שאלה למומחים!

שאלה למומחים!

בפורום אחר של תפוז נתקלתי במישהי שפרסמה סיפור שלכאורה היא יצרה במו ידיה אלא שהסיפור היה לי מוכר מימים ימימה. החל ויכוח רציני בין אנשי הפורום היה או לא היה. הסיפור בעיקרו" בחורה פוגשת בבליינד דייט בחור שלוקח אותה לקברה של חברתו עימה עמד להתחתן אך היא נהרגה בתאונת דרכים. לאחר כמה ימים הבחורה מנסה ליצור קשר עם הבחור ומגיעה לאמא שלו שמספרת לה שהבחור היה צמח עקב תאונה בה נהרגה חברתו וולפני מספר ימים נפטר (זמן הפטירה הוא בדיוק בשעת הפגישה שלה עם הבחור כלומר היא נפגשה עם רוח רפאים). הגעתי בקלות בחיפוש בגוגל לצ'יזבט על אדם שלקח טרמפיסטית ונתן לה מעיל ואחרי מספר ימים שרצה ליצור עימה קשר הסתבר שהיא נהרגה מזמן בתאונת דרכים וכשהוא בא לקבר שלה הוא רואה את מעילו על הקבר. גם זה לדעתי סיפור מאוד דומה אבל אני זוכרת גם את הורסיה שהבחור הוא רוח הרפאים ולוקח את הבחורה לקבר של חברתו. באם אתם מכירים את הסיפור אודה מאוד אם תפנו אותי למקום בו אמצא אותו ואוכיח להם שמדובר בפלאגיאט לשמו או לפחות אם אתם גם מכירים זה יאושש מבחינתי שהיא לא המציאה את הסיפור אלא גנבה אותו. תודה מראש.

י מ י ת 2

New member
אם זכרוני אינו מטעני

יש סיפור על הכלה המתה, נסי אולי בספר רצות עם זאבים, לא בטוח, אבל נסי. בהצלחה.

תראה, סיפורים הם כמו ילדים,

סיפורים הם כמו ילדים . אנחנו רוצים מהם הרבה, עוד ועוד ועוד... אנחנו לא רוצים לתפוס אנשים שמספרים סיפורים ולהוכיח שהם גנבים, יש גם אמונה של מספרי הסיפורים שאומרת שהעולם נוצר משבעה סיפורים, שמהם יוצאים כל הסיפורים, ואת שבעת הסיפורים, יצר מספר הסיפורים הפטפטן, שבכלל התכוון לומר ת האות ה'. ואם לא היה כזה פטפטן , מספר הסיפורים ההוא, והיה אומר רק אות אחת. היו מספרים הרבה יותר סיפורים כי ככל שאתה מתחיל מקצת אז אתה מגיע ליותר. ומה רציתי לומר לך בקיצור, לפני שהתחלתי לפםפט. (ככה כתוב במקור , הפטפוט הוא שיבוש שנוצר ע"י מספר מגמגמגמגמגם). שכל מספר סיפור שלוקח ומשנה את הסיפור , אפילו בכוונה, אפילו באות אחת, עשה מסיפור שהכיר סיפור חדש. ומה רציתי לומר לך בקיצור, לפני שהתחלתי לפםפט. שאין סיפור שלא נלקח, שאין בו חלקים שאין בו מסיפורים אחרים, והשאלה היחידה היא אם עשו את זה טוב, ונהנית או עשו את זה רע. בברכה משה

והנה קיבלת שיעור באיך...

לפגוע בזכויות יוצרים ו...להרגיש טוב עם זה
. ואני כותבת זאת בהכללה כרגע. כמובן שכל מקרה לגופו. שבת שלום,

נמצק

New member
ואפתח בסיפור

מה יותר טוב למספר ספורים מאשר לפתוח את דבריו בסיפור? הריהו לפניכם : משעמד לפני הבעל שם טוב "עניין פקוח נפש גדול" נוהג היה ללכת למקום מסוים ביער, להדליק אש ולכוון מחשבותיו בתפילה - ואז מה שביקש לעשות קם והיה. דור לאחר מכן, משעמד אותו "פקוח נפש גדול" בפני המגיד ממיזריץ' נוהג היה ללכת לאותו מקום ביער, ולומר: - איננו יכולים עוד להדליק את האש, אך עדיין יכולים אנו לומר את התפילות - ומה שביקש קם והיה. ושוב דור אחד מאוחר יותר, היה על ר' משה לייב מססוב לבצע משימה זו. אף הוא הלך ליער ואמר: - איננו יכולים עוד להדליק את האש, אף איננו יודעים את הכוונות הנסתרות שבתפילה, אך יודעים אנו את המקום ביער שבו אירע הכל - וצריך להיות די בכך. ואכן, די היה בכך. אולם דור נוסף עבר, ורבי ישראל מרוזין נקרא לבצע משימה זו, ישב על כסא הזהב בארמונו ואמר: - איננו יכולים להדליק את האש, איננו יודעים את התפילה, איננו יודעים את המקום, אך את סיפור המעשה נוכל לספר. ואכן, מוסיף המספר, לא נפלה השפעת סיפורו של האחרון מהשפעת מעשיהם של שלושת הראשונים. ( גרשום שלום, " החסידות - שלב אחרון") ומה אני רוצה לומר? את הסיפור אינני מכיר אבל את הקבר אני מכיר

לאחר שקראתי את המשך ה...

