שאלה למבינים...

inDUHvidual

New member
שאלה למבינים... למי שעשה כבר פסיכומטרי- האם המבחנים באוגדן פסיכומטרי מכל הבחינות באותה רמה של המבחן? על החוברת בפירוש רשום "לפניך בחינה פסיכומטרית אמיתית" אבל המורה שלי בקורס טוענת שהמבחן האמיתי יותר קשה והדרך הטובה ביותר זה לעשות ממוצע בין ציוני המבחנים באוגדן לציוני המבחנים (הקשים מאוד בהשוואה) בקורס. האמת? אני בכלל לא בטוחה שאני קונה את מה שהיא אומרת. אולי היא פשוט לא רוצה שנהיה שאננים. ועוד דבר- אני ממש לא דוגלת בשיטת המבחנים הקשים בקורסים. אני מניחה שהרעיון מאחוריהם הוא "קשה באימונים קל בקרב" אבל דעתי האישית היא שמבחני "מתכונת" ברמה מאוד קשה לא תורמים כלום חוץ מהרבה תסכול ובלבול. זה לגיטימי וטוב שיש תרגילים ברמה גבוהה בספר הלימוד כי זה תורם להבנה בתחום אבל לתת פרק כמותי שמתחיל ברמת תרגילים שבד"כ מגיעים באמצע או סוף הפרק ולצפות מאנשים לפתור אותם ב20 שניות זה מוגזם...

inDUHvidual

New member
אופס! מצטערת אבל לא שמתי לב שכבר דנתם בנושא לא מזמן. *עדיין* לא קיבלתי תשובה אבל נראה לי שאנשים לא מסכימים בעניין גם ככה.

ROZEN1

New member
תשובה לדעתי הבחינות של האוגדן באמת יותר קלות מהפסיכומטרי (למרות שהציון שקיבלתי בהם שיקף את הציון שלי בפסיכומטרי), ישנם בחינות בקורס שהם ברמה הרבה יותר גבוהה מהפסיכומטרי, אבל הם באמת משפרות את הרמה במיוחד אם אחרי המתכונת את עוברת על זה ומבינה איך פותרים את כל השאלות שלא הצלחת(חובה לעשות כך לדעתי) אל תתיחסי יותר מדי לזה שאת לא מצליחה עכשיו את המבחנים הקשים הרי מה שחשוב זה המטרה הסופית. באמת השאלות בהתחלה אמורות להיות יותר קלות, אבל זה לא משנה צריך פשוט לזכור ולהתאמן שלא לבזבז יותר מדקה אחת לשאלה (אלא אם יש זמן מיותר). כשנרשמים לפסיכומטרי מקבלים חוברת עם מבחן לדוגמא, המבחן הזה משקף (לדעתי) הכי הרבה את הרמה האמיתית של המבחן הפסיכומטרי

inDUHvidual

New member
וואלה? מצחיק כי קיבלתי את הרושם שהדיעה הכללית היא שהמבחן בחוברת הרישום אפילו יותר קל מהמבחנים באוגדן! ../images/Emo2.gif אני מניחה שאתה צודק לגבי המבחנים הקשים פשוט דיברתי מתוך תסכול לאחר שעשיתי מבחן קורס (זיו כספי). הפרקים הכמותיים פתאום הופכים לבלתי פתירים מבחינתי... אני כמובן עוברת על הטעויות והניחושים ומנסה ללמוד מהם אבל מבחן אח"כ אני באותו מצב בדיוק... אני מרגישה שלא השתפרתי הרבה בכמותי. Bah!

משמים

New member
תשובה באחריות חד וחלק אומר לך, אין שום הבדל בין הבחינות בחוברות לבין הבחינות בפסיכומטרי עצמו. בשתיהן קיבלתי אותו ציון (750). כל מי שתשאלי יאמר לך שהציון היה דומה מאוד אצלו, אלא אם מישהו מאוד התרגש בבחינה. לעומת זאת, הבחינות של הקורסים הן קשות ביותר ומאוד מאוד לא משקפות. חבל על הזמן שלך. את לא צריכה לפתור אותן, ואין הרבה קשר בינן לבין הבחינה עצמה.

משמים

New member
האם יש לשקול תביעה פלילית ? ייתכן שיש מקום לשקול תביעה פלילית או אזרחית נגד המכונים, שמשווקים בחינות קשות להחריד ולא ריאליות כבחינות האמיתיות של הפסיכומטרי. הם מכניסים את התלמידים לפאניקה כדי להוציא מהם עוד קצת כסף.

למעלה