שאלה למומחה

• פותח הנושא ssl
  • פורסם בתאריך

ssl

New member
שאלה למומחה

שלום אני סובלת מירידה חדה בחשק המיני. סיבות אפשריות : לפני כ - 10 חודשים עברתי ניתוח "וסטבולקטמי" (אני מקווה שרשמתי נכון) וזה לאחר תקופה ארוכה של כאבים בעת קיום יחסי מין. לאחר הניתוח (שהוכתר בהצלחה רפואית) עדיין סבלתי כאבים חזקים והופניתי לסקסולוג. האבחנה הייתה : חרדה וכיווץ לא רצוני. מאז המצב השתפר מבחינת הכאבים (אם כי לא לגמרי), אבל החשק המיני לא חזר ... יכול להיות שזה לא קשור אבל אני נתונה ללחץ אדיר בעבודה ונמצאת במתח לא קטן. הבעיה היא בעיה אמיתית (אני נשואה טריה) . מה עושים ? האם יכול להיות שהבעיה הורמונלית ? האם קשור לניתוח ? אני זקוקה לעצה מוסמכת. תודה מראש

רותה 1

New member
משהו לא ברור ssl

אני מבינה מדבריך שעברת ניתוח משום שסבלת מוסטיבוליטיס, ולא ברור אם לפני הניתוח ניסית דרכים אחרות. מה שגם לא ברור הוא מה הסקסולוג שמטפל בך מציע כרגע - מה אבחנתו, האם הוא או היא סקסולוג מורשה (נמנה בין חברי האגוד הישראלי לטיפול מיני - איט"ם) והאם הוא עובד עם שניכם? מה גילכם? והאם באבחון הראשוני שטרם הניתוח עאברתם אבחון מקיף ומקצועי. בעוד שעות מספר אחזור ואשמח לקבל את תשובתך עד אז כך שאוכל להתייחס ואני בטוחה שגם ד"ר רונית אלוני תוכל לענות לך, גם טלי רוזנבאום מצוות המרפאה -פיסיותרפיסטית מומחית לרצפת האגן אשר מאבחנת ומטפלת בנשים הסובלות מוסטיבוליטיס , ביו השאר עם מכשיר ביו פידבק ,תענה לך כנראה באנגלית. להתראות הערב, ssl

ssl

New member
הבהרות

שלום ותודה על ההיענות המהירה
אני מוסיפה פרטים : לפני הניתוח - כן היה לי וסטיבוליטיס - ניסיתי טיפול תרופתי (לא לפני שנבדקתי ע"י שלושה (!) גניקולוגים בקופ"ח ורק האחרון העלה את ההשערה שמדובר בוסטבוליטיס). בבית החולים (שם בסופו של דבר עברתי את הניתוח) המליץ לי הרופא לנסות קודם טיפול תרופתי וזה לא עזר, כך שבסוף החלטנו על ניתוח. אולי חשוב לציין שלפני כן לא הייתה לנו שום בעיה, ההיפך .. זה לגבי "דרכים אחרות". בבית החולים עברתי, כאמור, אבחון אצל רופא מוסמך, וגם לפני הניתוח נפגשתי עם הרופא ושוחחנו על העניין בכללו. אנחנו "ילדים גדולים" - אני בת 29 ובעלי בן 32 , ואנחנו יחד כבר ארבע שנים. הסקסולוג הוא - למיטב ידיעתי - סקסולוג מוסמך (אני הופניתי אליו דרך הרופא המנתח בבית החולים) שעובד הן בקליניקה פרטית והן בבית החולים (אסף הרופא). הייתי אצלו בסה"כ פעם אחת (לבד) והוא אכן המליץ שנבוא לטיפול יחד, בינתיים זה לא כ"כ התאפשר מאחר ושנינו עובדים קשה עד הערב ובבית החולים הסקסולוג נמצא רק בבוקר, וקליניקה פרטית זה סיפור מאוד יקר עבורנו. (כן, אני יודעת שזה לא תירוץ...) בכל מקרה אצל הסקסולוג הייתי מייד לאחר הניתוח מאחר ובתום תקופת ההתאוששות (כחודשיים) עדיין לא יכולנו לקיים יחסי מין (בכלל), ולא דובר אז בכלל על החשק המיני אלא על היכולת הטכנית כשלעצמה. ההמלצה הייתה "שיעורי בית" עם "עזרים טקטיים" (
ותרגול הרפיית השרירים ה"סרבנים". האבחנה הייתה חרדה ומכאן כיווצים לא רצוניים שגורמים לכאבים בעת יחסי המין. תירגלנו מה שהמליץ הסקסולוג והבעיה הזו פחות או יותר נפתרה. מאז לא חזרתי אל הסקסולוג. רק לאחרונה עלה בדעתי שיכול להיות קשר בין הדברים ושאני אכן סובלת מירידה בחשק המיני. אגב, הבנתי שכל נושא הוסטבוליטיס לא ממש מוכר ולא מטופל כדבעי ע"י הרבה רופאים, גניקולוגים ועוסקים בתחום. כמו כן סיפרה לי חברה שהיא תזונאית מוסמכת שיש קשר בין הרגלי התזונה לבין היווצרות הוסטיבוליטיס ויש דרך למנוע את התופעה ו/או להקל וכו´. האמנם? נקודה נוספת שאציין ובזאת אסיים - בעלי לא מאוד משוכנע שיש "בעיה" של ממש (רפואית / נפשית) ולא ממש משתף פעולה בנושא הזה (לצערי), למרות שגם הוא (מטבע הדברים) מתוסכל מהעניין. לדעתו צריך פשוט לתרגל ולהתעקש והכל יסתדר ויחזור לעצמו. אולי אני סתם מגזימה ?? אני מצפה ומחכה לתשובתך. תודה מראש s