השיעור, והפעם באמצעות סיפור
, נזכרתי בסיפור המוכר "הקבר של הצדיק" . נראה לי שהעולם יישאר בבוץ עוד זמן רב עם גישה שכזו הבאה מ"מומחים" (והרי מבחינת ה"רוצה עוד ילדים" כאן הוא פורום של מומחים) שכאן, אם נזכור את הפתגם (מפי רבנינו....חנינא, אלעזר) ש"כל המביא דבר בשם אומרו כאילו הביא גאולה לעולם." אבל....עם מומחים הרי קשה להתווכח
. קטונתי לנסות אפילו, לכן... רק... הבעתי דעתי. שבת שלום, עלינו ועל כל עם ישראל,

../images/Emo3.gifכשאין תגובה...זו תשובה נוחה...

במיוחד לדורבנים שכאן, המעיפים קוציהם לכל עבר, ומתעטפים בשתיקה רועמת כשאווילותם...זו דרך העולם, כנראה). שיהיה...ובזה אסיים תגובותי. תודה
ויום טוב.

נמצק

New member
לעניין האוילות......................

כולנו מרכינים ראש בהכנעה לפני האלופה...........................................

נמצק

New member
ובאשר לשאר העניינים...........

אומר הפתגם הערבי (זה שאומר כמעט על כל דבר ) במקום שמפרזלים סוסים - עכברים לא מושיטים רגל.

חבל על הדיו שבמקלדת

לך תסביר שאין זכויות יוצרים על סיפורי עם, מעשיות חלם ,סיפורי שמועות, אגדות אינטרנט... לך תסביר שהבעייה של "האומר דבר בשם אומרו" היא, שאם לא מצטטים במדוייק, ולא משתמשים בהקשר של אסמכתא, אז מדברים בחוסר מודעות. לך תסביר ש יש בעולם יותר מומחים המספרים את סיפורם האישי בתירוץ שהם "אומרים דבר בשם אומרו". מבני אדם נורמלים. ואף אחד מהם איננו מספר סיפורים. לך תסביר שרק הזמן והקהל יעשוה את שלהם, שאי אפשר למי שלא עושה את הדרך שיבין מהסברים את ההבדלים הדקים. לך תספר למספרי סיפורים שאם יעשו את הסיפור כפי שהסופר רצה, במקום ,בזמן, בכוונה, תוך סילוק מוחט שלהם כמספר הם לא יהיו שם, לך תספר שזה לא רק חסר טעם ושזאת לא עשייה של מספר, שבעצם זה לא אפשרי. לך תספר שמספר הקם ואומר זה הסיפור של, ולא עיבוד ל.. המקור של... משקר לקהל, משקר לעצמו אינו מודע לעבודתו בסיפור, וכבר נכשל במילים הראשונות. אז לפני סיום במילים הנפלאות האומרות שאי אפשר להסביר ולא לספר למי שלא רואה את עצמו כקהל. הרשה לי לצטט לך פסוק הלקוח מעולם הדיסק "לקחת דברים ללב במקום כזה, זה כמו לפתוח קופסאת בשר בתוך להקה של דגי פיראנה," חבל על הדיו שבמקלדת משה

נמצק

New member
או כמו שאומרים

"אתה יכול לדפוק במשך שנים על דלתו של חרש"

לא יפה להעליב ../images/Emo13.gif

יש להוסיף שבכל פעם שאנחנו משתמשים בלשון זכר אנחנו מתכוונים ללשון נקבה, וזאת י שלא יעלבו לנו כאן החרשים.

דינה21

New member
הופיע סיפור דומה בסדרה טלויזיונית

בסדרה "סיפורים לשעת לילה מאוחרת" ששודרה לפני כמה שנים היה פרק בו היה סיפור דומה על פגישה עם מת-חי. מאוד דומה למה שסיפרת...

נמצק

New member
נכון. מה שמזכיר לי את הסיפור הבא../images/Emo3.gif

אוהוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו
תענוג לכתוב סיפור קריר
בליל קיץ חם.

חתח'ת גנב, אתה גנבת את זה מחבר שלי יעקב בהט.

אותך לרוצה עוד ילדים, חוצפן שלווה תטפל בך מיד ותשלח לך משפט הנגמר בשלוש נקודות ופרצוץ פוזל במייל אישי

נמצק

New member
הלווווווווווווו הגבירההההההההה

אל תכניסי לה רעיונות.שלא תסבך אותי ואת גלזר. .......................................אם על נשיקה מקבלים עבודות שרות............ על עוד ילדים יקבלו מאסר עולם......................................ואנחנו בכלל רק לספר סיפורים רצינו. כוחנו בפינו.(עםF לא עם P)

למעלה