שאלה למבינים בתזונה

שאלה למבינים בתזונה

השבוע הגיעה אליי מטופלת עם כל מיני בעיות, ביניהן מחלת כליות, שלא ידעה להגדיר את שמה, חוץ מהעובדה כי אסורים לה המון דברים מבחינה תזונתית...מה שנשמע הגיוני... מה שהדהים אותי במקצת ונראה לי לא הגיוני , היא העובדה כי הדיאטנית והרופא (אורולוג), שניהם גם יחד אמרו כי אסור לה בתכלית האיסור דגנים מלאים מכיוון שהם מעמיסים על הכליות. מבחינת התזונה היא רשאית לאכול רק מזונות ריקים (אורז לבן, קמח לבן בצורת לחם אחיד רגיל למשל) נכון שכל הערך התזונתי ויטמינים, מינרלים (אבות המזון) נמצאים במזון המלא, אך האם ויטמינים ומינרלים המגיעים באופן טבעי במזון יכולים עד כדי כך להעמיס על הכליות, שהם אסורים במצב של חולשת כליות פיזי? הבטחתי לה שאברר בנושא ואשמח לשמוע דעתכם. תודה, תמי

hal767

New member
לא נתת מספיק נתונים

דווקא לחולי כליות כדאי מאד לצמצם בדגנים. אבל אינני יכול להתייחס במדוייק בלי לדעת את התמונה השלמה. לגבי המלצות ה"מומחים", אל תצפי להרבה היגיון מאנשים אלה מתחום הרפואה הקונבנציונאלית.

האל תודה

אילו נתונים חסרים לך? מדובר באישה מבוגרת (סביב 60+). היא בעצם הגיעה אליי לטיפול בעיסוי ובשאלון ששאלתי אותה על אינדיקציות וקונטרה אינדיקציות, הסתבר שהיא סוכרתית, לח"ד גבוה, ובעיה בכליות שמגבילה אותה בתזונה, כשהיא פירטה על התזונה עלה הנושא כי אסור לה לאכול דגנים מלאים, הסיבה לפי הסברתה היא כפי שכתבה שולמית בגלל הסובין, אך לא בגלל הפרעה לספיגת מינרלים, כי אם בגלל שזה עלול להעמיס על הכליות לדברי הרופא והדיאטנית הקונבנציונאלית (מה שנראה לי תמוה) איני מבינה הרבה במחלת כליות, עוד אין לי נסיון בעניין, ולכן אשמח לשמוע על המלצות תזונתיות במצב זה. אודה לך אם תסביר לי מדוע מומלץ לצמצם באכילת דגנים. דבר נוסף שאמרו לה הוא הגבלת ירקות לכוס סלט ליום. לגבי שתיה, היא דווקא שותה הרבה מים (כ- 2 ליטר ביום) שותה קפה דגנים (צ'יקו)- 2 ליום מאוד אוהבת מוצרי חלב, אך כעת לא אוכלת הרבה, כי אם 3 כפות גבינה לבנה ליום על 2 פרוסות לחם אחיד... (המלצת הדיאטנית...
- בעיני נשמע מזעזע...) מרבה בחלבונים מן החי בעיקר בצורת דגים (שגם תמוה בעיני, כי דווקא חלבונים מן החי נראה לי כי מעמיס יותר על הכליות מאשר דגנים מלאים, האם אני טועה?) בקיצור התזונה שלה נראית לי על הפנים, וזה בהמלצת רופא ודיאטנית ש"מתמחים" בבעיות כליות...כך שהיא מאוד חוששת לשנות את התזונה... מבחינתי כרגע, היא מגיעה בעיקר לעיסוי וכאן היה לי חשוב לדעת על הכליות בגלל השמנים הארומאטיים, שצריך להיזהר מאוד עם בעיות בכליות...אבל הייתי שמחה ללמוד יותר על תזונה מתאימה למצבה, כדי לשנות לאט את התזונה הקלוקלת שלה. (דרך אגב, אמה מתה מאי תפקוד בכליות, הייתה כמה שנים עם דיאליזה) המון תודה, תמי

