net ותראה את ה- IP החיצוני שלך. בוודאי שעושים סריקות. כל הזמן סורקים אותנו, גם אם יודעים מי אנחנו וגם אם לא. מחשב מוגן הוא מחשב שאם יסרקו אותו לא ימצאו שום דבר שמאפשר פריצה.

אז יש לי עוד שאלה:

אם נניח אני נכנס לשרת במירק, והוא משנה לי את האיי פי (אמרו לי שככה עושים במירק), אז נניח שיש לי סוס טרויאני במחשב (סתם נניח) האם הוא יכול לפרוץ לי לפי האיי פי שיש לי באותו זמן למרות שזה לא האיי פי האמיתי?? בקיצור - האם זה בטוח להיות בשרת מירק שנותן איי פי לא אמיתי?

masterst

New member
א. ICQ זה דבר לא מאובטח ואני ממליץ

לא לעבוד עם MIRC בכלל עם אתה רוצה לצאטט עם הMIRC רק על ידי POCXTY זה כמה חומת מגן יש שרתים מיוחדים לזה ובקשר לICQ לא מומלץ לעבוד איתו בגלל שיש תוכניות מיוחדות שניתן למצוא את הIP ואפילו את הDNS ותודה מראש רוח רפאים

למעלה