שאלה למבינים

שאלה למבינים

בתחום האיטום. ברשותי מארז למצלמה דיגיטאלית של "אולימפוס" (C920 Z). יש אטם המחבר את שני חלקי המארז, נכון?, אני מחפש לרכוש אטם נוסף שיהיה לי רזרבי. השאלה היא, האם כל גומיה או אטם באותו הגודל יהיה לי טוב? או שהחומר של שהאטם הנוכחי הינו מיוחד? תודה מראש צלילה בטוחה ויבשה (למצלמה) קיסר הדור

חי בר

New member
לא ציינת איזה מארז יש לך.

האם הוא של אולימפוס, של אייקלייט וכו´. בכל מקרה, אני הייתי מזמין אטם רזרבי ישירות מהייצרן. הייתי פוחד לשים אטם מהום סנטר (גם אם לא נראה שיש הבדל ביניהם). בסה"כ אטם לא נראה לי פריט יקר ולא כדאי להסתכן בהרס המצלמה.

בובי

New member
גם אני חשבתי על זה

האטמים האלה די יקרים 15 דולר לא כולל משלוח . אני אישית היתי הולך על תחליפי אבל היתי צולל איתו כמה צלילות ללא מצלמה ואפילו נותן אותו לצולל טכני שיצלול עמוק יותר אם זה עובר את כל המבדקים אפשר להשתמש לדעתי. כך עשיתי גם עם הסיליקון גריז במקום לקנות שפורפרת בגודל של משחה לציפורנים קניתי משהו תחליפי בגודל של כוס מאג וזה עובד מצוין וולא כל בעיות. בהצלחה

בובי

New member
קניתי באופיס דיפו

משהו שהוא כמו סיליקון גריז השם המדויק אצלי בבית אני יכניס את זה בערב.

בובי

New member
תחליף לסיליקון גריז

אני קניתי באייס חומר שנקרא SUPER LUBE והוא משמש אותי במקום הסיליקון גריז בהוראות היצרן כתוב שהוא משמש גם לאטימה ממי מלח ולעבודה עם או רינג קופסא גדולה בגודל מאג קפה גדול עולה בסביבות ה 50 שקל וסביר להניח שזה ישמש אותך עד 120
שווה בכל מקרה לנסות אותו ולבדוק את האטימות שלו. אני הכנסתי כמות רצינית של מטבעות למארז והשקעתי אותו בתוך דלי לכמה ימים לראות שאין דליפה ושאין השפעה על האו רינג בהצלחה

מארז

לא יכול לענות לשאלתך, אבל יש לי שאלה משלי: איזה מארז יש לך? אתה יודע אם הוא מתאים גם ל C1 של אולימפוס? והיכן קנית אותו? אני פשוט חיפשתי ברשת מארז למצלמה ולא מצאתי אחד שמצויין ספציפית שהוא מתאים, למרות שנראה שכן (מארז של אולימפוס) תודה רבה

בובי

New member
יש באינטרנט כמה חניות שמוכרות מארזי

אתה יכול לשאול אותם איזה מארז מתאים למצלמה שלך וכמה היא עולה הלינק של החנות נמצא בעבודה אם אני לא אשכח אני יעלה מחר את הלינק

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
המארז נקרא PT-008

ומתאים למצלמה C-1 של אולימפוס בלבד. תוכל לראות אותו כאן ונדמה לי שגם להזמין. ו ב ב ח י " נ

בובי

New member
מצאתי היכן ניתן לקנות אטמים

מחיר אטם הוא 29 דולר תוסיף זה גן משלוח כך שזה יעלה לך בסביבות ה 40 דולר. לדעתי יקר מאוד לשלם 200 שקל על גומיה. שווה לנסות לחפש תחליפים שעמידים לסיליקון גריז. חשוב לשמור טוב טוב על האורינג המקורי ולעשות נסיונות בלי מצלמה !!! http://www.japan-direct.com/products.asp?type_id=12 ניתן לקנות שם גם מארזים והם עושים משלוחים לארץ למיטב ידיעתי

שירן 9

New member
יש ברחוב החשמונאים ...

חנות שמתעסקת בדיוק עם הדברים האילו ,שם אטם מול אטם ימדדו לך את המידה המדויקת , הגומיות שלהם עשויות מהחומרים הנכונים לשימוש בים ולעמידה בלחצים , שירות מצוין ומחירים עממיים . כן , מניסיון ,מומלץ.

בובי

New member
אפשר להוסיף את שם החנות ?

או לפחות באיזה מספר הרחוב ? תודה

שירן 9

New member
אז שכחתי להוסיף פרט קטן ושולי...

בודאי , החנות נקראת ליא , או משהו מאוד דומה ונמצאת במ"ס 105 השם והמספר נשלפו מזכרוני העמוס באגים ואלי טעיתי במעט , אם תגיע לאיזור תמצא את זה בקלות . כמה חנויות אטמים כבר יש שם? שירן

שירן תודה

באמת מידע רב שימושי ומומלץ מאד קיבלתי ממך. קניתי את האטם למצלמה במחיר של 15 ש"ח בלבד (כי רכשתי רק אחת). להזכירכם כי המחיר המומלץ של היצרן הינו 40$ בלבד. לאחר הבדיקה במים שתהייה כבר בימים הקרובים, אני אדווח שוב כאן. צלילה בטוחה חג שמח

בהחלט

המארז הינו ל- 30 מטר בלבד אך המבחן יהיה על 40 +- תודה צלילה בטוחה חג שמח

הולנדי

New member
החנות בחשמונאים 105

אגב ניתן גם לקנות שם או- רינגים למיכלים בכל הגדלים במחירים מצחיקים חנויות הצלילה קונות מהם

Brand New

New member
רעיון...

אילו אני הייתי מחליף אטם במארז ששומר על מצלמה יקרה הייתי: 1. צולל פעם אחת לעומק מכסימלי עם מארז ריק ללא המצלמה. 2. לאחר מכן שוטף אותו הייטב, מנגב ומייבש. 3. פותח אותו ובודק אם יש סימן כלשהו ללחות או למלח. במידה ואין - האטם בסדר גמור. ובכלל - שווה מדי פעם לבדוק אם יש סימני דליפה במארז ולהחליף את האטם עוד לפני שהדליפה תצליח לגרום נזק למצלמה...

למעלה