hal767

New member
כמו שכתבתי

אל תחפשי היגיון ברפואה הקונבנציונאלית,בוודאי לא בבעיות כאלה. הבקשה שלך דורשת הרצאה ארוכה, בוודאי ארוכה מידי למסגרת הזאת. הטיפול, כידוע לך, הוא מאד אינדווידואלי, מותאם למקרה. במחלות כליות וסוכרת, הטיפול מאד מדוייק. אגב, יש קשר בין כל המחלות שלה. לכולם אותו גורם-תזונה גרועה ואורח חיים לקוי. סביר שהיא התחילה עם לחץ דם גבוה, והתרופות להורדת לחץ דם בייחד עם התזונה הגרועה, גרמו לסוכרת. מחלת הכליות היא, כנראה, סיבוך של הסוכרת בשילוב גורמי המחלה שציינתי קודם לכן. מוצרי החלב חייבים להעלם לחלוטין מתפריטה, לדעתי, הם מהגורמים לכל צרותיה אלה, הן לסוכרת והן למחלת הכליות. לחם ודגנים, כנ"ל. תגובתם בגוף חומצית מאד ומזיקה לכליות חולות, והם דורשים הרבה עבודת לבלב לפרוק העמילנים, הנמצאים בהם בכמות גדולה, והלבלב שלה הוא ממילא לא במצב טוב, אז למה להמשיך לעייף אותו ? דגים-הרבה יותר גרועים מבשרים אחרים. הם נרקבים כשהם לא נמצאים במים, ובמערכת העיכול הם נרקבים הרבה יותר מהר ומייצרים חומרים ארסיים. ככלל, חלבונים מהחי פוגעים בכליות. שתיית מים מרובה אינה מקלה ומשפרת. להפך, היא גורמת לעומס מיותר על הכליות וחשש לשקיעת המינרלים שבמים, בכליות. מפנה אותך למאמר שלי שפרסמתי לפני מספר שבועות בפורום הזה בנושא שתיית מים נכונה. הרפואה הקונבנציונאלית אינה מרפאה חולי כליות, ולדעתי המלצותיהם מחמירות את המחלה. בוודאי שהתרופות הן חלק מהמשך הנזק. כליות הינן איבר קשה לריפוי, בוודאי שיש גם סוכרת וטיפול תרופתי. תזונה צמחונית אורגנית נכונה יכולה לעזור הרבה.

hal767 שלום. בעניין מה שכתבת -

אכן, גם לי יש חברה בת 45 שכבר כמה שנים סובלת מתת פעילות של הכליות, ואכן גם אצלה זה התחיל מלחץ דם גבוה ואנמיה חזקה. הבעיה איתה שהיא גם לא מגיבה טוב לדיאליזה שהיא עושה 3 פעמים בשבוע וסובלת בעקבות הדיאליזה מכאבים חזקים ומחולשה. באמת אסרו עליה לשתות הרבה נוזלים. בטנה נפוחה מאוד מאוד. מדי פעם היא מתאשפזת בבית חולים, בגלל שמצבה מחמיר והיא כמעט "הולכת". מסכנה מאוד. אני מרגישה כאילו אין לה מזור. והרופאים אומרים לה שהיא לא המקרה שהשתלה בכלל מתאימה לה, וכך היא מתדרדרת במצבה... כיצד אפשר לעזור לה?

hal767

New member
כנראה הבעיה אצלה בשלב מתקדם

קשה להבטיח משהו בלי שמכירים את המקרה היטב. במקרים שהמחלה בשלב מתקדם, גם עצירת תהליך ההחמרה נחשב להצלחה, והיו מקרים שעם 20% תפקודי כליות ותזונה טבעונית אורגנית מתאימה, חיו חיים תקינים ובריאים ללא צורך בתרופות ודיאליזה. הדרך הטבעונית, במקרים כאלה, מחייבת משמעת של הפציינט בכל הקשור לתזונה וחיים נכונים. חשוב מאד מצב נפשי חיובי ורצון עז להחלים ולחיות. כאמור, לא מבטיחים מראש דבר.

