שאלה למומחיות

טל249

New member
שאלה למומחיות

מי יוכל לענות לי על שאלה בעניין אנדו + מחזור + הנקה (ייעוץ לגבי גלולות אחרי לידה ובמהלך הנקה) ? זה לא ממש מעניין את סוריאנו נכון?!

טל קר

New member
רציתי להדגיש בהקשר זה את תופעות

הלוואי של הדפו פרוברה, שסבלתי ועדין סובלת מהן (פרופ' שולמן אמר לי שלפעמים לוקח גם 14 חודשים (ובמילים: ארבעה עשר) מסיום לקיחת התרופה עד שהיא עוזבת את הגוף) שחבל"ז. אני מציינת זאת כי שמעתי שזה ניתן כאמצעי מניעה למניעת ביוץ למניקות, וזה גם משמש לטיפול באנדו.

טל249

New member
ומהם תופעות הלוואי ?

האם זו גלולה רגילה או דיכוי כמו ה"דקה" (דקהפפטיל) ?

טל קר

New member
זה דיכוי בזריקה, שאמור להחזיק ל3

חודשים. יש המון תופעות לוואי אפשריות, לי למשל זה השפיע מאוד מאוד ובאופן זוועתי על מצבי רוח, באופן שלא ידעתי שיתכן בכלל, היתה עליה גדולה בסוכר בדם עד לחריגה מהנורמה (מ97 ל124 ) כאבי שרירים וקוצר נשימה במאמץ. ומה שגרוע בזה זה שאי אפשר TO TAKE IT BACK, כלומר זה משפיע להרבה יותר משלושה חודשים (כאמור פרופ' שולמן אמר שמנסיונו, הוא לא רושם את התרופה הזו לאף אחת אבל מגיעות אליו נשים שלקחו מרופאים אחרים, תופעות הלוואי יכולות להמשך גם 12-14 חודשים אחרי שהפסקת). בקיצור ממש ממליצה להמנע, כי מתופעות לוואי לא כל אחת סובלת, אבל אם מסתבר שכן, לסבול למשך 12 חודשים מתופעות לוואי ממשהו שהפסקת לקחת זה נראה לי מטורף.

panda321

New member
מה לא מומלץ? דקפפטיל?

כי זה מה שהרופא שלי נתן לי: דקא של 3.75 מהיום ה 21 למחזור. מה ד"ר שולמן נותן במקום הדקא?

טל קר

New member
לא, לא, הדקא היה לי סבבה,

פרופ' שולמן לא נותן את הדפו פרוברה

galim29

New member
יש עוד תופעות לוואי

לי הופיע אקנה, עליה במשקל, התנפחות של הגוף, בחילות. תרופה ממש לא מומלצץ. קיבלתי אותה כל חודש במשך חצי שנה ולקח לי שנה ומעלה כדי להתנקות ממנה. הרופא אמר לי שזה הורמונים זכריים ולא תמיד זה משפיע טוב. חבל שלא אמר לי לפני...

טל קר

New member
מילא לא משפיע טוב, מה קרה ל'אפשר

להפסיק'? אם הייתי יודעת שלא רק שזה יכול לא להשפיע טוב, אלא שאם זה לא משפיע טוב זה ישפיע עלי רע גם שנה אחרי שאפסיק, לא הייתי לוקחת EVER. ואת זה הרופא לא אמר לי. גם אני סובלת מתקופה של שבועות של בחילות ולא קישרתי, ועשיתי בירורים פיזים שהיו תקינים, אולי באמת כדאי לקשר.

galim29

New member
מה רע להיות שפן ניסיון? ../images/Emo7.gif

אני כבר לא יודעת.פתאום הבנתי שכמעט כח הבעיות שהיו לי קשורות לאנדו. וסתם הייתי מאושפזת 4 פעמים בפחות משנתיים, עברתי טונות של צילומים ובדיקות מכאיבות. נראה לי שכבר יש לי בחילה רק מלחשוב על זה.... הלוואי והרופאים לא היו כל כך בורים למחלה הזאת.