ssl

New member
הבהרה נוספת

אגב - ראיתי בפורום שיש קשר בין גלולות לחשק מיני אז אני מוסיפה ומציינת (לשם שלמות התמונה) שאני משתמשת בגלולות "מליאן" (כמובן ע"פ מירשם). s

doe2

New member
אני לא משתמשת בגלולות אולם

חברותי מדווחות שמליאן היא הגלולה שהכי פחות מורידה את החשק המיני, להבדיל מגלולות אחרות בהן השתמשו. אמנם אני משערת שזה אינדיבידואלי, אבל שמעתי כבר כמה דיווחים כאמור שזו הגלולה הכי ´בסדר´.

רותה 1

New member
בינתיים השערות לs

עכשיו התמונה יותר ברורה. כאמור את התשובות המקצועיות יתנו לך בודאי ד"ר רונית אלוני וטלי רוזנבאום. התפקיד שלי הוא מנהלתי ואני לא מטפלת אבל אני יכולה להסביר מהמקום שלי שיש נשים רבות שהוסטיבוליטיס ווגינסמוס (התכוצויות בלתי רצוניות של הנרתיק בזמן נסיון חדירה) לפעמים קשורות זו בזו. נושא החשק המיני גם הוא קשור כי כאשר היחסים המיניים כרוכים בכאב ובאי נוחות והופכים להיות מטלה - החשק המיני עלול לרדת מטבע הדברים. מה שאני כרגע יכולה להגיד לך שבדרך כלל אחרי אבחון מדוקדק - עובדים עם הזוג במשולב. גם עם האשה לחוד וגם עם הזוג יחד. כדאי לעשות את הדברים תחת השגחה של מטפל מקצועי כי המטפל יעבוד אתכם בהדרגה ואתם תקבלו "שעורי בית" ולפי קצב ההתקדמות שלכם אפשר יהיה להמשיך עד אשר תוכלו לקיים יחסי מין לשביעות רצונכם. אבל צריך לעבוד ביחד ולא להזניח את זה כי ככל שמזניחים את הנושא - עלולה להצטבר מועקה אצל שניכם אשר עלולה להשליך על הזוגיות שלכם. לצערי יש עדיין לא מעט גינקולוגים שאינם מתייחסים דיו לנושא אבחון הוגיניסמוס והוסטיבוליטים למרות שנראה שיש שיפור בזמן האחרון. על פניו נראה שצריך לרענן את הטיפול של שניכם ולקבל עיצה היכן וכיצד לעבור אותו.

סליחה שאני מתערבת....- אפשר ?!