0 אור 0

New member
אבל אבל אבל

כתבת מה אסור: דגנים מוצרי חלב דגים בשרים כמובן מן הסתם (לא נופלים בהגדרה של תזונה צמחונית אורגנית) אז בעצם מה נשאר: ירקות, פירות קטניות ואגוזים השאלה אם גם בהם יש מגבלות מסויימות (למשל פירות בדרך כלל מוגבלים בכמות המומלצת לחולי סוכרת) והאם רשימה קצרה זו של מצרכים מספקת את כל הנדרש לתזונה המלאה?

hal767

New member
אין בעיה לספק לגוף את כל צרכיו

התזונתיים גם באמצעות מגוון קטן של פריטי מזון. בטבע כל בעלי החיים מתקיימים היטב על מספר קטן של פריטי מזון איכותיים. בוודאי שמקרה כזה מסובך של סוכרת, אנמיה, לחץ דם ומחלת כליות מאלצים תפריט עם מגבלות. אני מוכן להמר שישנן בעיות נוספות עליהן לא קבלנו דיווח. ועדין, עם מספר קטן יחסית של פריטי מזון, אפשר לבנות תפריט מגווון. יש להתאים את התפריט בדיוק רב למקרה המורכב הזה. פירות וירקות מאד מסויימים יהיו חלק מהבסיס התזונתי. לגיווון, אפשר לשלב ירקות מאודים מסויימים. אגוזים ושקדים יש לדעת להתאים נכון בגלל בעיית הכליות. קטניות מונבטות עשויות להתאים במקרים מסויימים. החשוב הוא השלב השני. אם יהיה שיפור, בוודאי שיהיה אפשר להרחיב את התפריט.

הי האל

ראשית, המון תודה על הפירוט ועל ההסבר מדוע דגנים אינם טובים לה וכמובן שאני מסכימה עם כל מה שכתבת גם לגבי מוצרי חלב, (שגם אני אמרתי לה דבר ראשון להוריד.) וגם לגבי השתלשלות המחלה (תזונה לקויה>לח"ד>סוכרת>כליות...ואגב כך גם אנמיה...) מה שנשאר לה לאכול, אם מורידים את כל מה שאסור לה הוא בעצם מעט מאוד. אמנם לא נתבקשתי על ידה להרכיב לה תפריט, אך מכיוון שאני עוסקת כנטורופטית בייעוץ תזונתי (פשוט מרגישה קצת חוסר בטחון בנושא הספציפי הזה של כליות...) מעניין אותי לדעת מה כן מותר לה לאכול, מה לא יעמיס על הכליות ולאיזה כוון להפנות אותה בנושא ספציפי זה. אגב, לא צורף המאמר שהפנית אותי אליו, אשמח אם תנסה לצרפו שוב. שוב תודה, תמי