טל קר

New member
הייתי במיון עשרות פעמים, ומאושפזת

גם מספר דו ספרתי של פעמים, במגוון של בתי חולים (זה קרה אחד לכמה מחזורים, וזה תלוי איפה הייתי אז, החל מיוספטל באילת, רבקה זיו בצפת, פוריה בטבריה, בני ציון בחיפה והרבה הרבה מאיר בכפר סבא) ואף אחד לא אמר כלום. ההפך, כשאני באתי עם מידע שמצאתי באינטרנט ואמרתי שנראה לי שיש לי אנדומטריוזיס, אמרו לי 'למה את סתם אומרת'.

galim29

New member
../images/Emo31.gif ../images/Emo46.gif מרגיז נורא

וזאת חובתינו לעשות משהו שתהיה מודעות לנושא. מחריד מה שעוברות במשך שנים ולפעמים חושבות שאנחנו הפסיכיות. אני תמיד הגגעתי לבלינסון תמיד עם אותם סימפטומים ואף פעם לא העלו בדעתם את ההשערה שזה אנדומטריוזיס. מהיום אני רק בתל השמור. עד הלידה... והלאה

טל קר

New member
אולי אפשר לעשות רשימה של רופאים

ידידותיים? כלומר לא רק מומחים ליעוץ לחוות דעת שניה אלא גם רופאים בקופות, שאפשר ללכת אליהם כשאת חוששת שיש לך אנדומטריוזיס בלי שהם יעשו אולטרהסאונד ואז יקבעו ש'אין אנדומטריוזיס', או רופאים שאם אומרות להם שכואב לך, לא אומרים לך שאת מפונקת אלא מתחילים איתך בבירור.

טל קר

New member
ראיתי המוני רופאים בקופה, ואני

יכולה להמליץ רק על אחד (ממאוחדת ברעננה). אז אולי כדאי שנחלוק במידע הזה. לפני כמה ימים שאלתי על רופא ממאוחדת בחיפה ולא ידעו לענות, אבל אני יודעת לענות למי שמחפשת כאמור ממאוחדת ברעננה. בקיצור, אני בעד יצירת מאגר כזה.

ר ו מ י ה

New member
מאגר רופאים הינו רעיון מבורך

וניתן ליישמו כבר עכשיו- בלוחות הפורום (שורה כחולה למעלה) ישנה קטגוריה שנקראת "לוח רופאים" ניתן למלא את חוות דעתכן על הרופאים בהם נתקלתם, רק חשוב להיות עניניות ולהיזהר מלשון הרע (במובן המשפטי).

טל קר

New member
תודה, הלכתי להיות ראשונה, רק שיש

מגבלת 300 תוים, הסתדרתי

galim29

New member
../images/Emo20.gif כל הכבוד טל על הרעיון

יוזמה מבורכת...

דקאפפטיל / לוקרין/דפו

לוקרין דפו- LEUPRRLIN ACETATE ודקאפפטיל - TRIPTORELIN שניהם אנלוגים סינטטים כאשר שימוש ממושך בהם גורם לדיכוי הפרשת הורמונים מבלוטת יתרת המוח ולמניעת יצירת הורמוני מין - אסורים בהנקה. דפו פרוברה - MEDROXYPROGESTERONE ACETATE הוא פרוגסטרון סינטטי. נהוג לתת אותו בהנקה אם כי השפעתו על התינוק לא ידועה. צריך לברר את הנושא היטב מול כמה רופאים (תנסי גם את סוריאנו) - מה עדיף על מה - כי כל נזק חלילה שיכול להגרם (אם יכול להיגרם) מ"עודף פרוגסטרון" שעובר לחלב, לא שווה את היתרון שבהנקה. תנסי לברר איך ה"סרזט" (גלולות לנשים מניקות שמכילות רק פרוגסטרון) עומד מול הדפו מבחינת מינונים. דפו פרוברה- הזריקה הזריקה ההורמונאלית אינדקס

טל249

New member
../images/Emo24.gif תודה, ידעתי שאפשר לסמוך

עליכן ! מחר כנראה שרופאת הנשים שלי תתן לי מרשם ל"סרזט" היא אמרה שזו הגלולה היחידה שניתנת לנשים מניקות, והיא גם תעזור לאנדו', אני אתקשר לשאול את דיקר ליתר בטחון ואולי אתיעץ עם שולמן (אחרי הכל זה הילד "שלו"). שוב, תודות טלי

טל249

New member
בואינג, יש לך מושג איך ה"סרזט" ?

קיבלתי מרשם מרופאת הנשים שלי היום, יש לי את העלון שלה אבל קצת קשה לי להשוות כי אין לי את הפרטים של הדפו.. ב"סרזט" יש Desogestrel 0.075 Mg וכל מיני מרים בלתי פעילים (בינהם תחמוצת טיטניום וטלק (?!) לא ממש משהו שבא לי להכניס לגוף, אבל איזה ברירה יש לי? להחליט שאני לא לקחת גלולות ולחכות לראות מה קורה? ממש לא בא לי לחזור לכאבים..

טל249

New member
../images/Emo35.gif בנות יש לכן מושג אם שולמן זמין

להתיעצות טלפונית? ואם כן - באיזה מספר?

למעלה