שאלה למומחים

T b a g

New member
שאלה למומחים

הכרתי בחורה דתייה (ואני חילוני) בלימודים, לפני איזה שבוע. זה התחיל מזה שהיא מסתכלת עליי ואני עליה בשיעור, אחרי זה דיברנו ביחד ונראה לי שהיא מתעניינת. אף פעם לא הצאתי לבחורה דתייה מהלימודים לצאת איתי (מה שאני חושב שזה טעות, אבל לא משנה). ואני חושב שזה יהיה הפסד אם אני לא אציע לבחורה הזאת. מה אתם חושבים שעובר לה בראש שבחור חילוני יזמין אותה לקפה ? אתם חושבים שיש לזה סיכוי ? (עידוד לא יזיק) נ.ב הבחורה ממש מוצאת חן בעיני. תודה

בד"כ בחורות דתיות לא מחפשות קשר עם חילוני

אבל אולי תיפול על יוצאת דופן. תנסה אם זה כל כך חשוב לך... זה פשוט נשמע שאתה מקטלג, כאילו "אף פעם לא התנסיתי עם בחורה כזאת", מה שנשמע לי די טיפשי, אבל אם אתה באמת מחבב אותה ולא רק מבקש להגשים איזו פנטזיה מטופשת על בחורות דתיות (שמעתי את השמועות, והן לא נכונות בכלל) - אז לך על זה, למה לא.

מסכימה איתך..

אני בחורה דתיה מהבית(למרות שקצת תלוי באיזה חלק מהחיים, היה חלק שחזרתי בשאלה לתקופה, לא שמרתי שבת, לבוש וכו'..) יש לי 2 אחים חילונים ו2 דתיים(ההורים דתיים) בכל מקרה, אני חושבת שאת צודקת בתשובתך.. אני אישית הייתי דתייה, וברגע שפגשתי אותו הייתי מה שאני קוראת היום 'דתיהה אלק..' התאהבתי ובלה בלה.. בכל מקרה אחרי הכל, הבנתי בדרך קצת פחות שיגרתית, שזה או שאני דתיה או שלא, בסוף החלטתי להיות דתיה ולהתחזק, ורק אכלתי כאפות על זה שיצאתי עם בחור חילוני.. בכל מקרה אימרתך כי :"בד"כ בחורות דתיות לא מחפשות קשר עם חילוני " נכונה בעניי.. לפחות מי שהיה לה קשר מסוג זה, ולא כי חילונים/דתיים/אנשים מסקטור מסויים הם יותר/פחות טובים, אלא לאור העובדה שיש דברים שלא ניתן לגשר עליהם, ואני מדברת על בחורה דתיה באמת, וחילוני באמת.

Cyndi

New member
../images/Emo45.gif

או שאחד מהם הולך בעקבות השני. אין באמצע כשאף אחד מהצדדים מראש לא באמצע ולא מעוניין בכך.

היי

תקשיב לפי דעתי, בחורה שהיא דתייה רצינית, לא תחפש להיות עם חילוני.. יש לי ידיד שהוא דתי, והוא הרבה פעמים התחיל קשרים עם חילוניות שנגמרו אחרי שבוע.. ותמיד אני אומרת לו שחבל לפגוע בבנות, הרי הוא בעצם רוצה דתייה להקים איתה משפחה והכול.. תברר האם היא דתייה רצינית מהבחינה של שומרת שבת, כשרות והאם מתאים לך כזאת אחת..

אני חושבת ש...

לנסות תמיד כדאי. וגם אם תקבל תשובה שלילית..תדע שניסית.

ס א ט י ן

New member
לפני שאתה חושב מה הסיכוי שהיא תסכים

תחשוב מה אתה מוכן להקריב כדי להיות בקשר עם מישהי דתייה. כי קשה לי להאמין שהיא זאת שתקריב את האמונה שלה....

אני מסכימה עם השורה הראשונה.

עם השנייה לא כל כך. אבל אני בהחלט חושבת שאדם צריך לקחת בחשבון את המגבלות של האחר כקיימות ולא ניתנות לשינוי לפני שהוא מחליט להתחיל בקשר.

אם היא ממש מוצאת חן בעיניך לך על זה.

תן לזה סיכוי. זה שהיא דתיה ואתה חילוני לא אומר שלא תוכלו לפתח קשר זוגי מוצלח.

omer73

New member
תלוי

תלוי בכמה דברים: עד כמה היא דתייה, עד כמה היא פתוחה ולא מקובעת בתוך העולם שלה, עד כמה אתה מוכן להקריב למען הקשר (במידה והיא תהיה מעוניינת), ועד כמה היא מוכנה להקריב, אם בכלל. אז סיכוי תמיד יש, השאלה עד כמה... וזה תלוי בכל מה שכתבתי לך בהתחלה, ובשביל לדעת תזמין אותה לקפה, ככה תכירו, תראו שניכם אם יש על מה לדבר (מהבחינה של הבעיה של האמונה), כי זו הדרך להכיר ולדעת...

אם תהיה נחמד אליה

ותיצור אתה קשר יפה ובאהבה, היא לא תכעס. הזמן לקפה אחרי שתשוחח אתה כמה זמן.

דניאל119

New member
לא מומחה

אבל לצערי בעל נסיון תשמע , זה אחלה להזמין אותה לקפה ואולי יש סיכוי שגם תתקדמו במערכת היחסים שלכם מה שכן , תחשוב על העתיד שלך/ה וכאן יש דברים שלא בדיוק תלויים בכם כמו למשל ההורים שלה שיכולים להתנגד ואז אתם נכנסים לסרט כואב ביותר..ומיותר

קודם כל תוודא אם היא בעניין

אני שמרתי שבת עד לא מזמן .. ודיי עברתי כמה שינויים במשך שנה וחצי של חברות .. אבל זה לא משהו שאתה צריך לקחת כמובן מאליו

smartblonda

New member
בטח להזמין אותה

נראה לפי דברייך שהיא מעוניינת לולכן אין שום בעייה מהכיוון הזה. השאלה מה אח"כ האם להכנס לקשר עם דתייה,באם תתאהבו לדוגמא..... למעשה אתה לא יודע כמה היא שומרת ולכן תנסה לשאול אותה בעדינות בקפה,מה "אסור ומותר " בזרם ממנו היא מגיעה.

למעלה