שאלה למביני עיניין

אריאלה22

New member
שאלה למביני עיניין

אלו תוצאות שקיבלתי באיסוף שתן שביצעתי אלבומין - 101.5 (הגבול הוא 30) פינוי קריאטנין - 215 (הגבול 139) חלבון - 266 (הגבול 150) נפח השתן - 5.7 ליטר משקל - 113 גובה 1.78 BMI= 35 האם מישהו יודע האם תוצאות אלה מעידות על התחלה של אי ספיקת כליות/בעיה אחרת בכליות. האם יתכן שהתוצאות הנ"ל נובעות מהסכרת למרות שהיא מאוזנת מזה חצי שנה, והאם יתכן שיצאו גרועות בעקבות דלקת בגרון בזמן איסוף השתן? (בכל אופן הפנתי את השאלה גם לד"ר לזר) תודה לכל מי שיענה!!!

mariusvi

New member
האם חשבת אי פעם שהכל בגלל תזונתך ?

אפשר לשפר את המצב, עד כדי הורדת האינסולין, ע"י מעבר לתזונה מתאימה. חבל להסתכן בסיבוכים הצפויים של הסוכרת.

אריאלה22

New member
אני מאוזן עם דיאטה - 6 חודשים

עם A1C= 5.2-5.3 תודה על התשובה, אתה יודע אם זה בעיה בכליות?

הבדיקות אכן מראות אפשרות לבעיה

בתיפקוד הכליות, כי הם משחררים יותר מדי חומרים שאמורים בסוף הסינון להישאר בגוף ולא להשתחרר עם השתן. זה יכול לנבוע מהסכרת, וגם ממגוון גורמים אחרים. כיוון שהבדיקה נעשתה בזמן דלקת גרון, יכול להיות מומלץ לחזור עליהם בזמן בריאות, כדי לודא שלא היתה השפעה על הבדיקות. מעבר לכך, כדאי להפנות תשומת לב לכליות שלך כדי לנוע בעיות עתידיות, הן באמצעים תזונתיים והן באמצעות רפואה משלימה.

shay10000

New member
לא מבינים עניין

נכון שהבדיקות מעל הנורמה, זה פעם הראשונה?, יש עוד בדיקות ברצף? בדיקה אחת לא מחייבת, עוד שהיית חולה באותו זמן, חוץ מזה גם שאתה בלי סיבוכים הרופאים מנסים לשכנע אותנו לקחת כדורים, אתה לוקח כדורים לתיפקוד הכליות? תתייעץ עם הרופא, אבל לפני שתחליט, תעשה שוב בדיקות. סיפור קצר, בשנה אחרונה בשלוש בדיקות דם יצא לי תיפקוד כליה גבולי, לפי הרופאה משפחה שלי, הרופאה הסוכרת שלחה אותי לנפרולוג על סמך הבדיקות הגבוליות, שוב עשיתי בדיקה בהתאם לבקשת הנפרולוג, הוא הסתכל על הבדיקות, ואמר לי שאני עמוק בתוך הנורמה, מצא חן בעיניי הביטוי, עוד לא התחלתי לקחת כדורים, הוא ביקש מימני לחזור אליו בעוד 3 חודשים עם בדיקה חוזרת ואז נראה מה עושים, אני ממליץ לא להתרגש במיוחד מתוצאה בדיקה אחד, גם לא שתיים, רק אם אתה יודע שיש לך כבר בעיה. בהצלחה.

אריאלה22

New member
זו לא בדיקה 1

זה בדיקה שנפרולוג ביקש חצי שנה לאחר שהייתי אצלו, כשעשיתי 2 בדיקות קודמות לחלבון ויצא 187 ואח"כ 154 כששמרתי על תזונה(גבול 150) ועכשיו קפץ ל-226 כשלא שמרתי טוב, למרות שה-A1C היה תקין. האלבומין פעם 1 תקין ופעם 2 לא וזו בדיקה רביעית, קריאטינין לא תקין כל הזמן ופינוי קיאטינין ראשון שעשיתי. בנוסף ה - US כליות היה תקין וגם מבחן קפוטן שיצא שלךילי ודיבר על תפקוד תקין וספיקה תקינה של הכליות. אז התוצאות מבלבלות?? אני אצל הנפרולוג ביום ד' הקרוב ונקווה לטוב. הוא לא נתן לי כדורים, כי חשב שאתאזן בגלל הדיאטה רק שלךא ירדתי במשקל באותו קצב קטודם. כפי שאתה רואה אני מבולבל ולחוץ. בייחוד כשפעם שעברה בבדיקות יותר טובות הוא אמר לי שזה יכול להתדרדר לאי ספיקת כליות והוא יכול לתת כדטור שלא ימנע אלא יאט את הקצב זהו!!! אני בלחץ!!!!!!!!1

mariusvi

New member
דיאטה מאוזנת ?!

אם אתה לא יכול לשמור על הדיאטה שלך לאורך זמן, לא נראה לי שהיא לגמרי מאוזנת. גם העובדה שהיית חולה בדלקת גרון מעידה על כך שהמצב לא ממש תקין. איזה סוג פחממות אתה צורך ומה עוד אתה אוכל ? זה שאתה לחוץ, כדבריך, גם עלול להשפיע על התפקוד ההורמונלי. אז תרגע ואולי תחפש גם אתה תזונאי אחר... תזונה יותר מתאימה תעזור לך לפתור את כל הבעיות.

shay10000

New member
נפרולוג

הנפרולוג שלך מומחה לסןכרתיים? אני מטופל בבלינסון ויש שם רופא שמטפל בסוכרתיים, הייתי אצלו פעם אחד והתרשמתי מימנו, אולי שווה לברר בשבילך. שמו ון דייק ועובד במחלקה יתר לחץ דם למרות שהוא מטפל בכליות של סוכרתיים אם אתה רוצה צריך להתקשר ישירות למחלקה לא דרך המוקד כי הם לא יודעים. שכחתי משאני אומר זה אם אתה חבר הכללית.

אריאלה22

New member
תודה על המחשבה הנפרולוג שלי

הוא ממכבי ועובד גם באיכילוב, אני לא יודע אם הוא מומחה לסוכרתיים, רופאת המשפחה שלי שהיא מאד מקצועית (ידעה על האיזוטרל לפני כמה חודשים) שלחה אותי אליו. ואן דייק מקבל גם מטופלים של מכבי???? תודה שוב

shay10000

New member
נפרולוג

מצאתי!! הטלפון של המחלקה י.ל.ד.(יתר לחץ דם) 03-9377481, תתקשר ותברר, הם בטח יגידו לך.

למעלה