שאלה למד"ר

maxlvo

New member
שאלה למד"ר

מר. מדר, יש לי שאלה שסתם מעניינת אותי. האם יש תנאים מיוחדים לשוחרים שהולכים לקצונה שאין לאנשים אחרים?

maxlvo

New member
בגלל ש...

אתה יודע, בצבא עניין הפזמ מאוד משפיע, ולשוחר יש את הזמן שהיה במסגרת צבאית בטכני, שאולי גם יחשב איכשהו. או שאולי תפקידו יהיה יעודי (למשל קצונה טכנית בזמן מוקדם יותר משאר האנשים).

הגיע הזמן שתפנים שהזמן שלך כשוחר אינו נחשב

ובעצם, למה שייחשב ? האם אתה חייל ? האם אתה עושה תורנויות שמירה או אבטחה או דברים שקשורים לבטחון המדינה כמו החיילים ? זה שאתה לובש מדים , לא עושה אותך לחייל. המסגרת הצבאית נועדה להכשירך להיות חייל במערך הטכני של חיל האויר ולא מעבר לכך . אתה לא במסגרת צבאית אמיתית. אי אפשר לשפוט אותך, אי אפשר לכלוא אותך ואתה כל יום בבית. בקיצור, לא תקבל שום יחס שונה מאשר חייל אחר ובצדק . אם אתה באמת רוצה לדעת אם כך, למה עדיף להיות שוחר אז התשובה היא זו : בחיל האויר, המפקדים מעדיפים שוחרים על פני חיילים רגילים כי הם יודעים שהשוחרים מבוגרים יותר, מסתדרים יותר ואף בחרו לעצמם , למעשה , קריירה צבאית . לכן, כולם מעדיפים אותנו השוחרים, גם אם אין הדבר בא לידי ביטוי ב"צ'ופרים " . קפיש ?

בולשיט.

שכנראה כותב אחד שאכל טוב טוב את הזיבולי שכל של הטכני, ובחיים שלו לא היה חייל במסגרת צבאית אמיתית עם מפקדים שכן יכולים לכלוא אותך ולשפוט אותך. אז חמוד, מפקדים לא מעדיפים שוחרים על פני אף אחד אחר. כולם שווים, לא מעניין אף אחד מה היית לפני שהגעת לאן שהגעת.

ילד, אין לך מושג מהתחת

מפקדים מעדיפים שוחרים . נקודה ! אולי שוחרים כמוך, לא . כי הם מעדיפים שוחרים איכותיים . ועוד איך מעניין מהיכן הגעת , לידיעתך . ואולי זו הסיבה שקראת לעצמך שרותי בנות , בעצם .. כינוי הולם .

elik121

New member
מפקדים לא מעדיפים שוחרים

ואני אומר את זה שאני בא ממקום שיש בו שוחרים,ולא מעניין אותם מי אתה לפני שבאת,כמו שלא משנה אם אתה הנדסאי,ואני אומר את זה ממקום אולי הכי "יוקרתי" בחיל אויר-אבנט כחול,הכי חשוב איך אתה מתמקצע במהלך השירות.

ברור שהכל תלוי באופן התפקוד

אבל, בהנחה ששני חיילים נמצאים באותו אופי תפקודי , יעדיפו שוחר . עובדה . עשה לעצמך טובה ובדוק מי הם הקצינים הטכניים בבסיס שבו אתה משרת ומי המטת"א לא אהיה מופתע אם תהיה מופתע לדעת שרובם המכריע, שוחרים !!!

elik121

New member
תתפלא,אף אחד מהם לא שוחר

צאו מהסרט שנראה לכם ששוחרות זה יחידת עלית,זאת בסך הכל אפשרות לאנשים עם ביות בבית להשיג מקצוע,מעדיפים אנשים שסיימו תיכון או הנדסאי בבתי ספר רגילים. עצוב,לפעמים שגוי,אבל זאת האמת,תצאו מהבועה כמה שיותר מהר.

mgd3

New member
אתה ממש חוצפן...

אני שונא את האנשים שאומרים שהשוחרים הם אנשים עם בעיות בבית ובגלל זה הם באו לטכני. לי אין שום בעיות ואני באתי לטכני לא בגלל שלא יכולתי להשיג מקצוע בחוץ אז אני מבקש לא לרשום דברים כאלה ואני כמעט בטוח שרוב השוחרים הם אנשים כמוני.

Barbie in love

New member
WTF???? איזה תיאוריה מטומטמת.

איזה בעיות בבית בשכל שלך? מה הקשר בין המעבר לטכני לבין בעיות בבית?

שטויות , אולי לך יש ביות בבית ...

אבל לשוחרים אין שום בעיות בבית והמפקדים מעדיפים שוחרים . אתה מקשקש בצורה מדהימה . טוב ,יכול להיות שהביות שלך חמורות ואז אתה לא אשם . ..

elik121

New member
תתפלאו,לפני שאתם תוקפים

את העניין הזה על שוחרים אמרו לי יותר ממפקד אחד,אחד מהם הוא מפקד טייסת. לאף אחד לא אכפת מה היית לפני הצבא,צאו מהסרט,לא רוצים,אל תאמינו לי,לא תגיעו רחוק. שוחרות זה לא הרבה,זאת רק דרך ללמד אותך להחזיק מטאטא יותר טוב. מעריכים יותר אנשים איכותיים בלי קשר לשוחרות או לא.

אוייש באמת ..

בהנחה שאמר לך את זה מפקד טייסת, לו היית מעט חכם היית מבין מדוע אמר זאת ... הרי פחות מעשרה אחוז הם שוחרים והשאר לא . היית רוצה שמפקד טייסת יאמר דברים שמפלים בין חיילים ? אני כל כך מאמין שאמר לך את זה אבל אם אמר, אז זו הסיבה . אני דיברתי עם מטת"אים , והם אמרו מפורשות שהם מעדיפים שוחרים . מטת"אים , אגב, מבינים קצת יותר ממפקדי טייסות על המערך הטכני, מטבע הדברים ...

Barbie in love

New member
אז אולי למפקד טייסת הרביצו בבית ../images/Emo46.gif

נכון פנימייה היא פיתרון טוב להרבה אנשים שיש להם בעיות ואכן יש מספר שוחרים שהגיעו לטכני מהמניעים האלו אבל לא כי זה הטכני שאוסף אנשים עם בעיות אלא כי פנימיות הן פיתרון לאנשים עם בעיות בבית, שוחרים עם בעיות בבית יכלו ללכת ללמוד בכל פנימייה אחרת אבל כנראה יש סיבה טובה שבחרו בטכני (למרת שלאחר ארבע שנים אני יכולה להגיד שזאת טעות). לא זכור לי שהמניע שלי להגיע לטכני היה בעיות בבית או שהיו לי בעיות בבית בכלל.

אם אתה אומר שאף אחד מהם לא שוחר אז ככה :

או שאתה משקר או שאין לך מושג ואתה ממציא . בשני המקרים, מצבך עגום . אולי זה כי יש לך ביות בבית ..

elik121

New member
אני רוצה לראות שמישהו מכם הוא יותר מ....

טכנאי דרג א עלוב שמכיר רק את הגריז.... אל תעיזו לפקפק לי באינטליגנציה,אני קצת יותר מכולכם בצבא... לצערי לא אוכל לפרט מה בדיוק,רק אגיד שאני עובד מול חברות אזרחיות ,כמו HP ומיקרוספט. חבל שאתם בוחרים לא להקשיב,אלא לקחת הכל כמו ילדים,בטיפשטות.

למעלה