האם ביצעת לאחרונה בדיקות הורמונליות ואחרות לאיתור הירידה בחשק המיני ?! האם את חווה תופעות נוספות - למשל, השמנה ? סכרת ? מונונוקלאוזיס (´מחלת הנשיקה´) וכד´. הפרעות פיזיולוגיות/הורמונליות שונות - עלולות לפגוע בחשק המיני. מאוד ממליצה לך לבצע בדיקות - ולו רק בכדי לשלול את האפשרות שמעורב גורם אורגני. לעניות דעתי, נוצר אצלך איזהשהוא ´מעגל קסמים´, שתצטרכי לשבור אותו בשלב כשלהוא, ועדיף מוקדם. נראה לי שהרתיעה והפחד וההתכווצויות שנוצרו אצלך כתוצאה מהוסטיבוליטיס, שגרם להן גם כן אח"כ - יצרו אצלך איזהשהיא תגובה מותנית ליחסי מין. כלומר, יחסי מין נתפסים בתודעתך כמשהו מכאיב, בלתי נעים, וההתנייה הזאת -גורמת לך להימנע מהגורם מעורר הכאב עבורך (יחסי מין). נדמה לי שתצטרכי לשבור את מעגל ההתנייה הזה, וליצור התנייה אחרת - שתלמד אותך שיחסי מין הם דווקא מהנים, מענגים, וכיפיים - ועם האימונים -וההתנסות ביחסים ללא כאב - יתעורר גם החשק. שוב, למרות שנדמה לי שאין גורם אורגני שגורם לירידה בחשק המיני, אלא התנייה של "כאב-והימנעות מכאב" - אני ממליצה לך, קודם כל, לשלול תופעות הורמונליות או אחרות, שעלולות לפגום בחשק המיני. מקווה שיהיה לך רק טוב !!!1 זיו

Ruta said it best

Treatment for vestibulitis ideally should involve a coordinated team approach between the gynecologist (and surgeon if surgery is involved,) the sex therapist, physical therapist and nutritionistt. This unfortunately rarely happens and you get treated by each discipline in a vaccuum. Today, many physicians recommend pelvic floor biofeedback as the standard of treatment to avoid surgery. THis is because even if you learned in sex therapy how to relax your muscles, only computer monitered EMG assisted pelvic floor biofeedback can assess what your pelvic floor muscles are really doing. Research has shown that by learning to properly strenthen, rlax and stabilize the pelvic floor, adequate blood flow is restored to the vagina, alleviating the vestibulitis. As you know, arousal is measured by blood flow to the vulva as well, and so certainly inreasing circulation woth pelvic floor exercise, done properly, can assist arousal. However, you talk about lack of desire as being your primary problem which leads to many questions? Is there a significant difference in pain with intercourse before and after your surgey? Did you ever experience pleasure and no pain with intercourse before or have you always connected intercourse with pain? If the latter is true, then even if your surgery was a success, you still need to learn to establish pleasurable connections with penetration. Have you worked with finger insertionor vaginal dilators, or did you go straight from surgery to trying intercourse? If so, even if there is no pain, intercourse may be kind of , neutral. That is a sure formula for decreased desire. Also, remember or so long, you had a certain status quo in your relationship of "no sex with penetration". Does the fact that you had surgery and are now "all better" mean that you now have no legitimate excuse to not want sex, or that you now have to always be available and in the mood? That can be stressfull and is a formula for desire as well. I doubt the problem is the Meliane. I think there are a lot of different factors at play here.

about diet

I forgot to adddress your question about diet. There exists a theory that a diet high in the mineral oxolate can aggravate vestibultis and a low oxalate diet combined with calcium citrate supplements (to absorb excess oxalate) is effective. THis is not proven and my personal belief is that balanced nutrition is more important in the long run, but reducing and not particularly nutritious so a nutritionist should guide you.oxalates should be attempted. This is a very difficult diet.

רותה 1

New member
האם ברור מספיק, ssl ?

רק להגיד לך שטלי רוזנבאום שענתה לך באנגלית מדברת עברית ומטפלת במרפאה בעברית אבל עדיין קשה לה לכתוב בעברית. אם יש מושגים לא ברורים לך - תגידי ונעזור לך. ואולי כדאי שנשקול לתרגם את התשובה שלה אליך שהיא ללא ספק חשובה לכל אותן נשים הסובלות מוסטיבוליטיס.שבת שלום, רותה 1.