hal767

New member
אינני יכול ליעץ במסגרת פורום

יעוץ דורש הכרות מאד מעמיקה של הפציינט. במקרים כאלה ישנם מגבלות תזונתיות לא מעטות, אבל עדיין אפשר לבנות תפריט מגווון וטעים. הוא בוודאי יהיה שונה מהתפריט הנוכחי והוא חייב להיות מבוסס על מזון אורגני. השילוב של סוכרת ומחלת כליות הוא בעייתי ודורש ידע והבנה בנושא. אם את חשה שזה חסר לך, עדיף לא לקחת את האחריות ולייעץ. המטרה של הגישה הטבעונית היא לרפא ולא לעסוק באיזונים של סוכר והתעסקות בסימפטומים. יחד עם זאת ישנם, לפעמים, במקרים כאלה נזקים בלתי הפיכים ואז קשה לרפא לחלוטין. לשפר, תמיד אפשר. ע"פ בקשתך, הנה המאמר העוסק בנושא השתייה. ההפרסומים בתקשורת מצד רופאים, תזונאים ואחרים, מדברים על שתיית 10 כוסות מים ויותר ליום, כמינימום המומלץ. כל זאת כדי למנוע התייבשות ונזקים לכליות. מביאים לנו הוכחות כביכול על נזקים הנגרמים לכליות בגלל מיעוט בשתיה. שמעתי ברדיו המלצות חמות של רופא, לשתות כמה שיותר, ולא חשוב מה. עולם הרפואה נמצא בהיסטריית השתיה, ומכניס את הציבור ללחץ בנושא זה. איש לא מזהיר מפני שתיית יתר. הפרזה בשתיה גורמת לנזק. דווקא הכליות הן אלו שניזוקות משתיית יתר. זה גורם להן לעומס רב ולמאמץ לסלק את הנוזלים העודפים. דווקא במצב של שתיית יתר. מתקשות הכליות לסלק את חומרי הפסולת מהדם, בגלל האילוץ לסלק את עודפי הנוזלים, הגוזל מהן אנרגיה רבה. החלשות הכליות כתוצאה משתיית יתר, עלולה לגרום לעלייה בלחץ הדם ולהתנפחות הגוף ולנזקים רבים אחרים. תחושת הצמאון היא האיתות של הגוף לכך שרמת הנוזלים בגוף ירדה, ויש לשתות. במצב זה יש לשתות רק מים. נוזלים אחרים כמו מיצי פירות, מרק, חלב ואחרים, הינם מזון, ולמרות תכולת הנוזלים שבהם, אין השפעתם בגוף כשל מים טהורים. כשאדם צמא, הוא זקוק למים, לא למזון. דווקא בזמן צמאון אמיתי עדיף לשתות מים בלבד, כי יכולת מערכת העיכול לעכל, חלשה בזמן זה. במצב של צמאון, כמות מיצי העיכול והרוק, פחותים. גם עיכול המזון יעכב את ספיגת הנוזלים. שתייה ואכילה בייחד היא הרגל נפוץ. תחושת צמאון בזמן או לאחר אכילת מזונות מסויימים, אינה קשורה לאובדן נוזלים. מדובר כאן בצורך אמיתי של הגוף לדלל חומרים מזיקים שהיו במזון, ולא במחסור בנוזלים בגוף. מי שחווה את התחושה הזאת [צמאון בזמן או לאחר ארוחה], מבין עכשיו שארוחה זו הייתה לא ראויה והכילה חומרים שהזיקו לגוף. מלח, תבלינים למינייהם,קפה, עישון סיגריה, מזונות וחטיפים תעשייתיים, מזונות שעובדו ובושלו יתר על המידה, מזונות כבושים ומוחמצים ועוד, יגרמו לתחושת צמאון. כל הפסולת שמכילים מזונות אלה, דורשת דלול ע"י נוזלים כדי לצמצם את הנזק שהם יגרמו לגוף בזמן שישהו בו, אבל הם גם דורשים הרבה נוזלים לצורך שטיפתם החוצה. ההרגל של שתייה ואכילה בייחד הוא פסול. שתייה בזמן ואחרי ארוחה, גורמת לדלול מיצי העיכול והפיכתם ללא אפקטיביים, וכן לשטיפת המזון במערכת העיכול, בלי שקבל פרוק כימי. התוצאה של תהליך זה הינה