שאלה למומחים

erantal2000

New member
שאלה למומחים

אני לא יודע למה התרחיש הזה רץ לי בראש, אבל משום מה לא הצלחתי למצוא לו תשובה. לקבוצה שלי יש דאון שלישי. הק"ב זורק אך הכדור נחטף. שחקן ההגנה שחטף את הכדור רץ איתו, אך כשהוא מגיע לליין אוף סקרימג' הוא מפמבל את הכדור והקבוצה שלי משתלטת עליו בחזרה באותה הנקודה בדיוק. השאלה היא: האם יש לקבוצה שלי עכשיו דאון ראשון או דאון רביעי?

s t i f f l e r

New member
דאון רביעי

וזה בלי להיות מומחה
בדיוק כמו שאם קבוצה תפמבל ותשתלט על הכדור שוב באותו מהלך מבלי שהשופטים עצרו את המשחק הספירה לא תתחיל להם מחדש אם הם לא עברו את מספר היארדים שהם צריכים כדי לזכות שוב בדאון ראשון.

royfr

New member
דאון ראשון

בחטיפה היה change of possesion ובפאמבל היה אחד נוסף, לכן זה דאון ראשון. במקרה ששחקן שלך עשה פאמבל, ושחקן שלך תפש את הכדור החי והוא הגיע לנקודה של הדאון הראשון - זה דאון ראשון גם כן.

pavelger

New member
זה דאון ראשון

זכור לי במיוחד מקרה כזה במשחק פליאוף בין הצ'רג'רס לפטריוטס ב-2006, צ'רג'רס הובילו לקראת סוף המשחק הפטריוטס הלכו על דאון רביעי והייתה חטיפה, טרוי בראון מהפטריוטס חבט בשחקן החוטף והיה פאמבל והכדור חזר לפטריוטס ובסוף הם הבקיעו ט"ד וניצחו.

avishaiam

New member
כל שינוי החזקה מאפס

ז"א שאם פימבלת אבל לא איבדת את הכדור הדרייב יימשך כאילו רצת לשם יענו 4TH DOWN. אבל אם פימבלת, מגן תפס ופימבל ולקחת שוב זה איפס.

steeple

New member
היה מקרה שנה שעברה

בnfc championship אריזונה נגד פילדלפיה, ששחקן תפס אינטרספשן אבל איבד את הכדור, והיה דאון ראשון...

REDSKINS

New member
שאלה נוספת שמעניינת אותי

אם שחקן מפיל את הכדור כשהוא באנדזון שלו והכדור מתגלגל מחוץ לאנדזון אל מחוץ למגרש (כיאלו לא לקו ה-1 יארד) . זה נחשב סייפטי או ניסיון נוסף מקו ה1 יארד או משהו אחר ?

שאלה נוספת

מסירה של ה-QB נחטפת ע"H מגן אשר רץ כמעט עד האנדזון אבל "מטוקל" ע"י הדשא ומאבד את הכדור. הכדור מקפץ לו לתוך האנדזון ויוצא בחלק האחורי. מה הפסיקה?

laufgas

New member
לא רק שאתה צודק, יש לזה גם ביסוס

בלינק הזה. במשחק בן ניו אינגללנד לדנבר לפני כמה שנים (ב-2005 נדמה לי) צ'מפ ביילי חטף את הכדור והיה על זה Challenge. תסתכלו טוב בסוף המהלך: 1. קודם כל הוא מקבל אחלה תיקול מבן ווטסון. 2. לאחר התיקול הכדור עף החוצה כפאמבל, ובעצם בדקו אם הכדור יצא מחוץ לאנדזון או מחוץ לקו ה-1 יארד. בסופו של דבר קבעו שזה עף לקו ה-1 יארד ודנבר מהלך אחד לאחר מכן עשו טאצ'דאון. יש לי את המשחק הזה בדיסק בבית.

ofribecker

New member
touchback

ברגע ששחקן מפמבל לתוך אנדזון היריב והכדור יוצא משם החוצה זה touchback כלומר כדור של הקבוצה השניה מקו ה 20 (או ה 15 בליגה הישראלית).

ofribecker

New member
דאון ראשון

ברגע שהיתה החלפה של פוזשן זה דאון ראשון. במהלך שתיארת היו שתי החלפות של פוזשן. ההתקפה של קבוצתך מתחילה מחדש. דאון ראשון.

ofribecker

New member
קח שאלה עוד יותר קשה

שחקן התקפה מפמבל לתוך אנדזון היריב. הכדור פוגע בשחקן הגנה בתוך האנדזון ויוצא החוצה. מה עכשיו?

roei90210

New member
נדמה לי שזה כמו ששחקן ההגנה פימבל - סייפטי

אמור להיות TD, נגע בשחקן היריבה ויצא -> סייפטי אמור להיות סייפטי, נגע בשחקן היריבה ויצא -> touchback לא?

omrili77

New member
זה טאצ'בק, לא יכול להיות סייפטי

אם ההתקפה היא זו שגרמה לכדור להיכנס לאנד זון. זה כל הסיפור הזה עם ה-impetus של הכדור שנגרם ע"י ההתקפה ולא ע"י ההגנה. אם היתה לשחקן ההגנה שליטה על הכדור זה כבר משהו אחר.

למעלה