שאלה למבינים!

avshalomat

New member
אם הבנתי נכון

אתה טוען שאני דוגל בריצה למאסטר, אנא תן דוגמאות תודה. בוא נסתפק בזה שיש פיתרון לדעתי לזה באופן מוגבל והוא לתת תשובות עיניניות ולתת הערות עיניניות, גם ציניות לדעתי היא במקומה כאשר היא במקומה... כמובן שאפשר שלא, אבל אז כל הקטע של הגנה על איכות הפורום לא נישמע הכי אמין , לי אישית זה נישמע יותר הגנה על איך שבא לי להסתחבק עם החברים שלי, שגם חולקים את תחביבי המשותף, ובמיקרה יש לנו את אותה רמה (בערך של ידע והכשרה) מה שגם בסדר אבל עד ההודעה בשירשור הזה נראה,שמהטרה היא שמירת רמתו של הפורום.

כן מבין, לא חושב.../images/Emo26.gif

מדהים איך הכותרת משקפת את חיי. אבל לא חשוב. לענייננו - כן, כן - אתה צודק. ולא - זה לא הועיל לאותו כותב. אבל מה לעשות - זה עשה לי חיוך גדול. וגם זה משהו.
אגב - מאיפה אתה יודע שזה נער בן 15-16 ולא אישה בת 30? ~אורי בהטפה לכתוב איזה פרט או שניים בכרטיס האישי (רק כדי שיהיה לנו מושג כללי עם מי אנחנו מדברים)~

tomiz

New member
לפי מה שידוע לי בלבד

מאח שלי הגדול שנמצא כרגע בצבא: אתה צריך קודם כל בראיון האישי שנותנים לך בצו הראשון לציין את זה שאתה רוצה להיות מדריך קרכ מגע... לגבי ידע מוקדם, מה שידוע לי שצריך כושר קרבי ממש טוב כדי להתקבל אבל ניסיון באומנויות לחימה זה לא תנאי קבלה הכרחי, עוברים קורס מלא של קרב מגע לפני שניגשים ללמד חיילים איך לתפקד במצב קרב בלי קשר לידע מוקדם. לגבי הקורס מדריכים אני ממש לא יודע אבל לא ממש נראה לי שצריך, לדעתי גם את זה נותנים לך כשאתה מתקבל.

אוקי אכשיו הבנתי ,תודה ובקשר לכושר

מה צריך ממש להגיע כבר לצבא(עם אתה רוצה להיות מדריך) עם כושר קרבי טוב? כי זה מאוד קשה גם למי שיש כושר טוב! כי כושר קרבי לא משגים בקלות!!!!

tomiz

New member
אתה צריך כושר קרבי כי יש מבחני קבלה

וכדי לעבור אותם ולהתקבל אתה צריך כושר קרבי... לגבי העניין עם הפרופיל אני לא ממש יודע לצערי....

תודה על התשובות!

אך אם יש לי כושר קרבי מעולה אבל פרופיל 97 זו לא תיהיה בעיה?!? כי לא מעדיפים קרביים על פני מדריכי כושר?!?

bizhar

New member
עידו, ביררתי קצת למענך.

הצבא פועל ע"פ שלושה קריטריונים: צרכי הצבא, נתוני המתגייס ורצון המתגייס ע"פ הסדר הזה. לבעלי פרופיל גבוה סיכוי גדול למצוא עצמם ביחידה קרבית ולא כמדריכים שם הפרופיל הנדרש נמוך יותר. נסיון באומנות לחימה לא ממש מעניין את הצבא וכנראה לא יעזור פה. בכל מקרה, אתה יכול להגיש בקשה ולקוות.. בהצלחה!

שי רגב

New member
לעידו: עמית פורת יודע!

עידו, כנס לפורום: jujitsu.org.il ושאל שם. יש שם בחור בשם עמית פורת (אגב, הוא "חביב ותיקי הפורום הנוכחי"...
), שהיה מדריך קרב-מגע בצבא. שאל אותו ותקבל תשובה מאוד מפורטת. אגב, לפי מה ששמעתי - צריך הרבה (מאוד!) "ויטמין P"!!!

Pyongwon

New member
אני אנסה לעזור.

