שאלה למבינים...

אקסיומה

New member
שאלה למבינים...

אנשים, אני צריכה את עזרתכם... האם מישהו יודע אם הספר LESSER KEY OF SOLOMON קיים בעברית?? או לפחות מופיע בעברית ברשת...? (אני מתארת לעצמי שלא... נכון שזה יהיה רעיון גאוני לתרגם אותו?)

הספר לא קיים בעברית

ברשת, בכמה אתרים, ישנם קטעים בעברית של הספר, לכאורה "הספר המקורי". קריאה בחלק מהקטעים הללו מגלה כי מדובר בתרמית. אחת ההוכחות הטובות ביותר לכך היא השימוש ב"גרסה העברית" במילה "טטראגרמטון" - מילה יוונית שמשמעותה המילולית היא "המילה בת 4 האותיות", דהיינו, שם האל היהודי. אילו הספר היה נכתב במקור בעברית, לא היו משתמשים בכינוי "טטראגרמטון", שבו השתמשו בעיקר בימי הביניים, בעיקר בגרימאורים (וייתכן כי גם בספרי דת נוצריים). דבר זה גם מראה כי ספרים אלו (כולל ה-Goetia) לא נכתבו בידי שלמה המלך, כי אם קרוב לודאי, בימי הביניים. השיטתיות והסימבוליקה שבכתיבת הקמעות היא החשובה כאן ובעלי מערכת האמונות המתאימה יוכלו לדעתי להפיק תועלת מהם (אם כי מוגבלת לדעתי). לתרגם את הספר לעברית? לדעתי, יש קודם להתמקד בתרגום ספרים איכותיים בתחום, מאשר ישר להתחיל בגרימוארים השונים.

כרמית.

New member
אילן - אני חושדת (אבל רק חושדת)

שיש את הספר בעברית. לפני שנים היתה כתבה בעיתון על איזשהו זקן תימני שעוסק בתורת הנסתר ואני זוכרת בפירוש שהוא יושב ליד שולחן ולידו ספר מתפורר בצורת סידור שכתוב עליו "חותם שלמה" עם ציור של פנטכל. כמובן שמעולם לא נתקלתי בספר הזה "פיזית" מעבר לאותה תמונה בעיתון, וגם שמעתי שיש ספר אחר בשם "חותם שלמה" שמתייחס לאיזשהו כתב מוסלמי בכלל. אבל אני כל הזמן מסתובבת בתחושה שהספר קיים בעברית, ואני רק לא יודעת איך להשיג אותו. קטע מוזר. אני צריכה באמת לברר את העניין.

למעלה