שאלה למבינים

11122233311

New member
שאלה למבינים

וכנראה ששוב אני פונה ל9 ball יש בבעלותי מקל, לא כזה טוב, אבל בהחלט טוב יותר ממקלות של מועדונים, כאשר אני משחק איתו הוא לא עובר לי חלק על היד אלא משפשף לי את העור ומפריע למכה וגם כואב. האם יש דרך (כאשר אין לי טלק בהישג יד) לעשות אותו חלק? הסקוץ' לא בא בחשבון הוא מוריד שכבות עץ מהמקל. וגם מעניין אותי איך המקצוענים מחליקים את המקל, האם זה מה שהם עושים עם המגבת כשהם יושבים במקום? ומה הם בעצם עושים איתה?

9ball master

New member
במשפט אחד....

keep it clean בהרחבה.... המקל לא עובר חלק על היד כי הוא דביק ומלוכלך וזה נובע משילוב של יד מזיעה (אפילו קצת) ולכלוך שנמצא בכמות נדיבה על השולחן ובכל פינה במועדון ביליארד ישראלי.... אז איך לשמור על המקל נקי וחלק?
ראשית יש לשמור את היד המגשרת נקייה ויבשה, הלכלוך למקל עובר מהיד הזאת. על מנת לשמור על היד המגשרת יש להמנע מרטיבות ושמנוניות כלומר לא להשתמש ביד הזאת להרים כוס משקה שתרטיב את היד ולא לאכול עם היד הזאת.. זה גם לא הגייני וגם האוכל יעביר שמנוניות ליד, הרטיבות והלכלוך הופכים ל "בוץ" שנדבק למקל. אם אתה מזיע בכף היד אז יש לכך מספר פתרונות: 1. תדרוש מבעל האולם הקמצן שידליק מזגן. 2. תביא אתך מגבת קטנה על מנת ליבש את היד. 3. תשתמש בקצת טאלק (אם אין אז תביא מהבית בקבוק קטן) 4. אם היד שלך מאד מזיעה אז טאלק רק יהיה פתרון לכמה דקות לפני שהוא יצטרף לעיסה הדביקה שעל המקל ולכן הפתרון הטוב ביותר למי שיש יד מאד מזיעה היא שימוש בכפפת ביליארד.
שמירה על ניקיון: גש כל כמה משחקים ותשתוף את הידיים טוב עם מיים וסבון. חשוב לייבש את היד טוב טוב לפני שאוחזים במקל. לייבוש היד תשתמש במגבוני נייר ולאחר השימוש שהמגבון לח תשתמש בו על מנת לנקות את קנה המקל (ה shaft) לאחר מכן כך מגבון נקי ויבש ותייבש את ה shaft במהירות, תרגיש שנוצר חום מהחיכוך של המגבת עם העץ, זה אומר שאתה סוגר את הנקבוביות של העץ שהמגבת הלחה פתחה על מנת להוציא את הלכלוך. לאחר סיום המשחק תחזור שוב על פעולת ניקוי המקל אך ביסודיות. השימוש במגבת תוך כדי משחק נועד על מנת לנקות את המקל מזיעה ולכלוך. על תשכח שהם לא יכולים באמצע משחק בתחרות להתחיל רוטינה של לנקות את הידים והמקלות אז הם משתמשים במגבת לייבש את היד ואת המקל.

למעלה