יש מקרים שהצבא מוכן להשקיע בבן אדם ללא ידע קודם באומנויות לחימה. בשביל זה, כדאי (כפי שאמור) לשאול בבקו"מ. כן, הצבא מעדיף חברה שעברו קורס מדריכים, אבל לא נראה לי שיש לך מספיק זמן לעשות אותו, היות והם מתקיימים בעיקר (לדעתי) רק בקיץ. אז מזה - רד. מה שאולי תוכל לעשות, זה לחפש מועדון ולהתחיל להתאמן בכל סוג של אומנויות לחימה. תנסה, תגוון, תראה מה מעניין אותך, מה שקרוב אליך איפה שאתה גר. אבל שוב - כפי שנאמר - הצבא יעשה מה שהצבא יעשה - ביום טוב זה מתאים לשניכם. קיצור - תנסה סוגים שונים של אומנויות לחימה, תראה מה יש, תראה מה אין, ותרים גם טלפון לוינגייט - לא יזיק לשאול אותם! שתהיה גיוס קל ונעים, מתי שיגיע! ג'ס.

saragon

New member
שתי שאלות

1) האם מדריך הקרב מגע בצבא הוא גם מדריך כושר לחיילים? 2) וע"פ מה שהבנתי המשכורת של המדריכים שווה לזאת של חי"ר (מעל 600) האם זה נכון?

לגבי 2

גם אני לא יודע - אבל זה לא חשוב! תחשוב איך אתה רוצה לבלות את שלוש השנים שקבע לך חוק שירות הבטחון (נוסח משולב - התשמ"ו). אם "תרויח" שקל אחד יותר או שני שקלים פחות, זה לא מה שיעשה אותך יותר מאושר או פחות מסופק מהשירות.

saragon

New member
נכון אתה מאוד צודק

אך למרות זאת, השאלה שלי היא מאוד יחסית. זאת אומרת שמה שחשוב לי זה הבדלים של 100 ש"ח וכו'. ואתה יודע מה?! אתה באמת צודק בקשר למה שאמרת, איפה אני יהיה מאושר או פחות מסופק, אבל אני תמיד לוקח כמה דברים בחשבון ולפעמים הרווח מגיע לפני האושר. ובלי כל קשר: האם הלמידה והלימוד של קרב המגע בצבא יכול לעזור לי בהמשך דרכי? ואם כן איזה דלתות תפתחנה?

ניסיון להחדיר טיפת מציאות לדיון

גם אם ההבדל הוא של 300 ש"ח לחודש (וזה לא ההבדל) זה לא משנה. את כל הסכום שהרווחת ב3 שנים בצבא (אלא אם אתה עובד במהלך השירות) אתה תרוויח בפחות מחצי שנת עבודה (אם תשתכר מעט מעל השכר הממוצע במשק). ההבדלים זניחים, אפילו לקצינים, כל עוד לא נכנסת לקבע. רווח? מה הטעם לדבר על רווח, כשאתה מקבל דמי כיס? זה כל מה שהצבא נותן לך - דמי כיס לקנות קצת חטיפים בשקם, ולצאת לקולנוע ופאב בחמשוש. ההבדל במשכורות חסר משמעות לחלוטין, לעומת הזמן שתבלה יחד עם אנשים שתאהב או תשנא, בביצוע מטלות מעניינות או משעממות ומדכאות, בין אם כפקיד, כלוחם, או כמשהו בין לבין. שכח מרווח, בכל הקשור לשירות הסדיר. זה רק יאמלל אותך. וחד משמעית לגבי לימוד קרב מגע בצבא - זה לא יתרום מאומה ללימודי אמנות לחימה כלשהי, אפילו לא ללימוד קמ"י או קמ"ג. בצבא לא מעוניינים שתדע להילחם פנים אל פנים מול לוחם מיומן - מעוניינים שתדע לאמר למי ששואל שהצבא לימד אותך להילחם פנים אל פנים. חשיבות נוספת באימונים גם למורל ולביטחון העצמי של הלוחמים. הרבה יותר חשוב מבחינת הצבא שתדע להילחם עם נשק חם - ובצדק.

למעלה