שאלה למבינים במאקרו,דחוף!!

unitedboy

New member
שאלה למבינים במאקרו,דחוף!!

אני צריך לדעת איך מוצאים את ה Ir ה- Lr בפונקציות הבאות לדוגמה: L=100-0.2y+2r מה ה- Lr פה? (שוק הכסף) I=100-5r מה ה- Ir פה? (פונקציית ההשקעה) המון תודה בכל מקרה ...

זה פשוט

הlr זה המקדם של הריבית בlm שמשמעותו הוא איך שינוי בריבית ישפיע על הביקוש לכסף - בדוגמא שלך 2. הir זה המקדם של הריבית בis שמשמעותו איך שינוי בריבית ישפיע על ההשקעות (ואז אם מכפילים בקינסייני מקבלים את ההשפעה על התוצר) בדוגמא שלך -5.

xorxor

New member
אמציה , יש לך טעות .

ה-LR זה מקדם הריבית של LD , ובסוף הוא גם מקדם הריבית של LM . ה-IR הוא מקדם הריבית של I , ולבסוף הוא גם מקדם הריבית של IS .

xorxor

New member
או שהתכוונת למכפיל הכולל ??

שיש לך מכפיל פשוט , הריבית לא משחקת תפקיד , אך במכפיל כולל , זה לוקח בחשבון את הריבית.

אין לי שום טעות

הדבר היחידי שצריך להדגיש אם הוא לא היה ברור זה שאת המקדם לוקחים מהנתונים הגולמיים כמו בדוגמא שהוא הביא (כלומר ממשוואות ms=ld , y=ae) כי אחרי שמעבירים אגפים ויוצרים את is ו-lm המקדמים יכולים להשתנות. בכל מקרה לא הבנתי מה הקשר למכפיל הכולל? מה שהסברתי לגבי שוק הסחורות בשלושה שלבים: 1. ירידה בריבית מעלה את ההשקעות לפי המקדם של ir. 2. ההשקעות עולות ומעלות את התוצר כפול המכפיל הפשוט. 3. עקומת is זזה ימינה. נכון, זה לא ייתן לנו את תוצר שיווי המשקל בשביל זה צריך גם את lm (ובהמשך גם את as) אבל זה ייתן לנו את התזוזה האופקית של עקומת is. המכפיל הכולל נועד כדי לחסוך את הניתוח של העקומות ולגלות ישר את תוצר שיווי המשקל.

xorxor

New member
כאן חשבתי שטעית !!!

הרי אמרת ש..IR זה המקדם של AE , זה לא נכון , הוא המקדם של I , אח"כ מקדם הריבית של AE יכול להיות שונה. שאמרת שהריבית משפיע איכשהו על הריבית , זה יכול להשפיע אך ורק על המכפיל הכולל , ולא על הפשוט. במכפיל הפשוט , הריבית קבועה , זו תזוזה אופקית של העקומה .

עזוב אחי

אתה עושה קצת בלאגן. אם אתה רוצה אני מוכן להסביר לך קצת פנים מול פנים בהזדמנות. (רק שאני לא יודע מי אתה - אז כדי שזה יקרה תצטרך ליצור איתי קשר)

למעלה