אי קליטה של יסודות המזון מהמזון, תסיסה ורקבון של המזון במערכת העיכול וספיגת הרעלים הנוצרים מכך במעיים, לדם. רעלים אלה הם הזרעים והשורשים של מחלות רבות. בנוסף זה גורם לבטן נפוחה, לגזים, לחולשה ועייפות לא מוסברים ועוד. אכילת פירות וירקות טריים, למשל, לא תיצור תחושת צמאון. מים טובים לשתייה הם מי מעיינות טהורים. ככל שהמים רכים יותר, כלומר, יותר דלים במינרלים, הם טובים יותר. מי מעיינות אינם מים מינרליים, כפי שמקובל לכנותם. אם האיזור בו נמצא המעיין, נקי מכימיקלים ורעלים אחרים, סביר להניח שמימיו טובים. המינרלים שבמים אינם מהווים מזון לאדם. הם נמצאים במצב כימי בלתי אורגני, והגוף אינו יכול להשתמש במינרלים כאלה. לכן המינרלים שבמים אינם מזינים את הגוף ואינם הופכים לחלק של רקמות חיוניות. הסידן שבמים, למשל, לא יבנה שיניים ועצמות. הוא, כמו כל יתר המינרלים שבמים, מופרש מהגוף החוצה באמצעות מנגנוני ההפרשה השונים [שתן, צואה והזעה]. אם הפרשת מינרלים אלה אינה מושלמת, וזה אפשרי בעיקר כשמפריזים בשתייה, יצטברו מינרלים אלה בגוף ויגרמו להיווצרות אבנים בכליות, הסתיידויות בכלי דם ועוד. כלומר, דווקא שתיית יתר עלולה לגרום לאבנים בכליות. מי ברז אינם ראויים לשתייה כלל. מעבר לזאת שהם אינם טעימים, בלשון המעטה, או לייתר דיוק, הם מגעילים ודוחים בטעמם, הם מכילים כמויות גדולות של כימיקלים מסוכנים שמקורם בתעשייה ובחקלאות, מינרלים בלתי אורגניים שנאספו מהקרקע, כלור שתוסף למים [ כלור זה אקונומיקה], הפלואור הרעיל והמסרטן [כביכול למניעת עששת] שמוסיפים למים במקומות שונים בארץ, חלודה מהצנרת ועוד. אז כמה עליינו לשתות? אין תשובה חד משמעית לשאלה זאת. ישנם גורמים רבים שמשפיעים על הצורך בהכנסת נוזלים לגוף. 1-האקלים. בוודאי שחום ויובש מגדילים את הצורך בצריכת נוזלים. 2-מקום וסוג העבודה משחקים תפקיד חשוב. אדם שעובד קשה פיזית ביום קיץ חם, כשהוא חשוף לשמש הלוהטת, ישתה יותר מהעובד במשרד ממוזג. גם פעילות ספורטיבית קשה גורמת להזעה ואובדן נוזלים, ומגדילה את הצורך בשתייה. 3-מאד חשוב סוג התזונה. צמחוני הניזון מהרבה פירות וירקות טריים, מקבל הרבה מים באיכות מעולה ממזונות אלה. אם הוא ניזון ממזון אורגני, איכות הנוזלים גבוהה עוד יותר. מאחר ומזונות אלה מאד מתאימים לאדם ואינם מכילים חומרי פסולת, הם לא מגרים לשתיית יתר. לעומתם, "מזונות" כמו בשר, לחם, מוצרי חלב, דגים, ביצים, מזונות תעשייתיים ועוד, הם דלים בנוזלים בריאים ומפריעים לספיגת הנוזלים במעיים למחזור הדם, מאחר והם סופגים אותם לעצמם. 4-מצב בריאותי-בזמן שילשול הגוף מאבד הרבה נוזלים, ויש להחזירם לגוף באמצעות שתייה. כשישנה עלייה בחום הגוף, קיימת דרישה מוגברת לנוזלים, ויש לספקה. במצבים של מחלות זהומיות, כשרמת הפסולת בגוף גבוהה, בוודאי שצריך יותר נוזלים כדי לסלקם החוצה. 5-וישנה, כמובן, הדרישה הספציפית של כל גוף, לנוזלים. זאת נובעת מדרך העבודה של הגוף, השונה מאחד לשני. .

