שאלה למבינים בalpha channel

• פותח הנושא ranef
  • פורסם בתאריך

ranef

New member
שאלה למבינים בalpha channel

כשמייצרים בפוטושופ אלמנטים עבור עריכה בוידאו יש לי תמיד בעיה עם השולים של האובייקט (במידה והוא בא כמובן על רקע שקוף) הפוטושופ, לפי דעתי, מייצר כברירת מחדל אלפא שהיא prematted ולא straight שלא כמו באפטר אפקט למשל שם אפשר לבחור בין האפשרויות. ואז כשהאובייקט מולבש על וידאו יש צבע לוואי על השוליים שלו משיהו מכיר? יודע?

preacher

New member
שאלת הבהרה

איך אתה מייצר אלפא? בצ´אנל שאתה יוצר בעצמך, או עובד על שכבה עם שקיפות (כלומר בלי שכבת רקע אטומה מאחור) ונותן לפוטושופ ליצור את האלפא בזמן השמירה? לפי מה שאתה אומר שקורה לך, נשמע שאתה יוצר את האלפא ע"י הוספת ערוץ אלפא חדש בעצמך. כשנותנים לפוטושופ ליצור את האלפא בעצמו בזמן השמירה אין בעיה כזו. מדובר דרך אגב על פוטושופ 6 ומעלה - בגרסאות קודמות לא ניתן לבצע ואז צריך ידנית ליצור את הצ´אנל. במקרה כזה, כדי להמנע מ- prematted חייבים להכפיל את השכבה כמה פעמים עד שפיקסלים חצי שקופים יהיו אטומים, לעשות FLATTEN ואז לשמור.

ranef

New member
אני מייצר את הערוץ בעצמי

ע"י save selection as channel אני לא מכיר אפשרות אחרת בה המחשב מבין מה האזור השקוף בעצמו (חוץ מsave for web - png שלא טוב למטרותי) יש דרך? האפשרות שאתה מציע פוגעת בשקיפות חלקית והופכת את האובייקט לאטום לגמרי וזה לא טוב ברב המקרים בהם יש שקיפות חלקית או אפקטים כמו גלו צל וכו´

preacher

New member
טוב אז ככה:

במידה ויש לך פוטושופ 6 או 7 - כשאתה עובד אל תצייר על שכבת הרקע כלום אלא רק על שכבות נפרדות. אל תיצור ערוץ אלפא בעצמך. בסיום העבודה אחד את כל השכבות פרט לשכבת הרקע, זרוק את שכבת הרקע ותעשה save as ותבחר ב-TGA אם זה הפורמט בו אתה משתמש (אני מניח שכן). פוטושופ ישאל אותך לגבי עומק התמונה ותבחר ב-32 ביט. עכשיו נסה לפתוח אותה מחדש ותראה שעכשיו התמונה אטומה לחלוטין, הפיקסלים שהיו חצי שקופים נשארו באותו הצבע אבל באטימות מלאה, ונוסף ערוץ אלפא. במידה ויש לך פוטושופ 5.5 ומטה, צור בעצמך את האלפא, אחד את כל השכבות פרט לשכבת הרקע, ותתחיל לעשות את הדבר הבא: הכפלת השכבה ואיחוד של שתי השכבות הזהות מחדש. מומלץ לעשות action שיעשה את זה 4 או 5 פעמים ברצף. זה יהפוך את כל הפיקסלים החצי שקופים לאטומים לחלוטין. יכול להיות שתצטרך לפהפעיל את ה-ACTION פעמיים. עכשיו אחד עם שכבת הרקע ושמור.

ranef

New member
יש לך טעות

כאשר שומרים קובץ כtga מבלי שתגדיר לו בעצמך מהו ערוץ האלפא הוא מייצר שכבת אלפא שכוללת את כל גודל המסמך - כלומר כל המסמך אטום

preacher

New member
לא אצלי.

שוב: איזו גרסה של פוטושופ? והאם אתה עושה FLATTEN לפני שאתה שומר? כי הרעיון הוא שאתה *לא* עושה אלא משאיר חלקים מהמסמך שקופים (עם המשבצות האפורות-לבנות ברקע)

ranef

New member
אני עובד עם פוטושופ 6

ובצעתי את כל ההנחיות כפי שתיארת

preacher

New member
אוי. אתה צודק. זה בפוטושופ 7 בלבד.

אז תעבוד בשיטה של פוטושופ 5.5 - יצירת אלפא ידנית ואז הכפלת השכבות עד שהפיקסלים אטומים.

tal rom

New member
זה תלוי בתוכנה...

הבעיה שאתה מתאר נפתרת בצורה מאוד משעשעת לדוגמה מלל עם הילה שצריכה לעבור לתוכנה אחרת לוידאו - לא משנה התוכנה המצב האידיאלי הוא להשטיח (Flatten) את השכבה כך שתוצאה הסופית תהיה ללא סגנונות שכבה למניהם (Layer style) אפשר לעשות את זה בשתי צורות לחבר עם שכבה שקופה או להכניס לתוך קבוצת שכבות (Layer Set) במצב הזה כל הפיקסלים ה"שקופים למחצה" יופיעו עם נתוני השכבה ויעברו כמו שצריך לתוכנות אחרות כמו אפטר או תוכנות וידאו אחרות, כאשר התמונה שתשמר כוללת שכבה אחת שקופה ללא Background . המצב השני הוא שימוש באלפה ואז צריך לזכור ששכבת ה-backgruond חייבת!!!!! להיות בצבע שחור, אחרת תקבל הילה אפורה או צל אפור וזה מאוד לא נעים. ואם כבר מדברים - לא לשכוח להפעיל פילטר Motion Blur ב90- מעלות ומרחק של פיקסל אחד על כל החומרים שיוצאים לוידאו כדי שלא ירצדו על המסך טל

ranef

New member
את רב הדברים אני כבר מכיר

אבל נראה לי שהרקע השחור הוא המפתח לפתרון הרבה בעיות תודה אגב, מה התכוונת כשכתבתת "תלוי בתוכנה" - של המייצא או של המייבא?

למעלה