שאלה למבינים-

Reign Of Chaos

New member
שאלה למבינים-

נניח ואמרו לי להתייצב בבקו"ם ב-22 לנובמבר, וזה יוצא על יום רביעי (גיוס לנח"ל). אז אחרי השרשרת חיול וכל זה.. נוסעים ישר לבא"ח נח"ל ליומיים (עד יום שישי)? או שנשארים לעבודות רס"ר בבקו"ם ואז שבוע אחרי זה מגיעים איך שהוא לבא"ח נח"ל?

RENI1

New member
נוסעים לבא"ח לדעתי.

יומיים בצבא זה הרבה זמן :) וחוץ מזה, איך אתה בטוח שתצא שבת ראשונה?

Amazing18

New member
ממ

אני גם חושבת שנוסעים לבא"ח מפאת העובדה שזה יום רביעי ויש באמת הרבה [!!!!] זמן עד יום שישי... אפילו בגיוס שלי [כלומר בנות המחזור שלי...] שהוא התחלק לשניים, החצי השני התגייס ביום חמישי ועדיין שלחו אותן לניצנים בצהריים ואת כולם הביתה יום שישי...

Reign Of Chaos

New member
אני הבנתי שגיוס צנחנים לפחות

שזה יוצא יום חמישי, ישן בבקו"ם ועושה קצת עבודות רס"ר, חוזר הביתה ואז בא לשפיפון ביום ראשון. בכל אופן אמור להיות שבוע הסתגלות שבסופו יוצאים, היומיים האלה, זה שבוע הסתגלות?

GGG12345

New member
שבוע הסתגלות זה שבוע קליטה

גיבוש יחטיות וכו' נעשה בו.

Amazing18

New member
צנחנים ../images/Emo99.gif

צנחנים בהחלט נשארים לילה בבקום, חוזרים הביתה ויום ראשון מתייצבים בשפיפון... למה? אני חושבת שאולי בשל העובדה שהגיבוש יחטיות שלהם מתקיים בשבוע הראשון שהם כבר מגיעים לשפיפון.... אין לי מושג מתי מתקיים הגיבוש יחטיות שלהנחל אבל אולי לפי זה תוכל לדעת אם תצא או לא... ואממ כן, יש מצב שזה השבוע הסתגלות שלך :) אני חייבת לציין שגם אחרי שנה, לא הסתגלתי.

Wing Chan

New member
תשיגי לך חבר צנחן כבר

ונגמר הסיפור!!! בחיי יא אללה

Amazing18

New member
אחד לא מספיק ../images/Emo9.gif

I JUST CANT GET ENOUGH I WANT MORE AND MORE AND MORE יאמי.

Reign Of Chaos

New member
יש משהו בדבר הבחור שענה שניה לפנייך

צריך להיות שבוע קליטה, שבו מדברים על שטויות, מסבירים שטויות ועושים גיבוש יח"טיות. ואת זה בטח לא עושים ביומיים האלה של אחרי הגיוס.. אז יש מצב שנצא גם בשישי הראשון (אחרי יומיים) ובשישי שבוע אחרי?

Amazing18

New member
יש מצב..

כמו שיש מצב שתסגור את 2 השבתות. אי אפשר לדעת בצבא.. בצנחנים זה קבוע, נכון אבל אנלא רוצה לומר לך סתם וגם אתה.. קח לך ציוד לשבועיים, לך תדע......

תגובה

בס"ד 1. אין קשר בין הגיבוש לבין זה שהם משתחררים לחמשוש. זו מעין מסורת של צנחנים, כמו שלחיל הים יש מסורת לבוא לבקום, ובאותו ערב לחזור הביתה. לכל חטיבות החי"ר יש את הגיבוש בשבוע הראשון לטירונות, שהוא בעצם שבוע טרום-טירונות. ואכן, זה שבוע ההסתגלות. 2. החיילים לא מתייצבים בשפיפון עצמאית, יוצאות הסעות מנקודות מרכזיות. 3. כמו שאמרתי, אין קשר בין הגיבוש ליציאה, כך שאע"פ שהגיבוש שלו יהיה בשבוע הראשון, זה לא אומר שהוא ייצא שבת

Amazing18

New member
יאו כמה אתה לא אוהב אותי..

מה קשור לזה שהם לא מגיעים עצמאית לשפיפון?! שעה 10 מחנה נתן מספיק בסדר בשבילך? יא סבא, דיי אתה מתחיל להרגיז

לא אוהב? שטו?

בס"ד אמרת כמה דברים לא נכונים, ותיקנתי, ע"מ שהבחור כאן לא יהיה תחת הרושם השגוי.. אין יל שומדבר נגדך, אל תדאגי.

תשובה

בס"ד 1. במרבת המקרים, גיוסים קרביים ישנים לילה אחד בבקו"ם. מכאן, שבמבקרה כזה, אתה מתחיל את השבוע שלך בחמישי. יש מכאן 2 אופציות: א. תקבל חמשוש. ב. תסע בחמישי בבוקר לבא"ח ותסגור שבת לפנים. 2. במקרה ואתה לא ישן בבקו"ם יש עדיין 2 אפשרויות: א. תצא שוש ב. תסגור שבת לפנים.. בבא"ח.. לא בבקו"ם.. אין לך קשר לבקו"ם. בשאלה שלך יצאת מנקודת הנחה שגויה מאוד שזה ודאי שתצא שבת ראשונה. וזה ממש ממש ממש לא ודאי.. אתה הולך להיות קרבי או סמרטוט?
תתרגל לסגור

שיר86

New member
לפי דעתי..

כשחבר של התגייס(במקרה גם לנח"ל ובמקרה זה יצא גם יום רביעי), הוא ישן לילה אחד בבקום ולמחרת בבוקר נסע לבא"ח ולאחר מכן יצאו שוש..שיהיה המון בהצלחה!!

סעמעמק

New member
לא בטוח

שבכלל תצא שבת ראשונה, כמו שאמר סבא, אבל בד"כ יוצאים. בכל מקרה תארוז תיק לשבועיים ותקווה לטוב. בהצלחה.

Shaycus

New member
לא יודע

אבל אני יודע שאני אבוא לתת לך כיף ולהגיד לך שירות נעים ביום הכי מאושר בחיים שלי

למעלה