מעריכה מאוד את עזרתך

כפי שציינתי, לא נתבקשתי על ידה לטפל בה מבחינה תזונתית, אך התזונה ה"בריאה" שהיא קיבלה מהדיאטנית והרופא התמיהה אותי עד מאוד ולכן רציתי לדעת עוד על הנושא. מכיוון שאני עוסקת בנטורופתיה ומייעצת מבחינה תזונתית כחלק מטיפול כולל, היה לי חשוב ללמוד ולהבין על הנושא יותר לעומק. איני מרגישה בטוחה לייעץ מבחינה תזונתית בנושא רגיש כמו חולשת כליות, מה גם שאמה נפטרה בגלל מחלת כליות, איני מרגישה שאני יודעת מספיק בשביל לקחת את האחריות הזו על עצמי, שלא כמו במצבים אחרים כגון סוכרת, לח"ד, אנמיה ואפילו בעיות נפשיות, שם אני מרגישה "שוחה" יותר בחומר... בכל אופן, תמיד שמחה לדעת וללמוד עוד. עזרת לי מאוד ואני לומדת המון מתשובותייך, גם אם לרוב האנשים הם נראות לפעמים קיצוניות... אני מבינה כי יש מצבים שהקיצוניות מחויבת, כגון מצבים של מחלות. מה גם שתזונה בריאה ונבונה מלכתחילה, תמנע את הרעות החולות ש"התברכנו" בהם בעידן המודרני... אשמח להמשיך וללמוד עוד ועוד ממאמריך. תודה, תמי

hal767

New member
תודה על הקומפלימנטים

רק הערה על המילה "קיצוניות". לדעתי היא לא רלוונטית בנושא הנידון [בריאות, ריפוי ותזונה]. האם תזונה מבריאה, השונה מהתזונה המחליאה המקובלת ע"י רוב האנשים ראויה לכינוי הזה? לדעתי לעשן סיגריה, לאכול ג'אנק פוד, לבלוע כמויות גדולות של תרופות רעל לא יעילות ומזיקות, לאכול חלב ומוצריו ופגרי בעלי חיים, להרעיל את הגוף באלכוהול, זה קיצוני. העובדה שתזונה בריאה שונה מהמקובל, אינה אומרת שהיא קיצונית. היא התזונה המקורית והנכונה לאדם, וחריגה ממנה היא הקיצוניות. כשאני רואה אשה בהריון מעשנת סיגריה, שותה קפה, אוכלת פירות וירקות רווויים בחומרי ריסוס וחומרים כימיים אחרים, אני מביא זאת כדוגמא לקיצוניות ולטיפשות שהתוצאה הבלתי נמנעת שלה היא פגיעה בעוברה. בנושא זה יש ללמוד מבעלי החיים בטבע, השומרים אמונים לטבע שלהם וניזונים מתזונה "קיצונית" השומרת על בריאותם.

הוא שאמרתי...

לאנשים מסוימים זה נשמע קיצוני... אין ספק שהתזונה המקובלת היום היא תזונה מחליאה והדוגמאות שהבאת הן הקיצוניות... כרגע חזרתי מטיפול באותה אישה והצלחתי לשכנע אותה לנסות כוון טבעוני, למרות שהיא היתה קשה לשכנוע, כי הייתה בטוחה שהיא לא תצליח...לאחר שלושת רבעי שעה של שיחה על הטלת בריאותה על המאזניים, היא השתכנעה כי עליה לעשות שינוי באורח חייה והרגלי התזונה שלה שהביאו אותה לחלות כך. לשם כך, אני פונה אלייך במסר אישי, לקבלת המלצות על מטפלים טבעוניים באזור הצפון. תודה, תמי

moonlight

New member
מנצלשת ושואלת את התזונאים

לא פעם הזכרתם כאן את הצורך לאכול ירקות עם דגנים כדי לנטרל את התגובה החומצית שלהם בגוף. שאלתי: כמה ירקות. אני שמה לב כשעל השולחן מונחת קערת סלט גדול, כל אחד מבני המשפחה אוכל כמות אחרת מהסלט, ואני תוהה מהי כמות המינימום שצריך, ואם יש מקסימום, אז מהי הכמות.

hal767

New member
ירקות

אם מדובר על ירקות טריים אורגניים, לא מהסוג החריף, אז כל המרבה הרי זה משובח ולפי ההרגשה הטובה. חשוב להקפיד לא לאכול עגבניה בארוחה הכוללת דגנים.