טיפול אינטרדיסיפלינארי

טיפול בוסטיבוליטיס צריך להיות אינטרדיסיפלינארי כפי שכתבה טלי יותר מאשר בכל בעיה מינית נשית אחרת. אני רוצה להוסיך על כל מה שנכתב שיש צורך גם בבן זוגך לצורך האיבחון המלא ובוודאי למורך הטיפול זה שהוא לא רואה חשיבות בדבר עוד יותר מצדיק את הגעתו משום שאת מתמודדת עם בעיה שאינה רק שלך ויתכן שלו או יותר נכון למערכת היחסים בניכם יש תרומה לתופעה - וטלי כבר רמזה על כך. לכן הטיפול בך לא יהיה מושלם ללא בן זוגך. גם דר´ חמדה תפארת שגם היא התמחתה בטיפול בוסטיבוליטיס טוענת שהתופעה הזו היא די עקשנית ולכן כדי להדביר אותה צריך טיפול משולב.

ssl

New member
לרותה, לטלי ולד"ר אלוני

ראשית תודה על ההיענות המהירה והמלומדת - סייעתם לי הרבה ותודה כבר עכשיו. שנית נראה שבאמת עלינו לפנות לטיפול מקצועי ורציני ואבקש כתובת המרפאה או דרך ליצור עימכם קשר. תשובותי, בקצרה - בעיקר לטלי : הבעיה שלי היא ירידה בחשק המיני ולאו דווקא העדר - מה שמעיד על שניים: ראשית פעם היה לי חשק מיני גבוה יותר, שנית גם היום המצב נסבל - אם כי "זה לא מה שהיה". כמובן שבעבר חוויתי עונג והנאה מיחסי מין - בוודאי עם בעלי, שנים. אין לי גם כיום (!)בעיה להגיע לאורגזמה. ההבדל בין הכאב שלפני ואחרי הוא משמעותי מאוד - בעיקר משום מהות הכאב (ולאו דווקא עוצמתו). הכאב של לפני הוא יותר נקודתי ומסוג צורב ומאוד מורגש לאורך כל האקט המיני. הכאב של אחרי הוא טבעתי יותר, נוקשה מאוד ועמום. הכאב של אחרי נעלם לאחר החדירה, בעוד הכאב של לפני היה שם כל הזמן וגבר מדקה לדקה. בהעדר כל הנחיה אחרת - לאחר תקופת ההתאוששות מהניתוח התכוונו לקיים יחיס מין מלאים, אלא שכמו שכבר ציינתי - לא הצליח לנו, טכנית, מחמת הכאבים. כך הגעתי בחזרה לביה"ח שם הפנו אותי לסקסלוג. אני לא מסכימה עם ההנחה האחרונה לה רמזת, כאילו הצלחת הניתוח משמעה פקיעת הנימוק להמנע מיחסי מין. להיפך. שמחתי על האפשרות "להבריא" אני זו שביקשתי לנקוט בצעד הרפואי היותר אגריסיבי של ניתוח, למרות שהסכמתי בסופו של דבר לטיפול פחות פולשני (שכשל) ולמרות שידעתי והובהר לי היטב שמדובר בניתוח כואב מאוד. ואני חוזרת ומדגישה - מעולם לא הייתה לנו בעיה במערכת היחסים - לא מינית ולא בכלל. ההיפך - נהנינו ממערכת יחסים מינית פוריה ופתוחה מאוד. אני מקווה שהתשובות מספקות, ואני שוב ושוב מודה על הסיוע והעצות. אני אתחבר מאוחר יותר לבדוק כיצד ניתן ליצור עימכן קשר. s

ssl

New member
תודה זיו

העצה טובה ואני בהחלט יפנה לבדיקות למרות שאינני סובלת מאף אחת מהתופעות שציינת, ולו כדי לשלול את האפשרות. גם ה"אבחנה" נראית לי מדוייקת בעיקרון (ומזה אני חוששת). בכל אופן תודה על העיצה הטובה וההיענות. s

למעלה