0 אור 0

New member
העניין הוא שהזכרת פה ושם

שגם ירקות ופירות זה לא כל הירקות והפירות - כלומר שגם מי שמאד משתדל להיות בסדר ולפי כל הכללים, עדיין יכול לפספס, כי אין לו מושג מה "המסויימים" - יש מי שבשבילו סלט ירקות זה מלפפון, עגניה ובצל, או חסה ותערובת עלי ביבי. יש מי שבשבילו סלט זה ערימה של כוסברה עם קצת מלפפון בפנים, ויש למשל ירקות שהזכרת בעבר שהם לא מומלצים כמו סלק או כרוב ...

hal767

New member
ירקות

הירקות הינם מזון חשוב ביותר. ישנם כאלה שיש בהם מרכיב חריף, כמו שום בצל, צנון וכד', ואלה עלולים לא להתאים לאנשים הסובלים ממחלות שונות, כמו מחלות כבד, כליות, סוכרת, דלקות בדרכי עיכול, לחץ דם גבוה ועוד. אנשים בריאים וחזקים בגופם יכולים להשתמש בהם כבתבלינים בצמצום. בכל מקרה לא מומלץ להרבות בהם. לא כתבתי שכרוב אינו מומלץ. להפך, הוא ירק בעל חריפות מעטה, ובדרך כלל יכול להתאים, אם כי ישנם מקרים שכדאי לצמצם בו. ירקות מומלצים בדרך כלל למאכל כטריים בסלאט הם חסה, מלפפון,גזר, סלרי, ארטישוק ירושלמי,קישוא, כלרבי. פלפל ניתן לצרף לסלאט בצנאי שהוא בשל לחלוטין, לא ירוק. הוא עלול לא להתאים לאנשים מסויימים. הכלל הוא, התאמה אישית למקרה. מה שטוב לאחד, לא יתאים לאחר.

moonlight

New member
תודה ../images/Emo140.gif

לגבי כרוב, שמעתי מתזונאית שאמרה לי כי כל המצליבים בעיתיים במקרה של תת פעילות בלוטת התריס. אבל רק במצב טרי. אין בעיה עם מצליבים מבושלים. האם גם לירקות המבושלים ערך, מבחינת ניטרול חומציות למזונות אחרים, כמו לירקות הטריים? האם אפשר בארוחה לאכול רק ירקות מבושלים כתוספת או שחשוב שתמיד יהיו ירקות חיים?

hal767

New member
ירקות טריים ומבושלים

לגבי מה שאמרה התזונאית, אז היא אמרה. אינני מסכים עם ההכללה הזאת. כל מקרה לגופו. לירקות מבושלים אין כל יתרון על המבושלים. ממליץ לא לבשל ירקות בגלל ההרס התזונתי הרב שנגרם להם. אידוי, בישול באדים בסיר כפול, היא שיטת הבישול הנכונה. ירקות מבושלים, בדרך כלל, לא ינטרלו חומציות של מזונות בעלי תגובה חומצית. אין חייבים בכל ארוחה להשתמש בירקות טריים, למרות שזה הרגל מאד רצוי. בסיסיות הירקות הטריים, מותנת בהיותם מגידול אורגני.

נעמי66

New member
הדרך לשקם את מצב הכליות...

ואת בריאותה בכלל היא בעזרת טיפול תזונתי, בכיוון הטבעי, מעולם הצומח בלבד. על ההנחיה שקיבלה, לאכול אורז לבן, קמח לבן וכדומה, אפשר להגיב במילה אחת - חבל.

למעלה